برنامه‌ریزی غلط باعث شده به واردات شیر خشک روی بیاوریم
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، هانی تحویل‌زاده گفت: ۱۵ سال است که در تولید شیر خشک نوزادان خودکفا شده‌ایم و سالیانه ۱۱۷ میلیون عدد در سال ظرفیت تولید داخلی است و مصرف شیرخشک نوزاد نوزاد در کشور ۶۱ میلیون عدد در سال گذشته بوده است، با دوبرابر ظرفیت داخلی در حال تولید بودیم و مازاد محصولات ما به کشورهای سوریه، عراق لبنان و ... صادر می‌شد، این کشورها به تولید ایران وابسته بودند و متاسفانه امروز به واردکننده تبدیل شده‌ایم.

 رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک کودک دلیل این اتفاق را عدم تخصیص کافی ارز به تولیدکنندگان دانست و گفت: تولیدکنندگان به دلیل اینکه خانواده‌ها دچار مشکل نشوند ماه‌ها بدون تخصیص ارز به تولید ادامه دادند، در نتیجه انجمن ما به تولید کننده مواد اولیه اروپا ۶۱ میلیون یورو بدهکار شدند از همین رو سقف اعتباری برخی از شرکت‌ها نیز پر شده است و توانایی تامین مواد اولیه ندارند، اینکه امروز کمبود وجود دارد دریافت نکردن ارز است و برخی شرکت‌ها بدهی سنگین ارزی دارند که سازمان غذا و دارو فقط بخشی از آن را پرداخت کرده است. 

وی افزود: بانک مرکزی ارز مورد نیاز ما را تخصیص داده است اما لیستی از سازمان غذا و دارو به بانک مرکزی برای تخصیص ارز به تولیدکنندگان ارائه نشده است. سازمان غذا و دارو با فرار به جلو به ما اعلام کرد که بانک مرکزی ارز ندارد در صورتی که بانک مرکزی ارز اختصاص داده بود، در شهریور با فراخوان سی میلیون عددی واردات شیرخشک رگولار مواجه شدیم، همه مصرف کشور ما ۶۰ میلیون عدد است. اول شهریور نامه روی سایت سازمان قرار گرفت دهم شهریور اعلام شده که پاکت های شرکت در مناقصه تحویل سازمان شود و بیستم برندگان اعلام شده است و برای ما مشخص نبود شیر خشک قرار است از کدام کشور به ایران برسد که متاسفانه این واردات از یکی از برندهای ناشناخته ترکیه به کشور وارد شد.

به گزارش فارس تحویل‌زاده در پایان گفت: تا امروز ۴ میلیون عدد شیرخشک به کشور وارد شد، واردات این محصول سه برابر تولید داخل ارزبری دارد و سازمان غذا و دارو به صراحت اعلام کرده است که در حال واردات است در حالی که ما ۱۵ سال از واردات بی نیاز بودیم، سال گذشته تا کنون ۲۰ درصد افزایش قیمت داشتیم و امروز با بدهی ارزی مواجه شده‌ایم، مقصر وضعیت موجود سازمان غذا و دارو است و این سازمان به جای اینکه از ما دلجویی کند اعلام کرده است تولید کنید، این مشکلات ارتباطی با تحریم ندارد و ما در اوج تحریم و کرونا مشکل تولید نداشتیم. در حال حاضر 5 تولید کننده داریم و ظرفیت فراتر از تولید داخل است و نباید در این حوزه مشکلی داشته باشیم.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.