🔴 دلیل تعویق انتخابات به شهریورماه، اهتمام به برگزاری بهصورت الکترونیک غیرحضوری است
دبیر شورایعالی سازمان نظام پزشکی در پاسخ به پرسش «پالنا» مبنی بر اینکه با توجه به صدور حکم رئیس کل سازمان در تاریخ ۱۱ مهر ۱۴۰۰ توسط رئیسجمهور، و اینکه با در نظر گرفتن جدول برگزاری انتخابات امسال، این دوره بیش از چهار سال میشود، این موضوع چگونه از منظر قانونی حلوفصل خواهد شد، گفت: «بههرحال دوستان چارهای ندارند؛ چراکه تاکید بر این است که انتخابات بهصورت الکترونیک غیرحضوری برگزار شود و ناگزیرند مقدماتی را فراهم کنند که زمانبر هستند.»

✅ وی افزود: «با توجه به اعلام جدول تقویم برگزاری انتخابات از سوی وزارت بهداشت در روز سهشنبه، بهنظر میرسد که ملاک برگزاری انتخابات همان آییننامه پیشین باشد؛ زیرا وزارت بهداشت تاکنون پاسخی به پیشنویس آییننامه جدید که از سوی شورایعالی ارسال شده، نداده است. قاعدتاً وزیر محترم بهداشت یا باید آییننامه را به تصویب میرساندند و یا برای اصلاحات احتمالی آن را بازمیگرداندند. اما با توجه به اعلام تقویم اجرایی انتخابات، بهنظر میرسد ملاک عمل، همان آییننامه قدیمی باشد.»
✅ دکتر جباری خاطرنشان کرد: «یکی دو چالش و مسئله مهم وجود دارد که لازم است درباره آنها تصمیمگیری شود. نخست، هیأت اجرایی از جمله دکتر رضوی بهعنوان رئیس ستاد انتخابات، مصمم به برگزاری انتخابات بهصورت الکترونیک غیرحضوری هستند، اما دغدغه جدی نسبت به بروز اختلالات فنی در سامانه برگزاری انتخابات دارند. با توجه به وضعیت اینترنتی کشور، نگرانی از تکرار اتفاقاتی مشابه سال ۱۳۹۶ وجود دارد.»
✅ وی ادامه داد: «مسئله دیگر، موضوع تعریف محل اشتغال است. در آییننامه آمده که هر فرد فقط میتواند در حوزه انتخابیهای رأی دهد که در آن شاغل است. تفسیر بنده از مفهوم اشتغال، سختگیرانه نیست. بهنظر من، هر عضوی از سازمان که در یک شهرستان مشغول به کار باشد -چه اشتغال وی در حوزه پزشکی باشد چه در مشاغل دیگر- باید مجاز به شرکت در انتخابات همان حوزه باشد. اما برخی از همکاران بر این باورند که شاغل کسی است که صرفاً به فعالیت در حرف پزشکی اشتغال داشته باشد. اکنون با توجه به برگزاری غیرحضوری انتخابات، نحوهی اعمال این تفکیک مشخص نیست و باید در روزهای آینده درباره آن تعیینتکلیف شود.»
✅ دبیر شورایعالی سازمان نظام پزشکی تصریح کرد: «بههرحال، چون انتخابات بهصورت غیرحضوری برگزار میشود، برخی حساسیتها وجود دارد. برای مثال، چنانچه در روز انتخابات، فردی در هنگام ورود به سامانه با پیغام "ورود برای شما مقدور نیست" مواجه شود، ممکن است دیگر فرصتی برای پیگیری یا اصلاح نداشته باشد.»
✅ وی همچنین به چالش دیگری با عنوان «چگونگی احراز محل اشتغال» اشاره کرد و گفت:
«دوستان پیشنهاد دادهاند که در بازه زمانی مشخصی، هر فرد تأییدیههای اشتغال خود را در سامانه بارگذاری کند. اما بهنظر من، این فرآیند ممکن است بسیاری را با چالش مواجه کند. بهترین راه این است که اعلام شود هر فردی که عضو نظام پزشکی یک شهرستان است، بهصورت پیشفرض دارای اشتغال در آن حوزه تلقی شود و بتواند در انتخابات همان حوزه شرکت کند. البته باید محدودیت زمانی نیز برای انتقال عضویت بین نظام پزشکیهای مختلف تعیین شود. برای نمونه، اعلام شود که انتقال عضویت صرفاً تا دو ماه قبل از انتخابات امکانپذیر است و انتقالات پس از آن، برای انتخابات منظور نخواهد شد و فرد باید در همان حوزه قبلی رأی دهد.»
پایان پیام/
خبرنگار:
شعیب شاهزمانی
|
اینستاگرام
نظر خود را بنویسید