تامین پایدار و توزیع عادلانه شیر خشک در کشو
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، شهرام شعیبی با تأکید بر مطلوب بودن وضعیت تولید شیر خشک در داخل کشور گفت: روند تأمین و توزیع شیرخشک در کشور به صورت منظم و بدون وقفه ادامه دارد و توزیع عادلانه شیرخشک در سراسر کشور تحت نظارت دقیق معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی و بازرسی‌های میدانی از شرکت‌های پخش انجام می‌شود.

وی ظرفیت تولید شیر خشک در کشور را کافی ارزیابی کرد و افزود: سالانه حدود ۶۰ تا ۷۰ میلیون قوطی شیر خشک مورد نیاز است و در حال حاضر تولید داخل پاسخگوی این تقاضا بوده و حتی امکان افزایش آن نیز وجود دارد، با توجه به وجود ذخایر ۲ ماهه این محصول در انبار شرکت‌های تولیدی، پخش و داروخانه‌ها، مواد اولیه مورد نیاز نیز تا پایان مهرماه تأمین شده و واردات مواد اولیه نیز در حال انجام است.

سرپرست فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل و شیر خشک سازمان غذا و دارو با اشاره به جلسات اخیر با شرکت‌های تولیدکننده شیر خشک ادامه داد: در حال حاضر ۴ تا ۵ شرکت به طور فعال شیر خشک تولید می‌کنند و ۲ شرکت دیگر نیز در شرف پیوستن هستند که نوید افزایش ظرفیت تولید را می‌دهد، حتی در صورت رشد موالید تا ۲ میلیون نفر در سال، مشکلی در تأمین شیر خشک نخواهیم داشت.

شعیبی در خصوص سیاست‌های اصلاحی در توزیع شیر خشک توضیح داد: با توجه به توصیه‌های معاونت بهداشت و متخصصان تغذیه، سهمیه شیرخشک یارانه‌ای برای کودکان ۶ ماهه و بالاتر کاهش یافته تا به مصرف غذا و شیر مادر تشویق شوند، در گذشته سهمیه این گروه ۱۰ قوطی یارانه‌ای و ۱۰ قوطی آزاد بود که اکنون سهمیه بخش یارانه ای ثابت مانده اما بخش آزاد به ۴ قوطی کاهش یافته است.

وی با اشاره به توصیه پزشکان مبنی بر پرهیز از استفاده طولانی‌مدت از شیر خشک افزود: فرهنگ مصرف شیر خشک تا سه‌ سالگی قابل قبول نیست و بهتر است نوزادان پس از یک سال به رژیم غذایی متناسب منتقل شوند، مگر در شرایط خاص آنهم با توصیه پزشک به مصرف شیر خشک ادامه دهند.

سرپرست فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل و شیر خشک سازمان غذا و دارو در خصوص شیر خشک‌های رژیمی نیز گفت: کمبودها در این بخش محدود و موقتی است و اغلب به برندهای خاصی مربوط می‌شود که امکان جایگزینی با برندهای دیگر وجود دارد، واردات برندهای خاص نیز در حال انجام است و انتظار می‌رود تا ۲ هفته آینده مشکلات موجود برطرف شود.

به گزارش ایرنا شعیبی در پایان با تأکید بر اهمیت تغذیه طبیعی نوزادان خاطرنشان کرد: توصیه اول همیشه شیر مادر است و در صورت عدم امکان، استفاده از شیر خشک در سنین پایین و با نظر متخصص مجاز است، هدف نهایی، شکل‌گیری یک الگوی تغذیه‌ای مناسب برای رشد سالم کودک است.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.