دعوای پزشکی و پیراپزشکی نباید به بیرون از خانه کشیده شود
 به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون، سعید نمکی در مراسم روز پرستار ضمن تشکر از زحمات سیدحسن هاشمی در وزارت بهداشت، با اشاره به این که تقارن ولادت حضرت زینب کبری با روز "پرستار" بسیار زیبا است، گفت‌: من ۳۲ سال پیش دانشگاه علوم پزشکی را بنا نهادم و ۲۸ سال پیش هم در نظام بهداشتی کشور فعالیت می‌کردم. امروز که وارد چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی می‌شویم دستاوردهای بزرگی در حوزه سلامت داشته‌ایم و در بین ۲۳ کشور شرق مدیترانه رتبه اول را به خود اختصاص داده‌ایم، اما متاسفانه امروزه با شیوع بیماری‌های غیر واگیردار، بیماری‌های بهداشت روان و گسترش جمعیت سالمند آن هم سالمندان افسرده که پر هزینه هستند، مواجه هستیم. از طرفی در حوزه سلامت مردان نیز مشکلات متعددی داریم.

وی در ادامه گفت: طی این سال‌ها دو گروه زنان و کودکان  را به طور مرتب پایش کرده‌ایم، اما در فرهنگ ما مردان اهل چکاپ نیستند و سلامت مردان به عنوان یکی از جدی‌ترین مباحث نظام سلامت پیش روی ما قرار دارد. من ۲۸ سال پیش اداره کل بیماری‌های غیر واگیردار را در وزارت بهداشت راه‌اندازی کردم، هر چند که بعدها درش را تخته کردند، اما دوباره و با توصیه من و با کمک دکتر هاشمی فعال شد.

سرپرست وزارت بهداشت افزود: پرستاران می‌توانند بزرگ‌ترین رکن نظام سلامت باشند، بر این اساس باید نگاه‌مان را به پرستاران تغییر  دهیم. به قول همشهری‌ام سهراب "چشم‌ها را باید شست و جور دیگر باید دید" به آقای لاریجانی هم اعلام کردم که باید چهار سال آموزش پرستاری را دگرگون کنیم. پرستار باید در نظام ارائه خدمت نقش آفرینی کند. این جایگاهی است که از پرستاران می‌خواهیم تا به عنوان یکی از اعضای اصلی نظام ارائه خدمات در حوزه بهداشت و درمان کشور جایگاه داشته باشند.

نمکی ادامه داد: طرح تحول نظام سلامت را که طرح وزیر خاصی نیست و طرح رییس جمهور است، با قدرت و شدت ادامه می‌دهیم، اما یک بار دیگر باید اولویت‌ها را تعریف کرده و جایگاه‌ها را بازنگری کنیم. باید نگاه‌مان را به پرستاری تغییر دهیم. البته به این معنی نیست که کارشناسان بهداشت را کنار بگذاریم و به جای آن پرستار قرار دهیم، باید بدانیم که همه ما یک تیم هستیم و باید گسست‌های میان پزشک، پرستار، پرستار و ماما و ... را ترمیم کرده و حفره‌ها را پر کنیم. امروز زمان تفرق نیست، ‌ بلکه زمان وفاق ملی و تجمع است.

وی در پایان تاکید کرد: چرا باید دعاوی میان پزشکی و پیراپزشکی را به بیرون از خانه بکشانیم. حق نداریم کسی از بیرون حرفه را برای این دعاوی به درون حرفه‌ بیاوریم. زمانی که همه بدانند ما پشت یکدیگر هستیم، کسی جرات نخواهد کرد که به این دعاوی ورود کند. ایسنا

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.