کمبود " کارپل" داروی اساسی دندانپزشکی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون، قاسم صادقی گفت: «کارپول» دندانپزشکی از شهریور ماه با کمبود مواجه شده و در جلساتی که با مسئولین سازمان غذا و دارو و مدیر وقت کارخانه تولید کننده و سایر شرکت‌ها داشتیم، قرار شد تا اوایل آبان ماه این مشکلات برطرف شود و تولید به حد مناسبی برسد اما متأسفانه تاکنون مشکلات حل نشده و علیرغم وعده‌های شرکت‌های تولید کننده هنوز مشکلات باقی است و دارو به اندازه کافی وارد بازار نشده است.

وی خصوص سایر دلایل کمبود کارپول دندانپزشکی گفت: قاچاق معکوس یکی دیگر از این دلایل بوده و از آنجا که قیمت کارپول تولید داخل ارزان تر بوده قاچاق معکوس صورت گرفته است.

صادقی ادامه داد: وقتی که تغییرات قیمتی و مسائل ارزی به وجود می‌آید، تقاضا القایی زیاد شده و در بازار کمبود ایجاد می‌شود، مسئله اصلی عدم تولید مناسب داروی داخلی بوده است و مسئولان سازمان غذا و دارو باید مجوز اورژانسی برای واردات و تأمین آن می‌دادند که این کار صورت نگرفته است، همچنین تدابیری برای مواقع بحرانی اندیشیده نشده است.

رئیس اداره دندان‌پزشکی وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر قیمت آزاد دارو به نسبت  قیمت مصوب دولتی ۶ برابر بیشتر است و امیدواریم مسئولان سازمان غذا و دارو تصمیم گیری در این زمینه اتخاذ کنند.

وی خاطرنشان کرد: چندین جلسه با مسئولان سازمان غذا و دارو برگزار شده و آنها به ما اعلام کردند که اوایل بهمن‌ماه این مشکل رفع خواهد شد و تاکنون مشکلات رفع نشده است. ما در حال پیگیری جدی این موضوع هستیم و مسئولان سازمان غذا دارو در آخرین وعده خود اعلام کردند که با افزایش مراکز توزیع و اضافه شدن تولید کننده سوم به بازار، این مشکل تا اوایل اسفندماه حل خواهد شد.


گفتنی است در ادامه بهنام عباسیان رییس انجمن دندانپزشکان عمومی ارومیه در این خصوص گفت: متاسفانه کمبود کارپول به معضل کشوری تبدیل شده است، مسئولان وزاتر بهداشت کم شدن تولید را عامل بروز این مشکل می‌دانند همچنین اعلام کرده‌اند توزیع کارپول‌های وارداتی انجام نشده است، با وجود این مشکل کشیدن و ترمیم دندان برای دندانپزشکان به‌صرفه نیست به دلیل اینکه تعداد مواد بی‌حسی که در اختیار همکاران قرار می‌گیرد کفاف ویزیت بیماران را نمی‌دهد.

عباسیان افزود: در ارومیه تعداد کارپولی که در اختیار پزشکان قرار گرفت برای یک ماه چهار بسته و برای ماه بعد دو الی سه بسته بوده است ولی متاسفانه به دلیل اینکه این تعداد باید در اختیار تمام مراکز دولتی و خصوصی قرار بگیرد تقسیم آنها با دشواری مواجه است و برخی از همکاران ما مجبورند کارپول را به صورت از بازار آزاد تهیه کنند.

وی ادامه داد: طی این مدت قیمت مواد بی‌حسی دندان نیز با افزایش قیمت چند برابری همراه بوده گفت: این مواد در بازار آزاد با قیمت‌های ۵۰۰ الی ۶۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسند درحالی که نرخ دولتی آن بین ۵۰ تا ۱۰۰هزار تومان است وکسی به این موضوع رسیدگی نمی‌کند.

رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی ارومیه با بیان اینکه از اول شهریور مشکلات به وجود آمده است توضیح داد: لازم است مسئولان سازمان غذا و دارو تدابیر لازم را در این زمینه اخذ کنند.

در ادامه مهراب زارعی رییس انجمن دندانپزشکان خوزستان در اینباره به خبرنگار فارس گفت: طی ماه‌های قبل کارپول به قیمت بسته ای ۳۰ الی ۴۰ هزار تومان به دست دندانپزشکان می رسید و در حال حاضر با افزایش قیمت ۵۰درصدی باید این مواد بی‌حسی را تهیه کرد و در بازار آزاد به قیمت ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

زارعی ادامه داد: در خوزستان نیز کمبود وجود دارد و در پنج ماه گذشته توانستیم به هر دندانپزشک ۵ بسته اختصاص دهیم و بسیاری از پزشکان مجبور به تهیخ مواد بی‌حسی از بازار آزاد شده‌اند.

وی افزود: هر بسته کارپول دندانپزشکی شامل ۵۲  عدد ماده بی‌حسی است گفت: در استان خوزستان ۱۲۰۰ دندانپزشک وجود دارد که باید حدود ۶ هزار بسته ماده بی‌حسی به طور معمول بین آنها توزیع می‌شد که متاسفانه به دلیل کمبود با مشکل مواجه شده‌ایم.

به گزارش فارس رئیس انجمن دندانپزشکان خوزستان گفت: حال باید دید مسئولان سازمان غذا و دارو طی روزهای آینده چه تدبیری برای رفع این مشکل در نظر خواهند گرفت و اینبار به وعده خود درخصوص رفع این معضل که به سلامت مردم مربوط است عمل خواهند کرد.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.