ابلاغ کدهای اخلاقی مصوب سازمان نظام پزشکی به همه دانشگاه ها
به گزارش پایگاه خبری پزشان و قانون، در جلسه اعضای کمیسیون تخصصی اخلاق پزشکی شورای عالی نظام پزشکی به نقش انجمن ها بر تبیین مصوبات مربوط به اخلاق پزشکی اشاره کرده و خواستار این شدند که انجمن های علمی کمیته اخلاق پزشکی تشکیل دهند.

در این جلسه تاکید شد که مبحث تبلیغات پزشکی نیز با محوریت اجرای محتویات کتاب راهنمای عمومی اخلاق حرفه ای شاغلین حرف پزشکی و وابسته سازمان نظام پزشکی باشد و به لحاظ رعایت کدهای اخلاقی به مصوبات این کتاب توجه شود.

مصطفی معین رئیس کمیسیون تخصصی اخلاق پزشکی شورای عالی نظام پزشکی نیز به برگزاری ده ها کنگره علمی پزشکی در طی سال اشاره کرد و گفت: بهتر است در هر کدام از این کنگره ها میزگرد اخلاق برای جامعه پزشکی برگزار شود تا بتوانند از مباحث اخلاقی مطرح شده در این کتابچه نیز بهره مند شوند و برگزاری پنل های اخلاقی می تواند نتایج خوبی را برای جامعه پزشکی در برداشته باشد.

از دیگر نکاتی که در این جلسه به آن اشاره شد تربیت دانشجوی رشته پزشکی بر اساس اخلاق مداری است .

محمدرضا ظفرقندی رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان این که راهنمای مصوب سازمان نظام پزشکی به عنوان کدهای مصوب اخلاقی در وزارت بهداشت مورد قبول واقع شده است ، گفت: ضروری است این راهنما به عنوان مصوبه شورای عالی اخلاق به همه دانشگاه ها ابلاغ و زمینه پیشبرد این کار نیز فراهم شود.

ظفرقندی ادامه داد: در مجمع انجمن های علمی مصوب شد که کمیته های اخلاقی در انجمن ها تشکیل شود، باید پیگیری های لازم را انجام دهیم و دانستن این نکته ضروری است که تبلیغات مواد خوراکی و آشامیدنی که با سلامت جامعه سروکار دارد طبق قانون وظیفه سازمان نظام پزشکی است بنابراین تمام تبلیغات باید از منظر سازمان نظام پزشکی عبور کند تا موارد اخلاقی به لحاظ قانونی در آن رعایت شده باشد .

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به ماده ۳ قانون تشکیل سازمان نظام پزشکی گفت: طبق بند "ب" در تنظیم دستورالعمل تبلیغاتی و آگهی دارویی و مواد خوراکی و...، اعلام به مراجع ذی ربط، سازمان نظام پزشکی موظف است تا ۱۵ روز از تاریخ وصول استعلام نظر خود را به مراجع ذیربط اعلام کند بنابراین باید تعامل لازم را با وزارت بهداشت داشته باشیم .

به گزارش مهر وی در ادامه به آموزش منشی مطب ها برای برخورد بهتر با بیماران اشاره کرد و افزود: بیشتر مواجهه ها در مطب ها توسط منشی ها انجام می شود بنابراین بهتراست طرحی را برای آموزش های مجازی به منظور تربیت نیروی منشی در مطب ها پیاده سازی کنیم و از جامعه پزشکی بخواهیم که منشی های خود را برای شرکت در این دوره ها معرفی کنند و یک امتیاز هم برای آنها در نظر گرفته شود تا بتوانیم از هر پتانسیلی که داریم برای رفاه و آسایش مردم در حوزه پزشکی استفاده کنیم.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.