۴۲۲ میلیون نفر در جهان به دیابت مبتلا هستند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، اعظم کوه‌کن با اشاره به اقداماتی که این مرکز برای بیماران مبتلا به دیابت انجام می‌دهد، گفت: در کلینیک درمان دیابت تمام خدمات تخصصی مربوط به بیماری دیابت را در زیر کلینیک‌های غدد درون‌ریز و متابولیسم، تغذیه و رژیم درمانی، ورزش، روانشناسی سلامت، چشم، پا و واحد آموزش بیماران دیابتی را توسط متخصصین مربوطه ارائه می‌دهد.

مدیر کلینیک دیابت پژوهشگاه رویان ادامه داد: در کنترل و پیشگیری از دیابت اصلاح سبک زندگی از اولیت بالایی برخوردار است، در همین زمینه کلینیک دیابت رویان اولین پژوهشگاهی است که اقدام به تاسیس کلینیک ورزش تحت نظر فیزیولوژیست ورزشی کرده است. فعالیت ورزشی صحیح نقش مهمی در کنترل قندخون، کاهش میزان نیاز به دارو یا انسولین و حفظ سلامت مبتلایان به دیابت دارد. در این کلینیک، متخصصین فیزیولوژی ورزشی با همکاری گروه پزشکی به بیماران مبتلا به دیابت، سندروم تخمدان پلی‌کیستیک،‌ سندروم متابولیک، چاقی و اضافه وزن، پوکی استخوان و مشکلات ارتوپدی کمک می‌کنند تا با ورزش درمانی علائم بیماری را کاهش دهند.

وی دیابت را بیماری‌ خواند که در آن تولید یا عملکرد انسولین و یا هر دوی آن‌ها دچار مشکل می‌شود و افزود: انسولین هورمونی است که توسط سلول‌های غده لوزالمعده ساخته و ترشح می‌شود و عملکرد اصلی آن پایین آوردن قندخون و فعال کردن سیستم ذخیره سازی مواد غذایی در بافت‌های بدن است. دیابت در چهار دسته دیابت نوع۱، نوع۲، دیابت بارداری و پیش دیابت شناخته شده است. 

کوه کن گفت: اکنون ۴۲۲ میلیون نفر در جهان به دیابت مبتلا هستند، اگر با همین روند پیش‌روی کنیم تا ۲۵ سال آینده ۶۲۹ میلیون نفر دیابتی در سطح جهان زندگی خواهند کرد. در این میان حدود ۱۰ درصد دیابت نوع ۱ و ۸۵ تا ۹۰ درصد دیابت نوع ۲ دارند. معمولا کودکان به دیابت نوع اول دچار می‌شوند اما، با تغییرات صورت گرفته، چاقی و اضافه وزن در کودکان افزایش یافته و همین موضوع باعث می‌شود برخی کودکان نیز به دیابت نوع دوم مبتلا شوند.

مدیر کلینیک دیابت پژوهشگاه رویان تصریح کرد: شایع‌ترین علامت دیابت‌، بی‌علامتی آن است، همه می‌توانند در معرض خطر ابتلا به دیابت باشند اما عواملی نظیر چاقی، کم‌تحرکی، افزایش سن و... اثر بیشتری در ابتلا به دیابت دارند که درصورت عدم کنترل می‌تواند منجر به عوارض جبران ناپذیری مانند سکته‌های قلبی و مغزی، درگیری چشم و سایر ارگان‌ها، بروز پای دیابتیک، اغما و... شود. البته با ورزش، فعالیت بدنی مناسب، مدیریت استرس، مراجعه مرتب به پزشک و مصرف صحیح دارو می‌توان بیماری را به درستی کنترل کرد. 

وی با اشاره به شعار امسال هفته دیابت مبنی بر "دیابت و خانواده" اظهار کرد: بر همین اساس آموزش خانوار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به عنوان مثال یکی از مواردی که خانواده در آن نقش بسیار موثری دارد، شکل‌گیری و اصلاح عادات غذایی است. تغذیه سالم تغذیه‌ای است که شامل تمام مواد مورد نیاز بدن بوده و همزمان متناسب، متعادل و متنوع باشد. 

کوه کن با تاکید بر اهمیت عادات غذایی مناسب که از گذشته نیز در خانواده‌های ایرانی رعایت می‌شد، گفت: خوردن زودهنگام شام، مصرف سبزی خوردن در کنار وعده‌های غذایی، مصرف روغن‌های گیاهی، مصرف میوه و آجیل در میان‌وعده و به طور کلی اهمیت دادن به مصرف میان‌وعده‌ها، مصرف نوشیدنی‌های سنتی و آب فراوان، مصرف کمتر روغن در پخت‌وپز همگی از عادت‌های غذایی مثبتی است که باید مجددا به عادت غذایی خانوارهای فعلی تبدیل شود.  

مدیر کلینیک دیابت پژوهشگاه رویان در تشریح سایر فعالیت‌های این مرکز ادامه داد: پس از آنکه به دنبال مراجعه فرد، بیماری دیابت در او تشخیص داده شد، پزشک اقدام به ارائه مشاوه‌های تخصصی برای افزایش توانمندی و کمک به کنترل بهتر بیماری می‌کند. از آنجایی که دیابت می‌تواند ارگان‌های مختلف بدن را درگیر کند نیاز است تا بیمار نیز خدمات مختلفی توسط متخصصین چشم،‌ قلب، کلیه، غدد و... دریافت کند.

به گزارش ایرنا وی در پایان دو عارضه مهمی را که بیماران دیابتی به آن مبتلا می‌شوند را عوارض چشمی و اختلال پای دیابتی معرفی کرد و افزود: افزایش دراز مدت قندخون در طی دیابت منجر به بروز تغییراتی در قسمت‌های مختلف چشم می‌شود که در نهایت و در صورت عدم کنترل و درمان صحیح می‌تواند منجر به نابینایی شود. همچنین یکی از مهم‌ترین عوارض بیماری دیابت،‌ اختلالات پای دیابتی است. تقریبا 15 درصد از کسانی که مبتلا به دیابت هستند در طول زندگی خود به عوارض پای دیابتی دچار می‌شوند؛ یکی از مهم‌ترین مشکلات بیمار، زخم پای دیابتی است که 34درصد افراد مبتلا به زخم پای دیابتی دچار قطع عضو می‌شوند. 

کلینک دیابت پژوهشگان رویان همزمان با روز جهانی دیابت جشن آگاهی‌رسانی درباره بیماری را در محل این کلینیک با حضور متخصصین خود، مسئولین شهرداری منطقه یک و چهار و جمعی از بیماران خود برگزار کرده و از بیمارانی که توانستند روند بهبود خود را متناسب با نظر پزشکان مجموعه به خوبی طی کنند، تقدیر کرد.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.