اصول کلی تغذیه در پیشگیری از ابتلا به کرونا
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، زهرا عبداللهی با بیان اینکه در بحران هایی مانند کرونا تبعیت از یک الگوی تغذیه ای سالم یکی از مهم ترین و اساسی ترین عوامل در تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامت محسوب می شود گفت: افراد مبتلا به بیماری های غیر واگیر از جمله بیماری های قلبی عروقی، کبدی و دیابت بیشتر مستعد ابتلا به کرونا هستند.

وی افزود: لازم است در شرایط فعلی بحران کرونا به منظور تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از ابتلا به کووید19 توجه ویژه ای به نحوه تغذیه شود، برای استفاده از فرصت در خانه ماندن برای بهبود شیوه زندگی و حفظ و ارتقای سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری ها می توان مصرف حداقل دو وعده میوه، سبزی خوردن و سالاد همراه با غذا را در برنامه غذایی خود بگنجانیم، مبتلایان به دیابت با انجام ورزش و تحرک بدنی و مبتلایان به فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی با پیروی از رژیم غذایی حاوی میوه و سبزی فراوان خود را از ابتلا به کرونا در امان نگه دارند، به مبتلایان سرطان توصیه می شود از مصرف چربی گوشت ها، پوست مرغ، لبنیات پرچرب و  سس های سفید پرهیز کنند و همواره مراقب وزن خود باشند.
 
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اصول کلی تغذیه در پیشگیری از ابتلا به کووید 19 گفت: تغذیه سالم یک فاکتور مهم در کنترل بیماری های غیرواگیر و تقویت سیستم ایمنی است که در شرایط همه گیری کووید19 نیاز به توجه بیشتر دارد. در قرنطینه خانگی زمان مناسبی برای انتخاب و تهیه غذاهای سالم و با ارزش تغذیه ای مناسب است که می تواند ضمن کاهش هزینه غذای خانواده در ایجاد عادات غذایی سالم و انتخاب مواد غذایی مناسب، متنوع  و مغذی نقش موثری داشته باشد.

عبداللهی گفت: با بیان اینکه مصرف زیاد قند و نمک و چربی امکان ابتلا به کرونا را در افراد افزایش می دهد، تا جایی که ممکن است ماست و شیر کم چرب مصرف کنید و استفاده از فست فودها و غذاهای کنسروی را که حاوی سدیم و نمک زیادی هستند را محدود کنید، با توجه به ضرورت توجه به نشانگرهای تغذیه ای، تضمین خرید مواد غذایی سالم تر و سیستم ایمنی قویتر برای مقابله با کرونا، محصولات با تعداد نشانگر سبز بیشتر باید در اولویت خرید و مصرف قرار گیرند، همچنین مصرف موادغذایی دارای نشانگر های قرمز باید در رژیم غذایی روزانه محدود شود.

وی بهترین رژیم غذایی توصیه شده برای بیماران مبتلا به کووید 19 را رژیم غذایی نرم و پر پروتئین با کالری بالا عنوان کرد و افزود: البته این رژیم برای بیمارانی است که توانایی جویدن و بلع را دارند، به طور کلی نوشیدن مایعات کافی گامی موثر در کنترل بیماری است، در همین راستا توصیه می شود نوشیدن آب، آبمیوه ها چای و انواع سوپ ها همزمان با شروع علائم فراموش نشود چرا که هضم ترکیبات مایع به انرژی کمتری نیاز دارد و در نتیجه بدن انرژی کافی را برای مقابله با بیماری خواهد داشت.

به گزارش وب‌دا مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پایان تصریح کرد: با توجه به اینکه در دوره بیماری اشتهای بیمار کاهش یافته و به دلیل عدم رعایت کافی مواد مغذی احتمال بروز سوء تغذیه پروتئین انرژی و یا کمبود ریزمغذی ها افزایش می یابد و در نتیجه سیر بیماری طولانی تر می شود، لازم است بهبود یافتگان به ویژه کودکان، مادران باردار و شیرده، سالمندان و مبتلایان به بیماری های مزمن مثل سل، سرطان، دیابت و فشار خون تحت نظر و مراقبت تغذیه ای ویژه قرار گیرند، مصرف انواع سوپ، منابع غذایی روی، آهن، مقادیر زیاد مایعات در دوران نقاهت نباید فراموش شود، همچنین استفاده از غذاهای سنگین، ترشی ها و انواع سس های تند و تداوم محدودیت ها و رژیم غذایی در افرادی که بیماری زمینه ای دارند ممنوع است.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.