چاقی شانس ابتلا و مرگ و میر کرونا را افزایش میدهد
رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با تاکید بر اهمیت تغذیه کافی و سالم در تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر کرونا گفت: افرادی که دچار اختلالات تغذیه و یا چاقی هستند نسبت به دیگر افراد استعداد بیشتری برای ابتلا به کرونا دارند، بسیاری از افراد چاق، علی رغم چاقی از کمبود عناصر کمیاب تغذیهای رنج میبرند، علاوه بر این، چاقی شانس ابتلا و مرگ و میر را افزایش میدهد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا زالی در نشست خبری تازههای تغذیه و کرونا گفت: تامین تغذیه سالم و مکفی باید به عنوان یک راهبرد مهم در ستاد ملی مبارزه با کرونا مورد توجه دولت قرار بگیرد، در افرادی که از تغذیه سالم و کافی برخوردار نیستند شانس ابتلا به کرونا و مرگ ومیر بیشتر است؛ همچنین اقامت بیمارستانی این افراد و حضور در آی سی یو در این افراد نسبت به سایرین بیشتر است.
رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با تاکید بر اهمیت تغذیه کافی و سالم در تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر کرونا گفت: افرادی که دچار اختلالات تغذیه و یا چاقی هستند نسبت به دیگر افراد استعداد بیشتری برای ابتلا به کرونا دارند، بسیاری از افراد چاق، علی رغم چاقی از کمبود عناصر کمیاب تغذیهای رنج میبرند، علاوه بر این، چاقی شانس ابتلا و مرگ و میر را افزایش میدهد.
وی با اشاره به دانش در حال تغییر بشر در مورد کرونا افزود: طبق بیانیههای سازمان جهانی بهداشت شواهد قطعی برای اینکه غذا به عنوان عامل اصلی انتقال کرونا در نظر گرفته شود، وجود ندارد، اما نتایج جدیدترین تحقیقاتی که در انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور انجام شده نشان میدهد نمیتوان با قاطعیت گفت که غذا عامل انتقال کرونا نیست.
زالی یکی دیگر از نتایج این تحقیقات را ضرورت توجه بیشتر به غذا عنوان کرد و گفت: همچنین طبق این تحقیقات ممکن است با فرمهای جدید کرونا رو به رو شویم که در آنها شاهد گردش دهانی و مقعدی ویروس کرونا باشیم، ما برای برگزاری نشستی مشترک بین دانشگاه و صنایع غذایی برای خطر زدایی از مواد غذایی آمادگی داریم، شاید لازم باشد پروتکلهای بهداشتی تازهای در حوزه صنایع غذایی در دوران کرونا تدوین شود.
رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با تاکید بر ضرورت اعمال برخی تغییرات در طبخ مواد غذایی در دوران شیوع کرونا اضافه کرد: از جمله این موارد میتوان به گرم کردن مجدد شیر پاستوریزه قبل از مصرف و استفاده از ماکروویو برای گرم کردن نان و غذا قبل از مصرف اشاره کرد، حرکت صنعت کشور به سمت مکانیزاسیون فرایند تولید مواد غذایی ضروری است، در فرایند تولید مواد غذایی که حضور نیروی انسانی کمتر است به مراتب آلودگی کمتر مشاهده می شود.
وی اظهار کرد: نتایج تحقیقات جدیدی که درباره انتقال کرونا از طریق مواد غذایی در انستیتو تحقیقات تغذیهای کشور انجام شده، در نظرات مراجع علمی جهانی تردید آفرینی کرده است، نتایج این تحقیقات ممکن است کانسپت جهانی در این حوزه را دچار تغییر کند.
زالی با اشاره به اهمیت تغذیه سالم و داشتن یک سبد غذایی کافی در تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر بیماریها تصریح کرد: اما از طرف دیگر باید از این نگاه افراطی و خطرناک پرهیز شود که فکر کنیم مواد غذایی میتواند فرد را در برابر بیمار نشدن تضمین کند، ویتامین C، D، سلنیوم و همچنین روی در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش موثری دارد، تحقیقات نشان داده که در کشور، اپیدمی آنفلوآنزا در زمستان با کمبود ویتامین D افراد ارتباط مستقیمی دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به بقای ویروس کرونا در دمای منفی ۲۰ درجه سانتی گراد به مدت دو سال گفت: فرایند انجماد برای از بین بردن کرونا تاثیری ندارد، ثابت شده اسید معده انسان تا حد زیادی موجب کاهش قدرت بیماری زایی کرونا میشود، ممکن است در افراد مسن یا همچنین افرادی که از داروهای ضد اسید معده استفاده میکنند، اسید معده کاهش یافته و فرد در معرض ابتلا به کرونا قرار گیرد.
به گزارش فارس وی در پایان اضافه کرد: چه غذا خاستگاه آلودگی کرونا باشد و چه نباشد، آلودگی مواد غذایی در فرایند طبخ، بسته بندی و حمل و نقل محتمل است، رعایت شیوه نامه های بهداشتی درباره کسانی که با مواد غذایی سر و کار دارند باید سختگیرانه تر باشد، نانواییها و قنادیها یکی از محلهای مهمی است که باید به رعایت پروتکلهای بهداشتی در آنها توجه ویژهای شود، چربی موجود در مواد غذایی موجب مصونیت ویروس میشود، کرونا در غذاهای چرب ماندگاری بیشتری دارد، قند نیز ویروس کرونا را در برابر حرارت مقاوم میکند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید