وزارت بهداشت مطلقا موافق هیچ مسافرتی نیست
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سعید نمکی در بیستمین آیین پویش ره سلامت که در قالب آن پروژه های مرکز قلب شهید رجایی تهران با اعتباری بالغ بر 52 میلیارد تومان افتتاح شد گفت: ما فکر می کنیم که عید امسال همانند عید سال گذشته که ایستادیم و گفتیم که از 25 اسفند تا بعد از تعطیلات، فرصتی برای احیا و بازتوانی کادر بهداشتی و درمانی داشته باشیم، باید از رفت و آمدها جلوگیری کنیم. پارسال ویروس ووهان با قدرت سرایت، ابتلا و کشندگی در کشور بود اما ویروس جهش یافته، قدرت بسیار زیادی دارد. 
 
وی افزود: در خوزستان داریم می بینیم که برای فردی که با ویروس جهش یافته مراجعه می کند، اصلا فرصت اینتوبه شدن نداریم و در عرض 48 ساعت با ریه پر روبرو می شود و به ما فرصت نمی دهد. اما متاسفانه ما با چنین ویروس سهمگینی می خواهیم که کوپن مسافرت هم بدهیم. می دانیم که مردم خسته اند، حوصله شان سر رفته و صنعت گردشگری در کشور و دنیا، آسیب جدی دیده است اما ناچاریم برای حفظ سلامت مردم، روی برخی از پروتکل ها بایستیم و به همین دلیل، یکی از دغدغه های ما و همکاران مان، تعطیلات نوروزی است. 
 
وزیر بهداشت ادامه داد: پیشنهاد ما این است که تردد و مسافرت نباید باشد. نسبت به جاده های پر ازدحام، ترددهای بی رویه و درهم آمیختگی جمعیت های آلوده از اقصی نقاط کشور و انتقال یک ویروس جهش یافته سرکش، اصطراب داریم اما بعضی وقت ها به ما می گویند برای این،  پروتکل هایی را تعریف کنید. ما می گوییم که نباید آب آلوده را خورد اما اگر اصرار می کنید، حداقل بجوشانید و بخورید. ما در چنین انتخابی گرفتاریم، امیدوارم که این ایام عید آینده هم بدون دغدغه کادر بهداشت و درمان بگذرد البته ما خودمان خیلی خوش بین نیستیم. با آنچه در خوزستان می بینیم و دیشب با روسای دانشگاه های هرمزگان، لرستان و چند دانشگاه علوم پزشکی کشور صحبت می کردم، افق،  متاسفانه اگر بی توجهی کنیم، تاریک تر از این است که برخی می بینند. 
 
نمکی گفت: تقاضای من از همه دست اندکاران این است که به مجموعه بهداشت و درمان کشور که اینقدر تحت فشار است، بیش از پیش توجه کنند، اینها سرمایه های اجتماعی هستند. در این ایام سروقامتانی را از دست دادیم که جای آنها را هیچ کس نمی تواند پر کند. ژنرال هایی را از دست دادیم که به هیچ عنوان دیگر نمی توانیم فقدان آنها را با هیچ پدیده ای جبران کنیم. شرمسار خانواده های آنها هستیم که خیلی از آنها به دلیل بعضی بی قیدی ها و بی توجهی ها، جان باختند. 
 
وی اظهار کرد: در مورد برخورد با پروتکل شکنی، اعتراض داریم. شرمنده همکارانم هستم. جوابی ندارم به این عزیزان بدهم. وقتی خبرنگار صدا و سیما به بازار می رود و فردی بالا ایستاده و می گوید نه خودم ماسک می زنم و نه به مشتری هایم تجویز می کنم. چه کسی باید با اینها برخورد کند؟ وقتی سه مرد در کنار مردم و با مردم راه می روند و خبرنگار از آنها می پرسد که چرا ماسک نزده ای، با خنده می گوید اصلا به ماسک اعتقاد ندارم. فکر می کند که به او می گویند در مورد انجیل، تورات و قرآن نظرت را بگو. ماسک یک پدیده اجتماعی است که اصلا ربطی به اعتقادات ندارد بلکه یک پروتکل است. اما این فرد می خندد و مسخره می کند و با تمسخر می گوید ممکن است ویروس از گوش هم وارد شود. حالا من چه جوابی دارم که به کادر بهداشت و درمان بدهم؟ 
 
وزیر بهداشت گفت: منع تردد شبانه از ساعت 21 به عنوان یک پروتکل، مصوب شد اما بروید ساعت 9 و 10 شب در خیابان ببینید که اصلا دیگر خبری نیست و ممکن است چند دوربین، اینها را ثبت کند. یکی از دل نگرانی های ما و همکاران مان در نظام سلامت، بی توجهی ها است و امیدوارم که عزیزان بیش از پیش مجموعه ارزشمند این سرمایه اجتماعی "کادر بهداشت و درمان" را دریابند، بنده و همکارانم از وضعیتی که وجود دارد، دل نگرانی هایی داریم. از اصحاب رسانه که از روز نخست در کنار ما بودند و در انتقال پیام ها به مردم سخت کوشانه تلاش کردند و بعضی اوقات هم درگیر شدند، تشکر می کنم. خبرنگارانی داشتیم که وقتی پروتکل شکنی را در جامعه می دیدند، برخورد می کردند و مورد حتی ضرب و شتم هم قرار می گرفتند اما ایستادند، مقاومت کردند و در این راه در کنار ما بودند. 
 
نمکی ادامه داد: از همه عزیزان و مردم شریفی که در طول یکسال گذشته صبوری کردند، کسب و کارشان تعطیل شد، در خانه ماندند و افسردگی و مدیریت بچه ها در فضاهای آپارتمانی محقر و تنگ و تاریک، نفرستادن بچه ها به مدرسه، گرانی و اقتصاد سخت را تحمل کردند، تشکر می کنم. دکه داری که نه ما قدرت حمایت از او را داریم و نه خودش درآمد دارد و همه زندگی اش وابسته به دکه ای است که اگر بست، باید زندگی اش را تعطیل کند، صبوری کردند، ایستادند و مقاومت کردند. 
 
وی خاطرنشان کرد: حمایت های بی بدیلی از خیلی جاها و همکاری های بین بخشی خیلی خوبی را دیدیم و نارفیقی و عدم رعایت هایی را هم دیدیم. هر وقت به مراکز درمانی می آیم، اول در کنار احساس غروری که می کنم و به عزیزان برازنده ای که در کشور داریم، دلخوشم، واقعا جان نثارترین کادر بهداشت و درمان دنیا را داریم، به وجود این عزیزان بزرگوار افتخار می کنم، وقتی می خواستیم واکسیناسیون را آغاز کنیم خیلی از مدافعان سلامت می گفتند که ما دلمان نمی آید وقتی دیکران و طبقات دیگر هنوز واکسن نزده اند، شما می خواهید به کادر بهداشتی و درمانی، واکسن تزریق کنید. بارها از همکاران خودم شنیده ام. این همه ایثار، گذشت و بزرگواری را هیچ کجا ندیده ام. 
 
وزیر بهداشت تصریح کرد: بنده احساس یخ فروشی را دارم که در شعر حکیم سنایی است که می گوید در تابستان گرم نیشابور، یک فرد نحیف و ضعیف، یک قالب یخ بر دوش داشت و در کوچه و بازار می گشت تا آن را بفروشد اما یخ در حال آب شدن بود و یخ فروش وقتی می دیدید که یخ در حال کوچک شدن است به مردم التماس می کرد که بخرید من محتاج پول آن هستم اما نمی خریدند. گریه و رنج این بخ فروش را خودم احساس می کنم که کادر بهداشت و درمان در بی توجهی ها، هر روز نحیف تر، ضعیف تر و گرفتارتر می شود. 
 
نمکی گفت: شب گذشته با دکتر فرشیدی رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان صحبت می کردم اما او می گفت نگرانم که اگر سیر بیماری خوزستان ما را گرفتار کند، چه باید کنم و تا 3 بامداد رفته ام جلوی اتوبوس ها را بگیرم و با مردم صحبت کنم که بیمار آلوده ای وارد نشود. هر روز می بینم که موهای روسای دانشگاه ها و بیمارستانها و پرسنل این مراکز، سفیدتر، چهره ها پرچروک تر، خسته تر و گرفتارتر می شوند و شاید یکی از بزرگترین دلایل آن این باشد که عده ای اندک، به مصالح ملی و مشکلات ما، بی توجهی می کنند.

وی تاکید کرد: اهل ویترین آرایی هایی نیستیم که خودمان را مطرح کنیم، فقط دل به رضایت خدا و مردم بسته ایم، دنبال هیچ پرش ارتفاع دیگری نیستیم، همواره می گوییم خدا کمک کند که با یک لندینگ آبرومندانه در فرودگاهی، احترام آمیز قبا و ردا را تقدیم دیگری کنیم و بعد به دنبال زندگی مان برویم، بی سر و صدا و چراغ خاموش، ماهانه هزار تخت بیمارستانی به ظرفیت کشور اضافه می شود که این اتفاق در هیچ سالی در قبل و بعد از انقلاب، نیفتاده است.
 
وزیر بهداشت گفت: در کمتر از یک ماه و نیم، دو هزار و 500 تخت ICU را در همین ایام مقابله با کرونا، ایجاد کردیم. در خوزستان در این شرایط، در طول یک هفته با همت معاونت درمان و همکاران مان، 70 تخت جدید برای بیماران تنفسی ایجاد و اکسیژن مورد نیاز را تامین می کنیم. اکسیژن حیاتی ترین پدیده برای بیماران کووید19 است. پریشب تا ساعت 4 صبح بیدار بودیم و پیگیری کردیم که اکسیژن ساز به اهواز برسد. روزهای بسیار سختی است اما در همین روزها، خداوند این لطف را کرد که بتوانیم زیرساخت ها را توسعه دهیم.
 
نمکی خاطرنشان کرد: تردید ندارم که امروز قلب های زیادی در کشور می تپد که بعد از لطف خدا، تپش آنها مدیون زحمات اساتید گرانقدر مرکز قلب شهید رجایی و یا فارغ التحصیلان این مرکز است. بیمارستان قلب شهید رجایی امروز برای کشور یک ویترین بزرگ علمی و مایه امید برای تمام کسانی است که بعنوان آخرین پایگاه به آن مراجعه می کنند تا شاید از  دست توانمند بزرگان قلب و عروق کشور که همانند گنجینه ای نفیس دور هم جمع شده اند، بعد از لطف خدا شفا بگیرند و گرفته اند.
 
وی افزود: از استاد گرانقدر، دکتر نوحی تشکر ویژه دارم که جز عشق و عرفان این مرد بزرگ، بعد از لطف خدا عاملی موثر در توسعه این مرکز، به این ارزشمندی نمی شناسم. امروز داشتم دوره اجرایی که در کشور در خدمت مردم بودم را مرور می کردم. در دوره اجرایی دو کار را برای خودم ذی قیمت می دانم، یکی حرکتی است  که سه دهه پیش زمانی که مسئولیت بهداشت کشور را برعهده داشتم و آن، ایجاد اداره کل بیماری های غیرواگیر در وزارت بهداشت بودريال برای من در سه دهه پیش مسلم بود که وقتی که توانستیم از مرگ و میر ناشی از بیماری های واگیردار با واکسیناسیون علیه 6 بیماری مسری مهلک قابل پیشگیری با واکسن، جلوگیری کنیم به سیاه چاله بیماری های غیرواگیر خواهیم افتاد و سرلوحه این لیست سیاه، بیماران قلبی و عروقی خواهد بود. 
 
وزیر بهداشت تصریح کرد: امروز حدود 100 هزار مرگ در سال از بین 380 هزار مورد، فقط به دلیل پرفشاری خون و عوارض ناشی از آن است و حدود 313 هزار مورد مرگ غیر از آنچه کووید19 بر ما تحمیل کرد، به دلیل بیماری های غیرواگیر است که در بین آنها سکته های مغزی و قلبی و بیماری های قلبی و عروقی، در صدر هستند، در کووید19 نیز اثبات شد که آسیب پذیرترین افراد، کسانی بودند که یک بیماری زمینه ای به ویژه بیماری های قلبی و عروقی داشتند. حدود 83 درصد از مرگ و میر بیماران کووید19، مربوط به افرادی بود که سن بالای 65 و یا بیماری زمینه ای داشتند و این باز تلنگری به ذهن و روح و رفتار اجتماعی ما می زند که به بیماری های غیرواگیر به ویژه بیماری های قلبی و عروقی باید بیشتر توجه کنید. 
 
وی اظهار کرد: راه اندازی خدمات رسیدگی به بیماران دچار سکته های حاد مغزی و قلبی، یک افتخار بزرگ برای جمهوری اسلامی ایران است. در نشست وزرای کشورهای منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در تهران، یکی از مدیران برجسته این نشست، دچار گرفتاری حمله قلبی شد و وقتی خدمات 247 "رسیدگی به بیماران دچار سکته حاد قلبی" را دید، حیرت کرد که جمهوری اسلامی ایران چه خدمات ارزشمندی ارائه می کند. 
 
نمکی ادامه داد: برای جمهوری اسلامی ایران افتخار است که به توسعه زیرساخت های رسیدگی به گرفتاری های قلبی و عروقی که می تواند فرد را دچار ناتوانی غیرقابل درمان روبرو کند، بپردازد و بنده هم برای توسعه خدمات 247 و 724 در سراسر کشور اعلام آمادگی می کنم و از دکتر نوحی و دکتر عبدی، رییس و استاد بیمارستان قلب شهید رجایی می خواهم که مدیریت این پروژه را بپذیرند و از دکتر جان بابایی نیز می خواهم که در این زمینه کمک کند تا بتوانیم آنها را  در قالب یک پروژه ملی ادامه دهیم و داروی ضدلخته جدید را سریع تر با تدوین راهنماهای بالینی با توجه به مضایق اقتصادی کشور، در اختیار همه قرار دهیم. 
 
وی افزود: الان شرایط اقتصادی بسیار سختی داریم. اگر رنجی که در این ایام در کنار مدیریت کووید19 با مضایق ارزی، مالی و تحریم ها می کشم را بازگو کنم، خیلی از شماها شاید زار زار به حال این برادر کوچک تان، گریه کنید به همین دلیل هر یک سنتی که می خواهیم هزینه کنیم باید کاربرد آن را در جایگاه خودش تعریف کنیم. خیلی وقت ها خیلی از منابع را درست هزینه نمی کنیم. تقاضا دارم که با گایدلاین، این خدمات را در کشور توسعه دهیم. 
 
وزیر بهداشت تاکید کرد: از دکتر نوحی و اساتید مرکز قلب شهید رجایی می خواهم که در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی، کمک کنند. اگر سبک زندگی مردم را نتوانیم تغییر دهیم، ورزش همگانی را نتوانیم جا بیندازیم و اگر تغذیه و استرس و مواردی که آغازگر گرفتاری های جسمی و اجتماعی است را نتوانیم حل کنیم، هر روز باید ته این رودخانه، زخمی و جنازه جمع کنیم، تقاضا دارم که همکاران ما در مرکز قلب شهید رجایی، متولی آموزش همگانی و آموزش از راه دور برای پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی مبتنی بر فهم گروه ها و طبقات مختلف جامعه شوند و ما هم در این زمینه، بودجه کافی را تامین می کنیم. 
 
نمکی خاطرنشان کرد: اطمینان دارم که مرکز قلب شهید رجایی به عنوان یک مرکز مرجع برای کل منطقه در آینده مطرح شود همانگونه که امروز مطرح است و نظیر آن را در خیلی از مناطق دنیا نداریم. تقاضای من این است که مرکز قلب شهید رجایی نقش رهبری قلب و عروق کشور را گسترده تر از این به شکل دوراپزشکی برای مراکز درمانی کشور، ایفا کند.
 
به گزارش وب دا وی در پایان اضافه کرد: امسال علیرغم درگیری با کووید19 نه تنها در این باتلاق نماندیم بلکه با لطف و مرحمت الهی، توانستیم به عنوان یکی از درخشان ترین سالهای قبل و بعد از انقلاب، در توسعه زیرساخت ها تلاش کنیم. امسال حدود 11 هزار تخت بیمارستانی راه اندازی می کنیم، بیش از هزار پروژه بهداشتی اعم از خانه بهداشت، مرکز جامع سلامت امسال به بهره برداری رسید و یا افتتاح می شود. این افتخاری است که در این ایام پرهیاهوی مدیریت کووید19 نصیب ما شد.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.