تهران بیشترین نیاز به واکسن کووید را دارد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا زالی در جلسه هم اندیشی و بررسی شرایط تولید و واردات واکسن کرونا که ۱۷ اسفندماه با حضور اعضای شورای فرماندهی ستاد مقابله با کرونا در کلان شهر تهران برگزار شد گفت: درسالی که گذشت استان  تهران کانون اصلی ارایه خدمت به مبتلایان کووید۱۹ را درکارنامه خود به ثبت رساند.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به حجم بالای خدمات بهداشتی و درمانی در کلان شهر تهران گفت: تهران بیشترین نیازبه واکسن کووید را دارد.

وی از فعالیت بالاترین گروه ارائه دهندگان خدمت در تهران خبر داد و تاکید کرد: تا به امروز بالغ بر ۱۹۲ هزار نفر با تشخیص قطعی یا محتمل بر کرونا در ۱۳۸ بیمارستان پایتخت بستری و از خدمات بیمارستانی استفاده کرده اند.

زالی با اشاره به مراجعه بیش از یک میلیون و ۲۰ هزار مراجعه درمانی به بیمارستانهای استان تهران به صورت سرپایی با علایم کرونا گفت: میانگین افرادی که به مراکز جامع سلامت با علایم قطعی و یا مشکوک به کرونا مراجعه کرده اند نیز بالغ بر ۹۸۰ هزار نفر است، حجم قابل توجه مراجعان به بخش های بهداشتی و درمانی تهران شرایطی متفاوت از سایر شهرها برای تهران رقم می زند، بالاترین حجم نیروی انسانی در گروههای مختلف به ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از جمعیت تهران خدمات منحصربفردی ارایه میدهند، چگالی و حجم تراکم جمعیت در مقابل آمار بالای ارایه دهندگان خدمات خبر از گروه بزرگی از افرد آسیب پذیر در شرایط خاص می هد که در اولویت واکسیناسیون نیز هستند.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران تصریح کرد: بیشترین فعالیت پژوهشی و تحقیقاتی در استان تهران و با تلاش های دانشگاههای علوم پزشکی در حال شکل گیری است، محققان و دانشمندان در حال طراحی و ارایه منوی متنوعی با بالاترین سطح کیفی واکسن کووید هستند و خبرهای خوش و نوید بخشی در راه است، نحوه توزیع و واردات واکسن کرونا نیز یکی دیگر از این موارد است، استان تهران می تواند به عنوان الگوی ملی بازتوزیع در عرضه واکسن وارد عمل کند.

وی مهمترین چالش پیش روی شرکت های واکسن سازی را چرخش ویروس جهش یافته کرونا دانست و اظهار کرد: بنظر می رسد پروژه واکسیناسیون متاثر از پارامترها و واریانت های جدید این گونه جهش یافته باشد، به محققان و شرکت‌های تولید کننده واکسن کرونا توصیه می کنیم با توجه به واریانت‌های جدید مراحل تحقیقات و تولید واکسن را با شتاب بیشتری ادامه دهند.

زالی در ادامه سهم قابل توجه مراکز و بیمارستانهای تحت نظارت نیروهای مسلح را در راستای ارایه خدمات به مبتلایان به کرونا را مورد توجه قرار داد و گفت: نیروهای مسلح با تمام توان و بضاعت وارد عرصه خدمت رسانی شدند، این سرعت عمل و چابکی در طرح شهید سلیمانی بیش از پیش خودنمایی کرد، از تلاش های ستاد نیروهای مسلح در شکل گیری روش های نوین درمانی و فعالیت های پژوهشی و نوآورانه نیز قدردانی می کنیم.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران از تدوین سند اولویت گذاری واکسیناسیون خبر داد و گفت: طبقه بندی افراد در معرض خطر و دارای اولویت در حوزه های مختلف شغلی و اجتماعی در طرح واکسیناسیون دیده شده است، سال ۹۹ سال سختی برای کادر بهداشت و درمان بود، و ما خواستار تخصیص بودجه لازم برای بهبود و ارتقا کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی هستیم، واکسن تولید داخل نتیجه دانش کافی و ممتاز جوانان این مرزو بوم است، ورود به این عرصه شجاعانه، افتخاری ملی و نشان از عزت نفس دانشمندان کشور دارد.

وی افزود: باید به ظرفیت های دورن‌زای شرکت های دانش بنیان بیش از پیش توجه کنیم، حتی در کشورهای توسعه یافته و پیشرو در تولید واکسن تعداد محدودی از واکسن به لحاظ تنوع تولید می شود و این درحالی است که در کشور ما سطح بالایی از تنوع در سبد تولید واکسن مراحل تولید و عرضه به بازار را طی می کند، تولید واکسن های مختلف با کارایی متفاوت هر کدام تکنیک و دانش جداگانه ای دارد، این تنوع در تولید واکسن در هیچ جای دنیا وجود ندارد.

زالی ورود دانش تولید واکسن به مرحله صنعتی را نیازمند تامین زیرساخت ها دانست و گفت: ویروس جهش یافته موضوعی جدی است بنابراین استفاده از واکسن تولید داخل با ابزارها و تکنیک به روز شده ضمن تامین زیرساخت ها باید در دستور کار باشد.

در ادامه حسینعلی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به فعالیت های محققان و شرکت های دانش بنیان در راستای تولید واکسن داخل گفت: تولید واکسن مقابله با ویروسی که هر روز چهره عوض می کند کار بسیار پیچیده و دشواری است.

وی رعایت توصیه های بهداشتی و حفاظت فردی را تا زمان واکسیناسیون عمومی راه حل مناسبی برای مقابله با کرونا دانست و افزود: با توجه به این که اعمال محدودیت ها می تواند اقتصاد و کسب و کارهای کوچک را با چالش های جدی مواجه کند. بنابراین توجه به توصیه‌ها تا زمان واکسیناسیون عمومی بهترین و کارآمدترین راه‌حل است.

رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در پایان با تاکید بر اهمیت اثربخش بودن واکسن‌های در دست تولید اظهار امیدواری کرد در آینده خبرهای خوش و امیدوار کننده ای در حوزه کنترل و واکسیناسیون به گوش مردم برسد.

به گزارش ایسنا در جلسه ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران که با حضور مسئولان دانشگاه‌های علوم پزشکی مستقر در تهران، نمایندگان ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و تامین اجتماعی برگزار شد، درباره مواردی نظیر تامین دارو، استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش بنیان، تقویت زیرساخت‌ها و کاهش بروکراسی در تولید واکسن، چالش‌های تولید واکسن، ظرفیت‌سازی برای تولید انبوه و ادامه صادرات واکسن و تامین مواد اولیه بحث و تبادل نظر انجام شد.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.