هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص مصرف جلبک اسپیرولینا
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، نازیلا یوسفی با اشاره به گزارش عوارض جانبی ناشی از مصرف اسپیرولینا گفت: مکمل‌های تغذیه‌ای دارای مجوز سازمان غذا و دارو باید فقط از داروخانه‌ها تهیه و با مقادیر مشخص مصرف شوند. این فرآورده‌ها در اشکال دارویی قرص، کپسول، ساشه و شربت در داروخانه‌ها در دسترس هستند.

وی اظهار کرد: جلبک اسپیرولینا غذا محسوب نمی‌شود و می‌تواند اثرات متفاوتی بر افراد داشته باشد، بنابراین مصرف خودسرانه آن توصیه نمی‌شود. به‌طور مثال مصرف همزمان اسپیرولینا با داروهای کاهنده قند خون می‌تواند موجب افت شدید قند و بروز عوارض خطرناک در بیماران دیابتی شود و لازم است مصرف آن با نظر پزشک انجام گیرد.
 
مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت گفت: این جلبک ممکن است خطر خونریزی را در افراد دارای اختلالات خونی افزایش دهد، با داروهای ضدانعقاد تداخل داشته باشد و در بیماران مبتلا به بیماری‌های خودایمنی مانند لوپوس، آرتریت روماتوئید، بیماران ام‌اس، افراد پیوندی و بیماران تحت شیمی‌درمانی موجب تشدید علائم بیماری شود.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو یوسفی در پایان با تأکید بر ضرورت احتیاط در مصرف این مکمل گفت: زنان باردار و شیرده باید از مصرف اسپیرولینا خودداری کنند زیرا اثرات آن بر جنین و نوزاد به‌طور کامل بررسی نشده و احتمال بروز عوارض ناشناخته وجود دارد، اسپیرولینا تنها به عنوان مکمل تغذیه‌ای با مقدار مشخص و با مشورت پزشک یا داروساز باید مصرف شود و استفاده از محصولات مجاز موجود در داروخانه‌های معتبر ضروری است، چرا که ناخالصی‌ها و سموم موجود در اشکال غیرمجاز می‌تواند منجر به مسمومیت، آسیب کبدی و اختلالات گوارشی شود. 

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.