باید به سمت کترینگ‌های صنعتی تهیه غذا برای بیمارستان‌ها برویم
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مهدی شادنوش درباره اهمیت تغذیه در بیمارستان‌ها، افزود: تغذیه یکی از ارکان مهم سیر درمان بیمار است و باید به تغذیه بیمار توجه ویژه شود. در بیمارستان‌ها موضوع تغذیه به صورت تخصصی مطرح است، زیرا ممکن است رژیم غذایی یک بیمار با بیمار دیگر متفاوت باشد. در نتیجه هم سفارش غذای بیمار و هم طبخ غذا و هم سرو غذا درباره بیماران مطرح است. بر همه این موارد توسط متخصصان و کارشناسان تغذیه در بیمارستان‌ها تحت عنوان خدمات غذایی و به صورت حرفه‌ای نظارت می‌شود.

رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت ادامه داد: از طرفی موضوع تغذیه بالینی نیز برای بیماران در بخش‌های تخصصی و مراقبت‌های ویژه مطرح است. زیرا برخی بیماران امکان استفاده از غذای مستقیم ندارند و برخی بیماران باید از مکمل‌های غذایی بهره‌مند شوند و باید برنامه‌هایی برای این دسته هم تدارک دید. نمی‌توان منکر این موضوع شد که این بخش در بیمارستان‌ها نیازمند توجه است. به علت دلایل مختلفی که از گذشته وجود داشته، موضوع تغذیه در بیمارستان‌ها مورد غفلت قرار گرفته است.

وی افزود: به طور مثال سوپ‌های غذایی یا مواد مکمل "غذهای انترال و پنترال" که باید از طریق دیگری در اختیار بیمار قرار بگیرد، در بسیاری از بیمارستان‌ها به صورت دستی ترکیب شده یا از همراه بیمار خواسته می‌شود که مواد مختلف غذایی را ترکیب کنند یا اگر در بیمارستان‌ها تهیه می‌شوند، این مواد غذایی به صورت دستی ترکیب می‌شود؛ در حالی‌که این غذاها باید به صورت کاملا مکانیزه و صنعتی تهیه شوند. زیرا باید مشخص شود که از هر ماده غذایی و ریزمغذی‌ها چه میزان در این مواد وجود داشته باشد. به هر حال در این زمینه ضعف‌هایی وجود دارد.

شادنوش گفت: در زمینه تغذیه بالینی وزارت بهداشت در حال تدوین و برنامه ریزی برای این موارد هستیم که امیدواریم کارشناسان تغذیه هم در بیمارستان‌ها با آموزش‌های بیشتری که خواهند دید مورد حمایت قرار بگیرند تا نقش بیشتری در بیمارستان‌ها داشته باشند. باید برنامه‌های آموزش عالی تغذیه هم در دانشگاه‌ها به روز شود و بر اساس نیاز مورد توجه قرار بگیرد.

رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت اضافه کرد: البته تغذیه بالینی در جهان بحث تازه‌ای است که حتی در برخی کشورها رویه واحدی ندارد. به همین دلیل شیوه کار در هر کشور با کشور دیگر متفاوت است و ما هم به دنبال روش بومی برای کشور خودمان هستیم.

وی تاکید کرد: موضوع تغذیه در بخش‌های تخصصی بیمارستان‌ها اهمیت بیشتری دارد. به طور مثال بیمارانی که دچار دیابت یا فشار خون هستند و حتی بیمارانی که در بخش‌های اعصاب بستری می‌شوند، موضوع تغذیه درباره آنها مهم است و باید مورد توجه قرار بگیرد. در عین حال بیمارانی که در مراقبت‌های ویژه بستری می‌شوند، اهمیت بیشتری دارند. هیچکس نمی‌تواند تاثیر تغذیه در سیر درمان را انکار کند.

شادنوش درباره کترینگ‌های صنعتی تهیه غذا برای بیمارستان‌ها بیان کرد: اگر می‌خواهیم کار اساسی در مورد خدمات غذایی بیمارستان‌ها انجام بدهیم حتما باید به سمت تولید صنعتی غذا برای بیمارستان برویم. زیرا هر جا غذا با حجم بالا تولید می‌شود، روند استانداردی وجود دارد تا هم محتوای غذایی مناسبی داشته باشد و هم درباره بهداشت و سلامت آن مراقبت بیشتری انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت در پایان گفت: به صلاح بیمارستان‌ها است که خدمات غذایی آنها به سمت تولید صنعتی برود. هرچند این موارد مشکلات ریشه‌ای هم دارد. یعنی وقتی بیمارستان‌هایی با حجم تخت‌های بالا در کشور وجود دارد، می‌توان به سمت استفاده از کترینگ‌های صنعتی تهیه غذا رفت، اما اگر به تجربه‌های جهانی توجه نشود و بیمارستان‌هایی با حجم تخت پایین داشته باشیم، دیگر امکان انجام این موارد وجود ندارد و در واقع اقتصادی نیست.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.