افزایش نزدیک بینی در کودکان و نوجوانان به دلیل کم تحرکی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مسعود نقدی گفت: نزدیک بینی از شایع‌ترین عیوب انکساری چشم بوده و کم تحرکی در فضای بسته داخل خانه و استفاده از وسایل رایانه ای مانند موبایل و تبلت در کودکان و نوجوانان باعث افزایش شیوع این عارضه شده است.

عضو هیات مدیره انجمن اپتومتری ایران ادامه داد: نزدیک بینی از اختلالات چشمی شناخته شده که در آن فرد قادر به تمرکز و دیدن واضح اجسام دور نیست، این عارضه نوع نقص انکساری است، به این معنی که در آن چشم به درستی قادر به خم کردن یا شکستن نور نیست و نوری را که وارد آن می شود به درستی متمرکز نمی کند، به همین دلیل تصاویر دور مبهم و ناواضح به نظر می رسند، سازمان جهانی بهداشت نیز اعلام کرده که تا سال ۲۰۵۰، ۵۰ درصد افراد دچار نزدیک بینی می شوند.

وی افزود: نزدیک‌بینی یک بیماری نیست، بلکه یک عارضه است. این افراد به وضوح قادر به دیدن اشیاء نزدیک هستند، در حالی که اشیاء در فواصل دورتر تار به نظر می‌رسند. این مشکل با عینک، لنزهای تماسی یا جراحی قابل اصلاح است، با استفاده از عینک یا لنزهای تماسی و در بعضی موارد با عمل جراحی انکساری اصلاح می‌شود. نزدیک بینی بالا ممکن است در آینده، خطر ابتلا به شرایط بینایی جدی‌تر مانند آب مروارید، شبکیه جدا شده و گلوکوم را افزایش دهد، عوارض نزدیک بینی بالا بدون درمان، نابینایی بوده، بنابراین معاینات منظم چشم کودکان بسیار مهم است.

به گزارش ایرنا نقدی در پایان گفت: نزدیک بینی با نگاه کردن بیش از حد به تلویزیون، مانیتور و غیره رخ می دهد و این باعث می شود که اشعه های نور در یک نقطه در مقابل شبکیه نسبت به قدرت تمرکز قرنیه و لنز چشم و نه به طور مستقیم بر روی سطح آن تمرکز کند. در برخی موارد نزدیک بینی ممکن است توسط لنز بیش از حد منحنی برای چشم اتفاق بیفتد، نزدیک بینی با ترکیبی از این عوامل بوجود می آید، برای پیشگیری از نزدیک بینی لازم است افراد بویژه کودکان و نوجوانان یک ساعت در روز را در فضای باز و بدور از محیط خانه بگذارنند و تحرک فیزیکی کافی را داشته باشند.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.