پیگیری رایگان شدن بیمه سلامت دهک‌های ۶ و ۷ درآمدی در مناطق کم‌برخوردار
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)،  در ماده ۷۰ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه، سازمان بیمه سلامت ایران مکلف شده همه افرادی که فاقد هرگونه بیمه سلامت هستند را از طریق مکانیسم ارزیابی وسع، بیمه کند.

در همین راستا براساس مصوبه دولت در ۳۰ خرداد ۱۴۰۲، دهک‌های چهارم و پنجم درآمدی به مجموع بیمه‌شدگان رایگان سازمان بیمه سلامت اضافه شدند و بر این اساس با اضافه شدن ۲ دهک به سه دهک قبلی، ۱۲ میلیون نفر امسال به طور رایگان بیمه شده‌اند که در مجموع حدود ۳۳ میلیون نفر بیمه شده رایگان در سطح کشور را شامل می‌شود.

همچنین بر اساس این مصوبه، میزان مشارکت در پرداخت حق بیمه در دهک‌های ۶ تا ۹ درآمدی نیز به طور چشمگیری کاهش یافت؛ به طوری که در دهک ۶ با کاهش ۱۰ درصدی، مشارکت در پرداخت حق بیمه از ۳۰ درصد به ۲۰ درصد رسید؛ دهک ۷ با کاهش ۱۰ درصدی، از ۴۰ درصد به ۳۰ درصد؛ دهک ۸ با کاهش ۲۰ درصدی، از ۶۰ درصد به ۴۰ درصد و پرداختی دهک ۹ با کاهش ۳۰ درصدی از ۸۰ درصد به ۵۰ درصد رسید.

به این ترتیب دهک شش که در گذشته باید ۴۳۰ هزار تومان حق بیمه پرداخت می‌کرد، پرداختی آن به ازای هر نفر در یک سال به مبلغ ۲۸۷ هزار تومان رسید. همچنین  پرداختی‌های دهک هفتم درآمدی به ازای هر نفر در سال به ۴۳۰ هزار تومان، دهک ۸ درآمدی به ۵۷۴ هزار تومان و دهک ۹ درآمدی به ۷۱۷ هزار تومان کاهش یافت. دهک دهم در آمدی نیز باید کل مبلغ حق بیمه را پرداخت کند که کل حق بیمه این دهک به ازای هر نفر در سال معادل یک میلیون و ۴۳۵ هزار تومان است.

در مجموع سازمان بیمه سلامت ایران به عنوان بزرگ‌ترین بیمه‌گر درمانی کشور در حال حاضر بیش از ۴۴ میلیون نفر را تحت پوشش دارد که بالغ بر ۸۰ درصد این افراد بیمه شده‌ رایگان هستند و به اذعان مسوولان مربوطه، می‌توانند همانند بیمه‌شدگان سایر صندوق‌های بیمه‌ای این سازمان، جهت دریافت خدمات سرپایی و بستری به مراکز دولتی و خصوصی طرف قرارداد مراجعه کنند.

جزییات پیگیری رایگان شدن بیمه سلامت دو دهک دیگر درآمدی

در راستای گسترش چتر بیمه‌ای و پوشش فراگیر محمدمهدی ناصحی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در جدیدترین اظهاراتش از رایزنی‌های انجام شده جهت اضافه شدن دو دهک دیگر به مجموع بیمه‌شدگان رایگان البته در مناطق کم برخوردار خبر داد و گفت: از طریق خیرین حوزه سلامت و مشارکت‌های مردمی این امر پیگیری می‌شود، پنج دهک اول درآمدی جامعه پیش از این به صورت رایگان بیمه شدند؛ دهک‌های ششم تا نهم نیز با وجود تخفیف‌های اعمال شده در حق بیمه پرداختی، اما باز هم ممکن است حق بیمه‌ای که باید به صورت جمعی برای خانواده بپردازند، عددی شود که خانواده نتواند آن را پرداخت کند. بنابراین برقراری بیمه رایگان برای دهک‌های ششم و هفتم درآمدی در مناطق کم برخوردار را با مشارکت‌های مردمی و کمک خیرین پیگیر هستیم و کارگروه مربوطه در این زمینه نیز تشکیل شده است.

وی تاکید کرد: کسی که به بیماری مبتلا می‌شود و نیاز به درمان دارد، قطعا هزینه‌هایش بالا است و اینکه یک بیمه مطمئن داشته باشد، مد نظر ما است، یمه سلامت یکی از اصلی‌ترین بیمه‌های درمانی کشور است که پوشش بیمه‌ای آحاد جامعه را فراهم می‌کند، به طوری که از عشایر تا کارمندان و اقشار دیگر جامعه تحت پوشش این سازمان هستند، بدون شک توجه به اقشاری که از هیچ بیمه‌ای برخوردار نیستند، همراهی بیشتر سازمان‌های ذیربط از جمله سازمان امور اجتماعی کشور را می‌طلبد و ما از تعامل و همکاری سازمان‌های مردم نهاد در خدمات‌دهی به اقشار نیازمند درمان استقبال می‌کنیم.

همچنین روز گذشته محمد عباسی رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در مراسم انعقاد تفاهم نامه همکاری میان سازمان بیمه سلامت ایران و سازمان امور اجتماعی کشور گفت: خرسندیم که سازمان بیمه سلامت ایران برای محرومین و اقشار آسیب پذیر فعالیت‌های خوبی را انجام داده است، ما از هیچ اقدامی در تعامل و همکاری با این سازمان با هدف کاهش مشکلات درمانی اقشار نیازمند دریغ نمی‌کنیم. ایسنا

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.