معضلات دارو و تجهیزات پزشکی بسیار زیاد است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، همایون سامه یح نجف آبادی د خصوص وضعیت دارویی در کشور گفت: بر اساس مقرراتی که وزارت بهداشت و درمان از زمان‌های پیش وضع کرده است داروهایی که در ایران تولید می‌شوند و نوع ایرانی آن‌ها وجود دارد، واردات نوع خارجی این داروها ممنوع است یا اگر وارد شود به آن‌ها ارز ترجیحی تعلق نمی‌گیرد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: البته یک سری از برندها نه تمام شرکت‌ها، نمایندگی‌های داخل ایران تأسیس کرده‌اند و کارخانه‌هایی هستند که لیسانس برند خارجی را دارند و کیفیت دارو خوب است، اما اختلاف قیمت وجود دارد و برای تمام داروها هم این امکان مهیا نشده است. در مورد اختلاف کیفیت داروهای ایرانی و خارجی واقعیت این است که تا حدی این مسئله وجود دارد.

وی افزود: در مورد بیماری‌هایی که روتین هستند و داروهای‌شان بسیار پرمصرف است این مسئله وجود ندارد. به عنوان مثال داروهای قند، فشار خون و تا حدی داروهای قلبی، داروهای آنتی‌بیوتیک، مسکن‌ها و برخی قطره‌های چشمی و گوشی و فرآورده‌های مختلف و آمپول‌های تزریقی که در داخل ایران تولید می‌شود هیچ اصراری هم از طرف پزشک برای استفاده از نوع خارجی وجود ندارد. اما در مورد داروهای خاصی که بیماران استفاده می‌کنند هنوز اصرار پزشکان بر استفاده از نوع خارجی و برندهای خارجی است که متأسفانه یا در ایران بسیار نایاب و کمیاب و گران‌قیمت هستند یا اینکه وجود ندارند.

نجف آبادی در خصوص کمبود دارو نیز گفت: کمبود دارو روایت‌های مختلفی دارد. نشانه‌دار کردن مبلغ دارو در قانون بودجه در این مسئله بسیار مؤثر است که کمبودها را کاهش دهد. افزایش قیمت دارو باعث کم شدن مشکلات کمبود دارویی می‌شود. تا یک ماه و نیم گذشته با کمبود ۳۰۰ قلم دارو مواجه بودیم، حدود ۳ میلیارد دلار برای واردات دارو و تجهیزات به‌صورت ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ در نظر گرفته شده است و این موضوع ۱۰۰ درصد است. سال گذشته هم حدوداً همین میزان در نظر گرفته شد اما در نهایت در پایان سال دولت حدود ۶۰۰ میلیون دلار دیگر هم اضافه بر سازمان پرداخت کرد که مشکلات را کاهش دهد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اضافه کرد: معضلات دارو و تجهیزات بسیار زیاد است. به ویژه در سال جدید مشکل تجهیزات هم وجود دارد. گران شدن تجهیزات پزشکی موجب ایجاد معضلاتی در تعرفه‌ها و بیمه‌ها خواهد شد که امیدواریم دولت بتواند این مسئله را خوب ساماندهی کند. امیدواریم که شرایط به نحوی تغییر کند که هیچ مشکلی از لحاظ معیشت مردم و بهداشت و درمان وجود نداشته باشد و هزینه‌های گزافی که مردم در حال حاضر برای مسائل بهداشت و درمان خودشان پرداخت می‌کنند، بسیار کمتر شود.

وی تاکید کرد: البته خریدهایی که اغلب برای تامین تجهیزات پزشکی انجام می‌شود متأسفانه از کشورهایی مانند چین و هند است که دارای کیفیت خوبی نیستند و در رده دوم و سوم کیفیت قرار دارند. با توجه به اینکه این تجهیزات پزشکی قیمت بالایی دارد و همچنین با مشکلات ارزی که در این زمینه مواجه هستیم و قیمتی که بیمار باید پرداخت کند واردکننده تمایل دارد حداقل قیمت را پرداخت کند.

سامه یح نجف آبادی در پایان گفت: از سوی دیگر ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی حذف شده لذا ناچار هستیم که به قیمت بسیار بالایی تجهیزات، به خصوص تجهیزات غیرمصرفی را وارد کنیم که بسیار گران می‌شود. همچنین هزینه تعمیر این تجهیزات و قطعات آن که مشکل پیدا می‌کنند و تعرفه‌هایی که باید دریافت شود، تصور می‌کنم آنچه از جیب بیمار پرداخت می‌شود بسیار بیشتر از آن چیزی که در سال ۱۴۰۳ پرداخت می‌شد. ایلنا

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.