خدمات گفتار درمانی باید تحت پوشش بیمه‌ای قرار بگیرد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علی قربانی در آستانه برگزاری هفدهمین همایش گفتاردرمانی ایران اظهار کرد: حوزه فعالیت همایش سالیانه  گفتار درمانی به صورت کلی و فراگیر است، اما کاربرد علم‌ گفتار درمانی در کودکان و بزرگسالان  شامل رفع اختلالات گفتاری شایعی همچون نابسامانی‌های گفتار و زبان و صدا و بلع به عللی همچون کم توانی ذهنی، افت شنوایی و مشکلات عصبی دوران رشد آسیب‌های مغزی، بد عملکردی تارهای صوتی و .... است که موجب تاخیر در گفتار و زبان، اختلال در صوت و اختلال در بلع و تشدید صدا می‌شود.

رئیس انجمن گفتار درمانی ایران ادامه داد: از سایر حیطه‌های خدمات گفتار درمانی می‌توان به اختلالاتی از جمله ناروانی گفتار یا به اصطلاح عامه لکنت در کودکان و بزرگسالان، سایر اختلالات گفتاری و بلع ناشی از  آسیب‌های مغزی، سکته و ضربه مغزی، اختلالات رشدی، اختلال تاخیر در رشد گفتار، اختلال تلفظ، اختلال در صوت و مشکلات عملکردی حنجره را نام برد که نیازمند مراجعه این افراد به گفتار درمانی است.

قربانی گفت: هفدهمین همایش گفتار درمانی ایران از ۱۱ تا ۱۳ اردیبهشت ماه سال جاری در دانشگاه علوم بهزیستی تهران برگزار می‌شود، هدف برگزاری این همایش تبادل اطلاعات به روز و ارائه جدیدترین مطالب به دانشجویان و فعالان این حوزه است. همچنین یک متخصص حوزه زبان و گفتار از کشور بلژیک مهمان این همایش است.

وی افزود: استفاده از ابزارهای جدید در گفتار درمانی در درمان موثر بوده و همچنین استفاده از آزمون و تست‌ها راه تشخیص را نیز سریع‌تر کرده، لذا درمان زمان کوتاه‌تری را سپری می‌کند. به طور مثال زمان گفتار درمانی دو ساله می‌تواند به صورت شش ماهه و یا حتی کمتر کاهش یابد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: در منطقه، کشور ما از لحاظ گفتار درمانی رتبه بالاتری را نسبت به سایر کشورهای منطقه دارد و در جهان نیز رتبه خوبی را در زمینه گفتاردرمانی داریم و مطابق با آمار رسمی نظام پزشکی، در حال حاضر حدود ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ فرد دارای مجوز فعالیت گفتار درمانی در کشور وجود دارند که این افراد با احتساب سایر نفرات در  مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در کل کشور به حدود ۴هزار نفر می‌رسد. مراجعه به موقع و زود هنگام به گفتاردرمانی می‌تواند سبب کاهش طول دوره و تعداد جلسه‌های درمانی شود.

قربانی با اشاره به اینکه در کشورحداقل هزینه هر جلسه گفتار درمانی حدود ۴۰ هزار تومان است، عنوان کرد: تعرفه شامل میانگین خدمت‌های مختلف است و هزینه هر جلسه بنا بر اینکه چند خدمت در هر جلسه انجام شده می‌تواند متفاوت باشد. این خدمات نه تنها تحت پوشش بیمه‌های پایه کشور قرار ندارد، بلکه به تازگی برخی از بیمه‌های تکمیلی نیز از پرداخت هزینه‌های گفتاردرمانی سر باز می‌زنند و بنابراین ضرورت دارد که اقدامات لازم در این زمینه صورت گیرد.

وی اضافه کرد: یکی از چالش‌های پیش روی گفتار درمانگران پرداخت مالیات است که با توجه به زمان و انرژی که این افراد برای بیماران اختصاص می‌دهند و درآمدی که دارند، عادلانه نیست.

به گزارش ایسنا رئیس انجمن گفتار درمانی ایران در پایان گفت: مراکز درمانی گفتار درمانی تحت پوشش معاونت درمان دانشگاه‌های مختلف است، لذا این دانشگاه‌ها شیوه‌های مختلفی در بازرسی، مجوز و بررسی دارند که سبب شده تا یک شیوه متحد حاکم نباشد و این امر گفتار درمانگران را در سراسر کشور از جمله تهران و به ویژه شهرستان‌ها دچار مشکلات ناشی از بازرسی‌های سلیقه‌ای می‌کند.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.