میزان آفلاتوکسین در ۹۷ درصد شیرهای تولیدی کمتر از حد مجاز است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدرضا شانه ساز گفت: اطلاعاتی که در روزهای اخیر در مورد میزان آفلاتوکسین در شیرها اعلام شد، واقعا آمار نادرستی است. سازمان غذا و دارو به طور مرتب همه استاندارهای مواد غذایی از جمله شیر را هم در سطح تولید و هم بازار کنترل می کند و علاوه بر آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو، آزمایشگاههای دانشگاههای علوم پزشکی نیز این موارد را در سطح بازار کنترل می کنند.

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: به طور متوسط شیرهای صنعتی که میزان آفلاتوکسین در آنها بیش از حد مجاز بوده، کمتر از سه درصد بوده است. میزان آفلاتوکسین در شیرهای صنعتی از سال ۹۲ تا ۹۷ هر سال حداکثر ۳.۵ درصد بوده و در برخی سالها ۱.۵ درصد بوده است که در بازار نمونه گیری شده و با مواردی که میزان این قارچ بیش از حد مجاز بوده برخورد شده است.

وی افزود: استاندارد میزان آفلاتوکسین در ایران بسیار سختگیرانه است. حداکثر میزان مجاز این قارچ در شیرها در ایران ۱۰۰ نانوگرم در لیتر است که یک پنجم حد مجاز این قارچ در آمریکاست، شیرهای تولید صنعتی در ایران کاملا سالم است. مردم با خیال راحت و بدون نگرانی شیر مصرف کنند. سرانه مصرف شیر در ایران اکنون یک پنجم حد مطلوب است و اگر مردم پنج برابر میزان کنونی هم شیر مصرف کنند میزان آفلاتوکسین موجود در شیرها آن قدر پایین است که هیچ مشکلی برای هیچ فردی به وجود نمی آید.

شانه ساز گفت: ضرر و زیان مصرف نکردن شیر به مراتب بیشتر از مصرف کردن آن است و کم مصرف کردن شیر و لبنیات موجب بروز انواع بیماری ها از جمله پوکی استخوان می شود. اگر میزان آفلاتوکسین در شیر در مواردی حتی بیش از حد مجاز باشد به علت کم مصرف کردن شیر در ایران اثر تجمعی آن در افراد به قدری نیست که زیانی داشته باشد، صنعت لبنیات یکی از صنایع بسیار موفق در زمینه صادرات است و هم اکنون به علت کیفیت بالای شیر و لبنیات ایران این محصولات به بسیاری از کشورهای همسایه و حتی اروپا و کانادا نیز صادر می شود.

به گزارش ایرنا محمد حسین عزیزی مدیر کل نظارت بر فرآورده های غذایی وزارت بهداشت نیز در این خصوص گفت: همه شیرهایی که به کارخانه های صنایع لبنی می رود از دامداری های صنعتی است و هیچ موردی از آلودگی علوفه دام ها به آفلاتوکسین را در دامداری های صنعتی نداریم بنابراین میزان این قارچ در شیرهایی که در کارخانه ها تولید می شود، بسیار اندک است.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.