داروهای درمان کرونا طبق پروتکل خاص وزارت بهداشت در اختیار بیمارستان‌های درمان کننده قرار می‌گیرد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، فرزاد پیرویان با اشاره به وضعیت دارو و مواد مصرفی مورد نیاز در رابطه با درمان و کنترل کرونا ویروس در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار کرد: خوشبختانه از ابتدا با برنامه‌ریزی منسجم و مدون مدیریتی کار را آغاز کردیم و اقلام مورد نیاز مستقیم در درمان یا درمان‌های حمایتی این بیماری را لیست کردیم؛ به گونه‌ای که در روزهای اول متوجه شدیم ۷۱ قلم  لوازم مصرفی پزشکی و ۸۹ قلم دارو مورد نیاز مستقیم است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: داروهایی که به طور مستقیم در درمان کرونا استفاده می‌شود، در نظام دارویی عادی یک کشور وجود ندارد و در اصل به نظام بهداشتی تحویل داده می‌شود که خوشبختانه این داروها در دانشگاه ما نیز وجود دارد و طبق پروتکل خاص وزارت بهداشت در اختیار بیمارستان‌های درمان کننده این بیماران قرار می‌گیرد. بخش بعدی داروها نیز شامل داروهای حمایتی مثل داروهای مورد نیاز در ICU این بیماران می شود.

وی با اشاره به نحوه تامین لوازم مصرفی موردنیاز در حفاظت شخصی پرسنل درمان مانند ماسک، گان، لباس یکسره و دستکش، با بیان اینکه بیشترین فشار وارده بر دانشگاه به خاطر تامین این اقلام بود افزود: البته فقط این چند قلم جزو لوازم مصرفی مرتبط با این بیماری نیست و حدود ۷۱ قلم لوازم و وسایل مورد نیاز بود.

پیرویان با اشاره به نحوه تهیه و تامین این فهرست گفت: در روزهای اول به دلیل اینکه تقاضای ایجاد شده بسیار بیشتر از موجودی بود، دچار کمبود بودیم، ولی به مرور وضعیت توسط وزارت بهداشت، هیات امنای ارزی و سازمان غذا و دارو مدیریت شد و ما نیز تیم خریدی در کمیته کرونای معاونت غذا و داروی دانشگاه برای تامین اقلام موردنیاز تشکل دادیم.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اقدام مثبت صورت گرفته در خصوص شکل‌گیری قرارگاه مدیریت متمرکز کرونا در شهر تهران گفت: بر اساس اولین مصوبات این قرارگاه، مدیریت اقلام مورد نیاز، توسط سیستم‌های قضایی و انتظامی به نوعی در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار گرفت و چون بسیاری از اقلام مورد نیاز در این انبارها احتکار شده بود، این مصوبه به رفع مشکلات مقطعی ما کمک بسیاری کرد. لذا از بحران اولیه تا حدود زیادی فاصله گرفتیم و الان در وضعیت بهتری قرار داریم، روزانه سهمیه‌ای را برای بیمارستان‌ها در نظر گرفته‌ایم، ضمن اینکه خود بیمارستان‌ها نیز به صورت موردی در رابطه با اقلام مورد نیاز اقدام می‌کنند.

وی در رابطه با تامین اقلام موردنیاز مانند ماسک و انواع ضدعفونی کننده‌ها در سطح عموم جامعه نیز اظهار کرد: چون در ابتدا میزان تقاضا به صورت ناگهانی بالا رفت، در رابطه با ماسک کمبود بزرگی در بازار ایجاد شد. از طرف دیگر تنها ۱۵ شرکت تولید کننده ماسک در کشور داریم که ظرفیت آنها هم محدود است، در این شرایط اولویت با بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در ارتباط مستقیم با بیماران مبتلا به کروناویروس بود، امیدواریم با برنامه وزارت بهداشت مبنی بر کسب مجوز واردات ماسک و توزیع آن از طریق داروخانه ها و مراکز درمانی مناطق و محلات مختلف، طی روزهای آتی شاهد تامین نیاز عمومی مردم نیز باشیم.

پیرویان در ادامه با اشاره به نیاز موجود برای سه مدل ضدعفونی کننده دست، ابزار و سطوح گفت: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، ضدعفونی کننده‌های دست و ابزار بر پایه الکل ۷۰ درصد در اولویت است. البته ضدعفونی کننده‌های متنوعی با درصدهای مختلف داریم که همه پروانه وزارت بهداشت را دارند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به کمبود ایجاد شده در رابطه با الکل ۷۰ درصد که اولویت اول وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو بود اظهار کرد: بر اساس برنامه طراحی شده برای تامین نیاز مصرفی عموم، ‌ طی همین روزها الکل در سطح داروخانه‌ها توزیع شده و در اختیار مردم قرار می‌گیرد، توزیع ژل و محلول‌های ضدعفونی کننده دست و سطوح نیز آغاز شده و به مرور موجودی داروخانه ها بیشتر می‌شود.

وی با اشاره به مشکل بزرگ ایجاد شده در این بازار افزود مشکلی که الان با آن روبرو هستیم وجود برخی اقلام تقلبی و یا محصولاتی است که مورد مصرف دیگری داشته و متاسفانه به خاطر شرایط موجود، با سوءاستفاده از عدم آگاهی مردم از طریق برخی مغازه‌ها و فروشگاه‌ها توزیع می‌شود.

پیرویان با هشدار نسبت به توزیع الکل متانول یا الکل چوب به عنوان الکل ضدعفونی کننده در برخی مراکز و مغازه‌ها تصریح کرد: مردم باید آگاه باشند که این محصولات نه تنها اثربخشی نداشته و  موارد مصرف دیگری دارند، ‌بلکه در صورت جذب پوستی و یا اشتباها مصرف خوراکی، ‌ بسیار خطرناک بوده و قطعا عوارض بسیار سنگینی مانند کوری و عوارض شدید کبدی به دنبال خواهد داشت.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر تهیه و خریداری مواد مصرفی از مراکز معتبر اظهار کرد: افراد می‌توانند با بررسی پروانه ساخت محصولات، تاییدیه وزارت بهداشت و مهر تایید سیب سلامت سازمان غذا و دارو از اصالت و اعتبار کالاها آگاه شوند.

به گزارش ایسنا وی در پایان با اشاره به وجود برخی مواد و محصولات تقلبی در بازار، گفت: این روزها بازار مواد ضدعفونی کننده داغ است و متاسفانه برخی با سوء استفاده از این فضا، ‌مواد و محصولات تقلبی را به عنوان ضدعفونی کننده در اختیار مردم قرار می‌دهند که بسته به محتوای آن یا هیچ اثری ندارد یا می‌تواند اثرات سنگین و منفی داشته باشد، لذا از مردم تقاضا می‌شود که برای آگاهی و استعلام اصالت کالا و همچنین گزارش موارد مشکوک با سامانه‌های ۴۰۳۰، ۱۹۰ یا ۱۴۹۷ تماس بگیرند.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.