تعداد قابل توجهی از بهورزان به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، جعفر صادق تبریزی ضمن تبریک آغاز هفته سلامت گفت: شعار کل هفته سلامت " حمایت همگانی از مدافعان سلامت در مقابله با کرونا نام گرفته است که روز اول آن متناسب با فعالیت بهورزان نام گذاری شده است. خط مقدم ارائه خدمت در شبکه‌های بهداشت و درمان کل کشور در روستاها خانه‌های بهداشت هستند که بهورزان در آن خدمت رسانی می‌کنند.

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت ادامه داد: ۳۱ هزار و  ۵۰۰ نفر بهورز در ۱۷ هزار و ۸۰۰ خانه بهداشت در روستاها فعالیت می‌کنند، در شهرها نیز خط مقدم ارائه خدمات، پایگاه‌های سلامت است که بیش از ۵۰۰۰ پایگاه سلامت فعال با حدود ۲۴ هزار مراقب سلامت مشغول فعالیت هستند. در مجموع جمعیتی معادل ۵۵ هزار نفر، افرادی هستند که خدمات پیشگیری، ارتقای سلامت و بیماریابی را در خط مقدم سلامت کشور به مردم ارائه می‌دهند. 

وی افزود: بهورزان در شیوع بیماری کووید ۱۹ به عنوان اولین خط مواجه با بیماری فعال هستند، این عزیزان مسئول غربالگری از راه دور تمام جمعیت تحت پوشش خود هستند و هر روز طی تماس با این جمعیت اقدام به آموزش از راه دور آنها می‌کنند. طی این تماس تلفنی خدمات پیشگیری، غربالگری، توصیه به حفظ فاصله اجتماعی و... به مردم ارائه می‌شود و در صورتی که طی این تماس‌ها مشخص شود فردی دارای علامت است او را به مراکز خدمات جامع سلامت منتخب ارجاع می‌دهند.

تبریزی گفت: بیش از هزار مرکز خدمات جامع سلامت در کل کشور از ابتدای شروع اپیدمی بیماری کووید ۱۹ بیماران ارجاعی را پذیرش کرده و مراقبت‌های لازم را انجام می‌دهند که تنها پذیرنده بیماران مبتلا به کرونا هستند و افراد با سایر بیماری‌ها به این مراکز مراجعه نمی‌کنند. در صورتی که فرد با مشکلات بیشتری رو به رو باشد او را به بیمارستان‌های تعیین شده ارجاع می‌دهند.

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت تصریح کرد: این مراکز به دستگاه‌هایی برای اندازه‌گیری میزان اکسیژن فشار خون، تب سنج لیزری و...  مجهز شده‌اند. نکته مهم‌تر آن است که داروی رایگان "کلروکین" برای درمان بیماری کووید ۱۹ در بیماران سرپایی در این مراکز در اختیار مردم قرار می‌گیرد. بر اساس پروتکل‌های ابلاغی هر ۱۲ ساعت یک قرص باید در اختیاری بیماران قرار بگیرد؛ این دارو به شکل ۵ روزه برای فرد تجویز می‌شود، همچنین در طول این مدت بهورز هر روز پیگیر وضعیت بیمار خواهد بود.

وی اظهار کرد: این پیگیری‌ها به گونه‌ای خواهد بود که اگر خانه‌ای را پیدا کنند که در آن یک فرد مبتلا به کووید ۱۹ حضور داشته است ، با تیمی متشکل از بسیجیان، خانه را بررسی کرده و غربالگری افراد ساکن در منزل را انجام داده و منزل را ضدعفونی و گندزدایی می‌کنند. این اقدامات سبب شناسایی سریع‌تر مبتلایان شده و به موقع می‌توان قرنطینه خانگی را برای آنها اعمال کرد، نظام سلامت کشور پس از راه اندازی خانه‌های بهداشت، اقدام بسیار بزرگی در کاهش مرگ و میر و میزان بیماری‌های واگیر اتفاق افتاد که اوج آن در زمان دفاع مقدس که نظام شبکه بهداشت و درمان کشور راه اندازی شد مشاهده می‌شود. نباید فراموش کنیم بهورزان همواره در کنار مردم بودند و ما مدیون این عزیزان هستیم. 

تبریزی تاکید کرد: تعداد قابل توجهی از مبتلایان به کرونا از میان بهورزان بوده‌ است، اما با این حال به محض آنکه بهبودی برایشان حاصل می‌شود به سرعت به کار باز می‌گردند. متاسفانه تا کنون پنج بهورز در این میان جان خود را از دست داده و با این حساب پنج بهورز شهید خدمت در مقابله با کرونا در کشور داریم.

به گزارش ایسنا رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت درخصوص تربیت سالانه بهورزان در پایان اضافه کرد: ما برای جایگزین کردن بهورزان بازنشسته، تربیت بهورز داریم؛ به شکلی که هم برای جمعیت عشایری و هم برای خانه‌های بهداشت روستایی، بهورز از میان اهالی انتخاب می‌شوند، با شیوع بیماری در کشور چین، محتواهای آموزشی به بهورزان در مقابله با کرونا در کشور آماده شد و پیش از شیوع کرونا در ایران، تمام نیروها یک دوره آموزش حضوری را گذراندند.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.