مرگ ‌و میر مبتلایان به کرونا به یک سوم کاهش یافت
به گارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سعید نمکی در نشست مجازی با دبیرکل سازمان جهانی بهداشت و رییس دفتر و وزرای بهداشت منطقه شرق مدیترانه این سازمان که با موضوع بیماری کووید ۱۹ به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد گفت: از دوم آوریل ۲۰۲۰ مطابق با ۱۴ فروردین ۱۳۹۹ و با گذشت ۱۸ روز از اولین جلسه مجازی ما، تعداد موارد ابتلای روزانه، ۵۳ درصد و تعداد قربانیان نیز ۳۰ درصد کاهش داشت و با این وجود در همین مدت، تعداد کل موارد ابتلا به این بیماری از ۵۰ هزار و ۴۶۸ به بیش از ۸۴ هزار مورد تا ۲۰ آوریل و اوایل اردیبهشت ماه رسیده است.

وزیر بهداشت ادامه داد: در راستای سیاست فاصله گذاری فیزیکی، اقدام به بازگشایی کسب و کارهای کم خطر، حمل و نقل عمومی و تردد تحت ملاحظات دقیق پروتکل‌های سازمان جهانی بهداشت کردیم. مساجد، مدارس، دانشگاه‌ها، رستوران‌ها و اماکن عمومی همچنان بسته خواهند ماند تا طی ۱۰ روز آتی با ارزیابی مجدد در مورد آنها تصمیم گیری شود. ما همچنین کمیته‌ای تشکیل دادیم که مداخلات و نتایج در خصوص بیماری کووید ۱۹ را ثبت، ضبط و گزارش می‌کند و اولین گزارش این کمیته تدوین و منتشر شده است.

وی افزود: بحران کووید ۱۹ نشان داد که آمادگی برای شرایط اضطراری و نیز مدیریت پاسخ در سطح جهانی در دهه‌های آتی باید در صدر اولویت دولت ها و سازمان های بین المللی قرار گیرد. از دهه ها پیش ما شاهد انواع مختلف شرایط اضطرار در منطقه شرق مدیترانه بوده‌ایم، بنابراین آمادگی و راهبردهای پاسخ ما باید مورد بازنگری قرار گرفته و به گونه ای هماهنگ، تقویت شود، سران کشورها باید بدانند که سلامت در قلب توسعه قرار دارد که این امر متاسفانه در حد شعار باقی مانده است. از سازمان جهانی بهداشت تقاضا دارم که چهارچوبی مبتنی بر تجربیات جهانی تدوین کرده تا برای کمک به اعضا و عملی کردن چهارچوب مورد نظر مورد استفاده قرار گیرد.

نمکی گفت: کووید ۱۹ نشان داد که یک ویروس می‌تواند وظایف دینی، منفعت اقتصادی، کسب و کار، تعاملات فرهنگی و سیاسی، آموزش و یادگیری و مهمتر از همه، شرایط سلامتی جامعه از جمله زیرساخت ها و مدیریت بهداشتی را مختل کند. فاکتورهای آموزشی، بهداشتی، امنیتی، اقتصادی، روابط اجتماعی، مسکن و حمل و نقل از جمله حوزه هایی هستند که باید توسط کشورهای عضو در اولویت قرار گیرند به ویژه نیازمندان باید در مرکز توجه باشند.

وزیر بهداشت تصریح کرد: برابری در دسترسی به دارو و واکسن و اتخاذ موضع مشترک علیه یک جانبه گرایی و تحریم های غیرقانونی باید در مرکز توجه سازمان جهانی بهداشت باشد. در این راستا از مدیر منطقه‌ای این سازمان تقاضا دارم که از کشورهای عضو بخواهد تا برنامه مشترک سالانه وزارت بهداشت کشورها با سازمان جهانی بهداشت و تقویت ظرفیت‌های آمادگی و پاسخ را بازبینی کرده و آن را با مراقبت های اولیه (PHC)، اهداف و پوشش همگانی سلامت (UHC) تلفیق کرده و توجه ویژه ای به مبارزه با آثار سوء کووید ۱۹ بر شاخص های اجتماعی سلامت داشته باشند.

وی در ارتباطی ویدیوکنفرانسی دیگری با اشاره به برگزاری نشست وزرای کشورهای مدیترانه شرقی گفت: دراین جلسه که به صورت ویدیو کنفرانسی برگزار شد گزارشی از اقدامات بهداشتی ایران در کنترل کرونا ارایه کردیم. با لطف خداوند و همت همکارانمان از نشست قبلی تا امروز که ۱۸ روز می‌گذرد توانستیم آمار کیس‌های مبتلا به کووید۱۹ را تا ۵۳ درصد کاهش دهیم.

نمکی ادامه داد: همچنین در آمار مرگ و میر ناشی از کرونا نیز توانستیم مرگ‌هایمان را به یک سوم ۱۸ روز قبل برسانیم، آقای تدورس_دبیرکل سازمان بهداشت جهانی از جمهوری اسلامی ایران بابت فعالیت‌هایش در این زمینه تشکر کرد، بابت غربالگری بیش از ۷۰ میلیون نفر جمعیت کشور که تاثیرات بسیار مهمی در کاهش بیماری و شکستن حلقه انتقال و مرگ و میرها در کشور داشت.

وزیر بهداشت اضافه کرد: اینکه توانستیم در شرایط تحریم‌ها به این موفقیت در کنترل بیماری دست پیدا کنیم بسیار افتخار می‌کنیم. ما از سازمان بهداشت جهانی خواستیم تحریم‌های ظالمانه که به عنوان یک حلقه تنگ برای اقتصاد کشور و بخش سلامت کشور است شکسته شود و این سازمان تاثیرگذار باشد در این روند، درخواست دیگر ما از سازمان بهداشت جهانی این بود که در کشورهای منطقه در توسعه زیرساخت‌ها و بویژه ادغام فعالیت‌ها در نظام بهداشتی و درمانی و مراقبت‌های بهداشتی اولیه بتوانند گام‌های موثری بردارند.

به گزارش ایرنا وی در پایان افزود: فردا نشست بزرگتری خواهیم داشت و کل وزرای بهداشت کشورهای جهان با ژنو به شکل ویدیوکنفرانس مرتبط خواهند بود. این مژده را میدهم که از هر منطقه از سازمان جهانی بهداشت یکی از وزرای بهداشت که کشورش عملکرد مناسبی در بیماری کرونا داشته است سخنرانی می‌کند که این افتخار نصیب جمهوری اسلامی خواهد شد که بنده به عنوان سرباز کوچک این کشور بتوانم از منطقه امرو این گزارش را مطرح کنم و راز توفیق و پیشرفت کشور را در مبارزه با کرونا مطرح کنم.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.