توصیه‌های روزه‌داری در شرایط کرونایی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مسعود مردانی با اشاره به فرارسیدن ماه مبارک رمضان درباره وضعیت روزه داری در این ماه، گفت: امسال ماه مبارک رمضان با سال های دیگر متفاوت بوده و حال و روز متفاوتی دارد؛ چراکه ما با اپیدمی بیماری کرونا مواجهیم.

وی افزود: بسیاری از افراد ممکن است دچار بیماری کرونا شده باشند. در دستورالعملی که همکارانمان در بخش فوق تخصصی بیماری های غدد و متابولیسم منتشر کردند، صراحتا اعلام شده افرادی که به کرونا مبتلا می‌شوند و بهبود پیدا می‌کنند تا شش هفته بعد از بهبودی ترجیحا نباید روزه بگیرند. زیرا با ابتلا به کرونا اکثر ارگان های بدن انسان اعم از قلب، ریه، دستگاه گوارش، کلیه، پوست و... تحت تاثیر قرار گرفته و دچار مشکل می‌شوند.

 متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: در عین حال افرادی که به کرونا مبتلا نشدند و یا بیماری زمینه ای که منع روزه گرفتن ایجاد می کند، ندارند، طبق معمول سال های قبل می‌توانند روزه بگیرند. البته از آنجایی که هوا مقداری رو به گرمی رفته است، سعی کنند مایعات بدن را در وعده های سحر و افطار تنظیم کنند تا دچار تشنگی طولانی مدت نشوند.افراد چه علائم بیماری را داشته باشند، چه نداشته باشند باید فاصله یک و نیم متری را با دیگران رعایت کند. زیرا ممکن است برخی افراد حامل ویروس باشند، اما علامتی نداشته باشند.

مردانی تاکید کرد: نکته بسیار مهم این است که در ماه مبارک رمضان، در منزل، به خصوص اگر یکی از اعضای خانواده از علائم مشکوک عفونت ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی رنج می برد و مثلا علائمی چون سرفه، عطسه، آبریزش بینی، تب و... را دارد، نسبت به جداسازی این فرد در خانه و قرنطینه او اقدام کنند و فاصله گذاری اجتماعی را هم‌حتما در روزهای روزه داری هم در خانه و اداره رعایت کنند.

وی در ادامه اظهار کرد: به شایعات و سوالات کرونایی هموطنان با شماره پیامک ۱۰۰۰۶۰۱ پاسخ داده می‌شود، به نظر می‌رسد برای پاییز امسال ۵ برابر سال‌های قبل واکسن آنفلوانزا باید وارد کنیم، این میزان واکسن برای پیشگیری از سردرگمی بیماران و پزشکان است تا با یک درمان نسبی بر روی بیماران تنفسی از تداخل بیماری‌های مشابه با کرونا اجتناب شود.

به گزارش ایسنا این متخصص بیماری‌های عفونی در پایان اضافه کرد: بنابراین درصدد تهیه واکسن آنفلوانزا هستیم و خانم‌های باردار حتماً این واکسن را تهیه کنند، باید وجه کرد که پیکر بیماران کرونایی ناقل ویروس خواهند بود، در خصوص انتقال ویروس کرونا از حیوان به انسان نیز این ویروس مشترک بین انسان و حیوان بوده و گزارش انتقال آن از برخی حیوانات و پرندگان منتشر شده است، البته انتقال ویروس از راه مواد غذایی شایع نیست، اما ممکن است دست آلوده در تماس با میوه‌ها و سایر مواد خوراکی باعث آلودگی آنها شود.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.