به دلیل ترس از کرونا مراقبت‌های معمولی بهداشتی را به تعویق نیندازید
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، ایرج حریرچی امروز ۴ اردیبهشت ماه از بیمارستان رازی اهواز اولین بیمارستان قرنطینه شده ویژه مبتلایان به کروناویروس در خوزستان با هدف بررسی روند درمان بیماران کرونایی بازدید کرد.

معاون کل وزیر بهداشت در ادامه ضمن بازدید از بخش‌های ICU و بخش اورژانس بیمارستان، روند درمان بیماران را بررسی و از تلاش مدافعان سلامت در ارائه خدمات درمانی به بیماران کرونایی قدردانی کرد و افزود: وضعیت خدمات‌رسانی در بیمارستان رازی اهواز به عنوان بیمارستان معین ویژه درمان بیماران کووید ۱۹ در بخش‌های مختلف در حد بسیار مطلوب است، از این رو انتظار می رود شهروندان با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و اصول بهداشت فردی در راستای کاهش و قطع زنجیره انتقال بیماری کرونا در کل کشور با کادر درمان همکاری کنند.

وی در ادامه با مراجعه به مرکز خدمات جامع سلامت ۱۶ ساعته شماره ۵ واقع در منطقه کیان آباد اهواز، از کوشش کادر درمان و بهداشت دانشگاه جندی شاپور اهواز در مبارزه با بیماری کرونا تقدیر و تشکر کرد.

حریرچی در خصوص ارزیابی عملکرد دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: خوشبختانه در چند هفته اخیر در اکثر استان‌ها روند نزولی بیماری را شاهد بودیم که نتیجه اقدامات مناسب برای فاصله گذاری اجتماعی و رعایت بهداشت فردی بوده است.

معاون کل وزیر بهداشت ادامه داد: بعد از ۱۵ فروردین که بخشی از بازگشایی ها صورت گرفت، نگرانی‌هایی در خصوص کاهش فاصله گذاری و بازگشت بیماری وجود داشت، ولی در حال حاضر استان خوزستان با عملکرد مطلوب توسط استانداری و تلاش‌های مدافعان سلامت در دانشگاه علوم پزشکی اهواز از لحاظ جمعیت ۱۰۰۰ نفری جزو ۵ استان پایین کشور بوده است ولی متاسفانه در طول چند روز اخیر مشخصاً در طول یک هفته اخیر تعداد بستری ها در اهواز افزایش پیدا کرده است. 

وی افزود: برآوردهای اولیه در ابتلا به کرونا با کاهش رعایت فاصله گذاری اجتماعی موجب افزایش تعداد بیماران شده که کمی نگران کننده است، در سال گذشته روزانه ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار بار مراجعه مردم به سیستم بهداشتی درمانی  در طور روز به صورت حضوری انجام شده است که شامل مراجعه به پزشک و بهورز، مراقب سلامت، آزامایشگاه، رادیولوژی و ... بوده است. متاسفانه به دلیل شیوع کرونا ویروس و وجود برخی از شایعات در جامعه، روند مراجعات به طور عادی به طور قابل توجهی کاهش یافته است. در برخی موارد بیش از ۸۰ درصد و گاهی ۴۰ تا ۶۰ درصد کاهش موارد دیده شده است.

حریرچی با اشاره به وجود بیش از یک میلیون و ۳۰۰ مادر باردار در کشور گفت: به هیچ عنوان شهروندان به دلیل ترس از کرونا واکسیناسیون فرزندان، مراقبت های دوران بارداری یا مراقبت‌های بیماران دارای بیماری های زمینه ای اعم از دیابت و قندخون و فشار خون و از این قبیل را به تعویق نیندازند و حتما با رعایت موازین بهداشتی تمام این موارد را در زمان تعیین شده انجام دهند.

معاون کل وزیر بهداشت اضافه کرد: با توجه به اقدامات ایمنی متعدد که در بیمارستان‌های دولتی دانشگاهی و غیر دولتی انجام می شود، با آمادگی کامل در راستای مراجعات معمولی البته به جز استثنائاتی در زمینه دندانپزشکی و جراحی های زیبایی، شهروندان این اطمینان را داشته باشند که مراقبت‌های بهداشتی و حفاظتی در مقابله با کرونا انجام می‌شود، از این رو تمام مراجعات معمولی خود را انجام دهند تا بتوان بیماری حاد تنفسی ناشی از ویروس کرونا را را ریشه‌کن کرد. مهمترین بیماری‌های کشور، بیماری‌های غیر واگیر از جمله بیماری‌های قلبی عروقی مثل دیابت و سرطان هستند.

وی اضافه کرد: بیش از اپیدمی کروناویروس، اپیدمی شایعات و اخبار نادرست و توصیه های نادرست را داریم که توصیه می شود مردم با هوشیاری کامل به این شایعات توجه نکنند. این موارد مختص کشور ایران نیست و در کشورهای دیگر نیز وجود دارد. خواهش می کنم در این زمینه روشنگری شود تا آسیب وارده به مردم به حداقل ممکن برسد.

حریرچی در حاشیه بازدید از مرکز بهداشت غرب اهواز با اشاره به غربالگری مجدد در استان‌های کشور بیان کرد: غربالگری برای شناسایی علایم بالینی مثل تب ، سرفه و ... است که باید در دوره‌های مکرر انجام شود، تکرار غربالگری به این دلیل است که ممکن است برخی مواقع تست آزمایشگاه هیچگونه علایمی نداشته باشند و با گذشت ۲ هفته ایجاد شود یا در مرحله اول، آزمایش منفی نشان دهد و در مرحله بعد مثبت باشد، تست غربالگری به عمل آمده در کشور در دور دوم برخی استان‌ها آمار بالای ۹۲ درصد، و در برخی دیگر به ۸۰ درصد رسیده است به همین دلیل برای تشخیص و شناسایی دقیق بیماران کرونایی، مجدد تست غربالگری انجام می‌شود.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد:  جلوه اصلی فداکاری را کارکنان بهداشت و درمان در بیمارستان‌ها دارند ولی موفقیت اصلی در پیشگیری از انتشار ویروس کرونا در مراکز بهداشت سطح شهر و روستا انجام می‌شود، نمونه‌گیری مناسب، شناسایی بیماران کم علامت و ایزوله کردن آنها، شناسایی کسانی که با بیماران تماس داشتند، و پیگیری و قرنطینه کردن بیماران باعث جلوگیری از انتشار و پیشرفت بیماری کرونا خواهد شد که تنها با کمک به‌ورزان و پزشکان عمومی انجام می‌شود که جا دارد از این کادر پزشکی قدردانی و تشکر کنیم.

وی که صبح پنجشنبه در سفری یک روزه وارد خوزستان شده، از بیمارستان رازی اهواز و مرکز بهداشت غرب اهواز دیدن کرد.

حریرچی پس از بررسی روند اقدام انجام شده در مقابله با بیماری کرونا در اهواز، برای بررسی وضعیت این بیماری عازم آبادان شد. بیماران مبتلا به ویروس کرونا در آبادان، در بیمارستان طالقانی این شهر بستری هستند.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.