اپیدمی کرونا را نمی‌توان با خواهش و التماس جمع کرد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا رییسی درباره وضعیت شیوع ویروس کرونا در کشور و محدودیت در نظر گرفته شده برای سفرهای غیرضروری از امشب افزود: این تصور وجود دارد که اگر با خانواده و اقوام بنشینیم، ویروس کرونا به ما منتقل نمی‌شود. همین نیت برای سفر، شروعی برای شکستن پروتکل‌های بهداشتی است، برای مهار ویروس کرونا فقط یک علت وجود ندارد که اگر انجام بدهیم، بتوانیم بگوییم که اپیدمی کنترل می‌شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: محدودیت برای سفرهای غیرضروری اصلا جدید نیست و هشت ماه است که این را می‌گوییم. البته بسیاری از مردم تاکنون رعایت کرده‌اند. بحث ماسک نیز در ابتدا جریمه و اجبار نداشت و توصیه می‌کردیم و مردم رعایت می‌کردند. هر وقت رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک در سطح قابل قبول بوده، ویروس در سطح پایین‌تری از سرایت قرار داشته است. در طول همه ماه‌های گذشته هر زمان که پروتکل‌های بهداشتی جدی گرفته شده و تا حدود ۸۰ درصد رعایت شده، بیماری کرونا در پایین‌ترین سطح قرار داشت.

وی افزود: در محدودیت برای سفرها نیز فقط جلوی اتومبیل‌های شخصی گرفته می‌شود و جا دارد که از پلیس راهور و نیروی انتظامی تشکر کنیم که از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور همواره پا به پای وزارت بهداشت حرکت کرده‌اند. در ابتدا با توصیه و آموزش و اطلاع رسانی شروع کردیم و مردم نیز رعایت می‌کردند. اکنون مطالبه مردمی شکل گرفته و بیش از نصف مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کرده و سفر نمی‌روند؛ اگر نگاهی به کشورهای اروپایی و آمریکایی بیندازید نیز مشاهده می‌شود که برخی کشورها تعطیل کرده‌اند، اصلا قرار نبود کسی سفر غیرضروری برود. ما در یک اپیدمی حضور داریم. رییس جمهوری نیز اعلام کردند که هر عاملی که برای کنترل ویروس کرونا موثر است، ایشان نیز آمادگی کامل برای حمایت دارند. در ادامه نیز اگر نیاز باشد، ممکن است این محدودیت سفر تمدید شود.

رئیسی درباره تعطیلی‌های بخشی از مشاغل در تهران و تاثیر آن گفت: عدم رعایت به معنی افزایش بیماری است. وقتی دست به تعطیلی می‌زنیم، شاید موقت باشد. ویروس همواره وجود دارد و به خودی خود در خارج از بدن انسان هیچ فعالیتی ندارد، اما وقتی وارد بدن انسان می‌شود، فعالیت آن آغاز شده و قابلیت انتقال خواهد داشت. در نتیجه ویروس به وسیله انسان انتقال می‌یابد. در نتیجه هر لحظه نیاز است که تصور کنیم ویروس کرونا در محیط و طرف مقابل وجود دارد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار کرد: دنیا به این رسیده که تعطیلی وسیع یا لاک داون موقت است. برخی از مشاغل در تهران تعطیل شدند. اعتقاد داریم که اگر یک فرد در یک مغازه کار می‌کند، پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کرده و افراد ماسک بزنند و تجمع اتفاق نیفتد، می‌تواند به کار خود ادامه بدهد. فرض کنید یک نفر در یک خانه تنها زندگی می‌کند و اصلا بیرون نیاید و همه مواد غذایی را ضد عفونی کند؛ احتمال ابتلای این فرد بسیار پایین خواهد بود؛ اما تا چه زمانی می‌تواند از منزل بیرون نیاد؟ باید کاری کنیم که این فرد بتواند از منزل خارج شود، اما پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کند و به ویروس کرونا مبتلا نشود. خانواده‌های زیادی داریم که حتی یک نفر هم در آن خانواده مبتلا نشده است، زیرا پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند.

وی تاکید کرد: وقتی بیماری شعله ور می‌شود، مجبور هستیم که محدودیت‌هایی ایجاد کنیم. محدودیت در رفت و آمد و جریمه برای ماسک به این دلیل بود که برای برخی هیچ توصیه و نصیحتی موثر نیست، رییس جمهوری و وزیر بهداشت دغدغه رعایت کرامت افراد و از طرفی سلامت افراد را دارند. دوست نداریم کسی را جریمه کنیم. از طرفی این جریمه به علت پول نیست. واقعیت این است که نمی‌توان اپیدمی را با خواهش و التماس جمع کرد، روزانه حدود ۳۰۰ خانواده در کشور، عزیزان خود را از دست می‌دهند. در نتیجه باید محکم بایستیم و نظارت‌ها را تقویت و تشدید کنیم.

رییسی ادامه داد: هیچ منعی بین رفت و آمد در تهران و کرج وجود ندارد. هیچ منعی بین رفت و آمد در شهرهای یک استان هم وجود ندارد. استان تهران و البرز یکی در نظر گرفته شده است. پلاک‌های بومی این ۵ کلانشهر "تهران، کرج، اصفهان، مشهد و ارومیه" نمی‌توانند خارج شده و پلاک غیربومی نیز نمی‌تواند وارد استان شوند، بهترین درمان برای کرونا، مراقبت است. اگر بیمار در بیمارستان بستری شود، باید به موقع آمده و دیر مراجعه نکرده باشد. آن‌چه حال بیمار را خوب می‌کند، مراقبت پزشک و پرستار است. این مراقبت از دارو نیز مهم‌تر است. تلاش این است که مراقبت‌های خوبی در بیمارستان‌ها ارائه شود تا بیمار به لوله تنفسی نیاز نداشته باشد. وقتی بیمار به این مرحله می‌رسد، احتمال مرگ و میر افزایش می‌یابد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در حوزه سرپایی، داروی کلروکین جزو داروهای اصلی بوده و خارج نشده است. در حوزه بستری این دارو خارج شده بود. در دنیا نمونه درمان با کلروکین به اندازه ایران وجود ندارد. این دارو بسیار ارزان قیمت و موثر است، البته اگر بیمار به موقع مراجعه کند. در حال حاضر هزار و ۲۰۰ مرکز ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته داریم که بیمار در مراحل ابتدایی تست شده و تشخیص داده می‌شوند.

وی افزود: همه مطالعات انجام شده، فاویپیراویر را به عنوان داروی اصلی برای درمان کرونا تایید نکرده‌اند. داروهای ضد ویروس شاید در مرحله‌ای تاثیر بگذارند، اما زمانی دیگر بحث ویروس مطرح نیست و واکنش بدن به ویروس شروع می‌شود. بسیاری از افراد در این مرحله التهابی قرار دارند و داروی ضد ویروس در این مرحله کارایی ندارد. مراقبت‌هایی که انجام می‌شود به علت همین عارضه‌های التهابی است. اگر مطالعات را مشاهده کنید، می‌گویند که بستگی دارد داروهایی مثل رمدسیویر یا فاویپیراویر در چه مرحله‌ای تجویز شود. وقتی ریه کاملا درگیر شده باشد، دیگر استفاده از رمدسیویر تاثیری ندارد.

به گزارش ایرنا رئیسی در پایان اضافه کرد: هر نوع محدودیت قهری مورد نظر ستاد ملی مقابله با کرونا نیست، اما مورد مطالبه مردم است. گاهی مجبور به ایجاد این محدودیت‌ها هستیم. تلاش این است که مردم در سلامت کامل باشند. از طرفی درک می‌کنیم مردم خسته شده و به سفر و رفت و آمد نیاز دارند اما در یک جنگ نابرابر با کرونا هستیم، بسیاری از افراد بدون علامت هستند و ممکن است برای تست مراجعه نکنند؛ فردی به عنوان مبتلا در نظر گرفته می‌شود که تست مولکولی مثبت داشته باشد. هر نوع علائم سرما خوردگی را باید کرونا در نظر بگیریم، مگر این‌که خلاف آن ثابت شود.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.