توزیع واکسن کرونای ایرانی از خرداد ۱۴۰۰
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مینو محرز به مناسبت اول دسامبر روز جهانی ایدز اظهار امیدواری کرد تا همه دوش به دوش هم در کنار کرونا سعی کنند HIV را هم کنترل کنند.

وی با اشاره به ساخت واکسن کرونای شهید فخری زاده که در فاز انسانی قرار دارد افزود: بهترین راه پیشگیری استفاده از واکسن‌های موجود است. واکسن شرکت فایزر بلژیک بر اساس متدولوژی جدید ساخته شده و انتظار می رود با استفاده از این متد بتوان واکسن های موثری را هم در ارتباط با بیماری های هپاتیت C و ایدز تهیه کرد، به هر ترتیب برای کرونا هر واکسنی که ساخته شود باید سریعا استفاده شود تا با استفاده از امکانات موجود بتوان این بیماری را کنترل کرد، واکسن دو شرکت در ایران پس از عبور از تست فاز حیوانی در حال ورود به مرحله تست انسانی است که در صورت موثر بودن پس از دریافت مجوز، برای خردادماه 1400 تولید خواهد شد.

عضو علمی ستاد مقابله با کرونا درباره شایع‌ترین راه ابتلا به ایدز گفت: شایع ترین راه ابتلا به ایدز در جهان تماس جنسی است ولی در ایران ، ما با ابتلای برخی از هموطنان هموفیلی که فرآورده خونی گرفته بودند متوجه این بیماری شدیم و پس از آن اپیدمی در معتادان تزریقی آغاز شد که با پیاده سازی بهترین برنامه کاهش آسیب که به عنوان الگو در تمام جهان مد نظر قرار گرفت توانستیم انتقال این بیماری در معتادان را هم کنترل کنیم. در حال حاضر شایع ترین راه ابتلا به ایدز در ایران هم تماس جنسی است.

محرز در خصوص سیر بیماری ایدز گفت: با متدهای قبلی پس از ورود ویروس به بدن، سه ماه طول می کشید تا وجود ویروس در بدن تشخیص داده شود که به آن "دوره پنجره " می گفتند ولی در حال حاضر با استفاده از تست های سریع آنتی ژن و آنتی بادی ورود ویروس به بدن پس از دو هفته قابل تشخیص است. ولی دوره پنجره را هم دارد.

وی درباره علائم ورود ویروس به بدن اظهار کرد: برخی افراد علائم غیر اختصاصی مثل لکه های ناشی از سرخک یا علائمی شبیه آنفلو آنزا دارند که به طور خودی خود این بهبود می یابد و پس از 10 تا 15 سال هیچ تظاهری نخواهد داشت. در این چند سال بیمار خودش نمی داند که به ایدز مبتلا شده ولی قابلیت انتقال به دیگر افراد را دارد. به همین دلیل است که کسانیکه رفتار پرخطر دارند باید سریعا به مراکز آزمایشگاهی مراجعه کنند تا وجود ویروس در بدن آنها تشخیص داده شده و تحت درمان قرار گیرند.ما نمی خواهیم که  HIV تبدیل به ایدز و مراحل پیشرفته شود. هرچه درمان زودتر آغاز شود بیمار مرگ طبیعی خواد داشت، بیماران با درمان های کنونی عمر طبیعی و زندگی نرمال دارند خاطرنشان کرد:  شخص بیمار می تواند ازدواج کند اگرچه حتما باید به شریک خود اعلام کند که بیمار است. بسیاری بیماران را داشته ایم که HIV مثبت هستند ولی به راحتی ازدواج کرده و با امکانات فعلی می توانند بچه دار شوند.

عضو علمی ستاد مقابله با کرونا با تاکید بر کنترل زنان آلوده به ویروس  HIV گفت: یکی از راه‌های جلوگیری از انتقال ویروس مادر به جنین، کنترل زنان باردار و استفاده از داروهای موجود است. اگر زنی مثبت باشد تحت درمان قرار می گیرد. چون در هنگام زایمان و شیردهی این بیماری به نوزاد منتقل می شود؛ مادر در هنگام زایمان کنترل می شود و از او درخواست می گردد تا به نوزادش شیر ندهد. دولت هم هزینه شیرخشک نوزادان بیماران ایدزی را تامین می کند.

محرز تاکید کرد: ایدز بیماری قابل کنترلی است، این بیماری از راه تماس های عادی زندگی منتقل نمی شود و به راحتی می توان در کنار کسی که ایدز دارد کار کرد. حتی استفاده از وسایل مشترک مثل وسایل غذاخوری، حمام و توالت، منجر به انتقال این بیماری نمی شود و تنها راه های انتقال بیماری ایدز رابطه جنسی با فرد آلوده، انتقال بیماری از مادر به نوزاد در صورت درمان نشدن و استفاده از سرنگ آلوده به ویژه بین معتادان است. نکته مهم این است که خون وفرآورده های خونی همه کنترل می شوند و خطری ندارند، دانشمندانی در آمریکا و پزشک ایرانی در هلند بر روی منو کرونو آنتی بادی ها و درمان قاطع  HIV کار می کنند  که باعث می شود وجود ویروس در بدن کاملا منفی شود. نتایج اولیه آن هم بسیار مطلوب بوده است.

وی درباره تعداد مبتلایان ایرانی به بیماری ایدز گفت: آمار بیماران در جهان به گزارش شده و تخمینی تقسیم می شود.  37 هزار نفر به این بیماری مبتلا هستند و از بیماری خود آگاهند. بیش از 200 مرکز مشاوره بیماری های رفتاری داریم که تست رایگان دارند و افراد در صورت بیمار بودن تحت درمان رایگان قرار می گیرند. اصل رازداری در این مراکز کاملا رعایت می شود.

به گزارش فارس عضو علمی ستاد مقابله با کرونا در پایان با اشاره به سیل سال گذشته در استان لرستان گفت: حدود 2000 بیمار تحت کنترل HIV که باید حتما از دارو استفاده می‌کردند به ما مراجعه نکرده بودند. بلافاصله تلفن های این افراد با سیستم رجیستری اداره ایدز دریافت شد و پس از تماس با این بیماران با استفاده از قایق و هلیکوپتر، دارو و شیر خشک به آنها تحویل داده شد. شعار این گروه این بود که اجازه نمی دهیم سیل حریم بیماران را از بین ببرد. از بین این افراد فقط 10 نفر پیدانشدند که به احتمال قوی در سیل جان خود را از دست داده اند.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.