ظرفیت تولید ۱۹۷ میلیون دوز واکسن کرونا تا فروردین سال آینده
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در شرایطی که بیش از ۱۰۰ سال بود که در کشور واکسن سازی و در عمل توفیقی در این بخش نداشتیم، کرونا در کنار تمام مشکلاتی که برای کشور و مردم ایجاد کرد ، در یک شرایط نابرابر و تحریم توانستیم خودمان را به جمع چهار تا پنج کشور برتر دنیا برسانیم، به این منظور تا فروردین سال آینده در کف تولید تنها توسط پنج شرکت در کشور برآوردمان این است که ظرفیت تولید ۱۹۷ میلیون دوز واکسن کرونا را در کشور ایجاد کنیم که موفقیت بسیار بزرگ و در واقع می توان گفت که معجزه گونه است.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدرضا شانهساز روز سه شنبه در مراسم رونمایی از اولین تولید انبوه واکسن کرونای برکت با اشاره با اینکه ما در سختترین شرایط تحریم وارد فاز شیوع بیماری کرونا شدیم گفت: دشمنان تصور میکردند که میتوانند در این شرایط در حوزه سلامت و دارو ملت ایران را به زانو درآورند اما به یاری خداوند ما در این میدان هم توانستیم امید بدخواهان و دشمنان را ناامید کنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: ما از سال ۹۷ تاکنون در زمینه تولید دارو و تجهیزات پزشکی بسیار موفق عمل کردیم و تولید دارویی ما نسبت با سال ۹۲، با رشد ۹۲ درصدی همراه بوده است و همچنین در این سالها واردات دارویی ۲۱ درصد کاهش داشته است، در حوزه ارزبری دارو هم، ۱۰ درصد افزایش ارزبری برای تولید مواد اولیه و ۲۹ درصد ارزبری را در زمینه واردات دارو، تجهیزات پزشکی و مکمل، داروهای طبیعی و شیرخشک کاهش دادیم.
وی افزود: در سال ۹۷، ۷۵ درصد بازار دارویی در اختیار واردات و ۲۵ درصد در اختیار تولید بود، افزود: امروز ۸۸ درصد نیاز دارویی کشور در داخل کشور تولید و تنها ۱۲ درصد از خارج تامین میشود، تحریمها برای این وضع شد تا صنعت دارویی ما را نابود کند، ما توانستیم تحریم را به فرصت تبدیل کنیم و به جایگاه بهتری در این حوزه برسیم. در زمینه مقابله با ویروس کرونا نیز از روز اول ستاد مقابله با کرونا به کمک وزارت بهداشت آمد و در این زمینه اقدامات بسیار موثری صورت گرفت.
شانهساز تصریح کرد: امروز نیز در حوزه تولید واکسن بسیار موفق عمل کردهایم، ما در ۱۰۰ سال اخیر توفیق چندانی در حوزه تولید واکسن نداشتیم اما به واسطه شیوع کرونا صنعت واکسن سازی کشور را رونق دهیم و تا فروردین سال آینده با همکاری پنج شرکت دارویی میتوانیم ۱۹۷ میلیون دوز واکسن تولید کنیم.
به گزارش ایسنا رئیس سازمان غذا و دارو در پایان اضافه کرد: همه این فعالیتها در سایه بهرهمندی از توان نیروی داخلی، دانش نخبگان و جوانانی که در این حوزه فعالیت میکنند عملیاتی شده است، واکسن شاهراهی از مجموعه علوم است و تولید آن حساسیت بسیاری نسبت به سایر محصولات دارد بنابراین کشوری که بتواند واکسن تولید کند قطعا درحوزه پزشکی به جایگاه بالایی رسیده است.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید
1 نظر
ناشناس
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۳
به حرف نیست اول عمل کنند بعد تا دلشون خواست حرف بزنند