مهم ترین حوزه های دیپلماسی در دنیا، دیپلماسی سلامت است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، بهرام عین اللهی در حاشیه نشست کارشناسان ارشد گروه ۵ در حوزه سلامت در تهران، با بیان اینکه یکی از اهداف مهم دولت آیت الله دکتر رئیسی فعال سازی عرصه‌های دیپلماسی است گفت: از مهم ترین حوزه های دیپلماسی در دنیا دیپلماسی سلامت است زیرا سلامت مقوله ای همگانی است و هیچ کشوری بدون تضمین سلامت در سایر کشورها نمی تواند سلامت کشور خود را تضمین کند.

وی افزود: در ایران اگر بهترین شرایط سلامت را از نظر کنترل بیماری های واگیر و غیره فراهم کنیم ولی در کشورهای مجاور چالش های بیماری هنوز داشته باشد، نمی توانیم سلامت مردم خود را تضمین کنیم، به عنوان مثال بیماری فلج اطفال در ایران ریشه کن و بیماری سل نیز تا حد زیادی کنترل شده است. ولی در کشورهای همجوار اگر این اتفاق نیفتاده باشد، دوباره می تواند برای ما مشکل ایجاد کند، هدف ما هم از دیپلماسی سلامت این است که ان شاالله بتوانیم در منطقه خود و در حوزه سلامت، مرزها را برداریم و دانشمندان و دانشجویان ما از طریق همایش های  علمی با هم در ارتباط باشند. نشست جی 5 مقدمه ای بر این ارتباط در حوزه سلامت بین کشورهاست.

وزیر بهداشت با بیان این که در این اجلاس کارشناسان ارشد حوزه سلامت کشورهای جی 5 به توافقاتی دست یافتند که این توافقات باید اجرایی شود گفت: توسعه گردشگری سلامت از اهداف ما در برگزاری نشست جی 5 به شمار می آید و از کارهای مهمی که در دولت آیت لله رئیسی صورت گرفته میزبانی بیماران کشورهای مجاور توسط نظام سلامت کشورمان است، هر استانی که مجاور کشورهای همسایه است باید شرایط توریسم درمانی را در استان خود مهیا کند. استان‌های جنوبی، شرقی و غربی هر کدام از این نظر وضعیت مخصوص به خود را دارند و می توانند مطابق آیین نامه های توریسم درمانی در این بخش فعال شوند.

عین اللهی در خصوص مراسم اربعین امسال گفت: حدود سه ماه پیش به عراق رفته و با وزیر بهداشت، نخست وزیر و رییس جمهور عراق دیدار داشتیم و آنها قول همکاری دادند، به تازگی هم از مرزهای مهران و شملچه بازدید کردیم که خوشبختانه آمادگی های بسیار بالایی در مرزها وجود دارد، هیات کارآزموده ای از عراق در نشست جی 5 حضور دارد که درباره جزییات مراسم اربعین با آنها مذاکره خواهد شد، گرمازدگی مساله مهم ما در اربعین امسال است و برای پیشگیری از آن احتیاج به تونل های سرما و کانکس های سرد داریم که باید در مسیر راهپیمایان استقرار یابد.

به گزارش ایسنا وی در پایان اضافه کرد: در مرز شلمچه و در طرف ایران یک مرکز درمانی مجهز به نام شهید قاسم سلیمانی و تونل‌های سرما تدارک دیده شده است که در فاصله بسیار اندک با پایانه مرزی قرار دارند. این مرکز بسیار مجهز بوده و تمام کارکنان تخصصی مورد نیاز  و تجهیزات لازم را داراست، در مهران پنج بیمارستان صحرایی و در نقاط مرزی در مجموع هشت بیمارستان صحرایی برای مراسم اربعین راه اندازی شده و تاکنون بیش از هزار نیروی تخصصی و پزشکی به موکب ها اعزام شده اند، پیشگیری از مسمومیت های غذایی نیز مهم است و زائران باید از سلامت غذایی که استفاده می کنند اطمینان یابند.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.