۱۶ سال اهدای خون ۱۰۰ درصد داوطلبانه در کشور
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، بهرام عین‌اللهی در مراسم روز ملی انتقال خون که در مرکز همایش‌های بین‌المللی موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد با تقدیر از زحمات محمد مخبر معاون اول ریاست جمهوری گفت: در کرونا یکی از دلایل اصلی ما در مهار بیماری و ورود واکسن ایشان بودند، از هر سه نفر، یک نفر حتما در طول زندگی خود به خون و فرآورده‌های خونی نیاز دارد که یعنی سالانه ۳ تا ۳.۵ میلیون نفر به خون نیاز دارند. در حوزه پزشکی روش‌های درمانی متفاوتی وجود دارد ولی خون جایگاه ویژه خود را دارد.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه یکی از دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت رخ داده است اظهار کرد: این موضوعی است که تمامی سازمان‌های جهانی هم به آن اقرار می‌کنند و ما در منطقه حرف اول را در حوزه سلامت می‌زنیم و این حوزه را یکپارچه می‌بینیم. یکی از اتفاقات خوب کشور ما بحث ادغام بود که آموزش، بهداشت و درمان همه درکنار هم قرار گرفتند و امروز می‌توان گفت بانک خون ما علمی و دانشگاهی است که از دستاوردهای علمی در آن استفاده می‌شود، در کشور ما با وجود مردم فداکار، اهدای خون نمادی از ایثارگری است که در شب‌های قدر و ماه محرم این ایثار به بالاترین حد خود می‌رسد.

وی افزود: ما در ایران فروش خون نداریم و خون به نیازمندان آن رایگان اهدا می‌شود. حدود ۱۶ سال است که اهدای خون ما کاملا داوطلبانه است و دیگر چیزی به عنوان خون مُعَوَض "اهدای خون بستگان بیمار در ازای ارائه خون به خود بیمار" نداریم و این یک افتخار است، سازمان انتقال خون در دوره دفاع مقدس رشد چشمگیری داشت و جهش یافتیم. از نظر سازمان‌های بین‌المللی، سازمان انتقال خون ایران در منطقه مرجع است که آموزش گروه G۵ هم انجام می‌شود. از سوی انجمن آسیایی طب انتقال خون هم به عنوان مرجع ممتاز شناخته شده‌ایم. خوشبختانه رشد علمی انتقال خون با رشد ازمایشگاه مولکولی هم راستا بوده است.

به گزارش ایسنا عین اللهی در پایان با اشاره به سفر به کوبا گفت: در بحث بایوتکنولوژی ما از کوبایی‌ها استفاده می‌کنیم اما در آزمایش‌های مولکولی جمهوری اسلامی ایران بالاتر است. با رونمایی‌های جدید امروز موفقیت‌های این بخش بویژه در پیوندهای سلولی افزایش می‌یاید، خروج از وضعیت خام فروشی پلاسمای خون امری ضروری است، فعالیتی در این زمینه آغاز شده است و امیدواریم حمایت شویم. الان مجبور به ارسال پلاسما به خارج از کشور هستیم که بعد فرآورده را وارد کنیم و باید این فرآیند اصلاح شود، چون الان IVIG در بسیاری از بیماری‌های ایمنی مورد نیاز است و باید بتوانیم خودمان آن را در حجم بالا تولید کنیم، در سال گذشته ۱۰۰ درصد نیاز خونی کشور تامین شد و ذخایزمان هم افزایش یافت. سردخانه‌هایی هم در اراک و قزوین ایجاد شد و در اکثر استان‌ها مراکز را ارتقا دادیم.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.