موج آنفلوانزا رو به کاهش است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، شهنام عرشی در خصوص وضعیت شیوع بیماری‌های تنفسی در کشور گفت: حدود یک ماه است که زیرسویه اومیکرون موسوم به JN1 در کشور شناسایی شده اما غالب موارد ابتلا را تشکیل نمی‌دهد. این سویه 6 ماه در اروپا شیوع داشته و 60 درصد موارد ابتلا به کرونا را در کشورهای اروپایی تشکیل می‌دهد.

وی افزود: وقتی این سویه در کشورهای اروپایی شیوع پیدا می‌کند یقیناً به فاصله چند هفته به کشور ما نیز می‌رسد، به همین دلیل رصد سویه‌های جدید به طور مداوم در کشورمان انجام می‌شود، از سوی دیگر تجربه سایر کشورها که این زیرسویه در آن‌ها چندماه است شایع شده نشان می‌دهد که شیوع این زیرسویه افزایش آنچنانی موارد ابتلا و بستری را در پی نداشته است اما سرایت بسیار بالایی دارد اما شدت بیماری کم است و وقتی افراد به ویروس مبتلا می‌شوند ایمنی نسبی نیز در بدن آن‌ها ایجاد می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر تست کرونا معمولاً از موارد مشکوک به کرونای بستری یا موارد ابتلای شدید به علائم سرماخوردگی گرفته می‌شود، از کل تعداد موارد دارای علائم سرماخوردگی در کشور، حدود دو تا سه درصد موارد را مبتلایان کرونا تشکیل می‌دهند.

عرشی در خصوص وضعیت بروز آنفلوانزا نیز اظهار کرد: در آذرماه و بهمن ماه دو پیک آنفلوانزا را تجربه کردیم که در گروه‌های حساس که واکسن آنفلوانزا تزریق نکرده بودند ممکن بود تظاهرات بالینی شدیدی نشان دهد، در آذرماه نوع A و در بهمن ماه نوع B آنفلوانزا بیشتر شایع شده بود، در آنفلوانزای نوع B ممکن است علاوه بر علائم مشابه سرماخوردگی، علائم گوارشی ماننو تهوع و دل درد و اسهال و ... نیز بروز پیدا کند.

به گزارش تسنیم وی در پایان اضافه کرد: موج آنفلوانزا رو به کاهش و در حال طی کردن روند نزولی است. البته باتوجه به سرمای هوا ممکن است افراد به سایر ویروس‌های سرماخوردگی نیز مبتلا شوند و بنابراین مردم باید اصول بهداشتی را رعایت کنند.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.