داروهای تحت کنترل باید در داروخانه‌ها عرضه شوند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سیاست‌های سازمان غذا و دارو در زمینه توزیع متادون در داروخانه‌های منتخب با انتقاد مراکز درمان ترک اعتیاد همراه شده است.

علی غلامی رئیس کانون کشوری درمانگران اعتیاد توزیع این نوع داروها را از سوی داروخانه‌ها اشتباه دانست و گفت: این امر منجر به اعتیاد داروخانه‌ای جوانان می‌شود.

سجاد اسماعیلی سخنگوی سازمان غذا و دارو در این خصوص با اشاره به ضرورت توزیع داروهای ترک اعتیاد و مخدر همچون متادون از مسیر داروخانه‌ها گفت: این کار برای نظارت بر مصرف داروهای مخدر است ضمن اینکه این نوع داروها در داروخانه‌ها مستقیم به خود بیمار عرضه نمی‌شود و به مراکز ترک اعتیاد مجوز‌داری که معاونت درمان آن را تأیید کرده باشد ارائه می‌شود.

وی افزود: داروهای تحت کنترل باید در داروخانه‌ها عرضه شوند، طبق قوانین بالا دستی به‌صورت کلی تمام داروها باید از طریق داروخانه‌ها عرضه شود، برای فروش داروهای مخدر به خاطر حساسیت‌هایی که درباره‌شان وجود دارد باید الزاماتی در نظر گرفته شود، باوجود این حساسیت اصل عرضه دارو از سوی داروخانه نباید زیر سؤال برود چراکه فرایند توزیع تا مصرف داروهای مخدر به خاطر احتمال سوء مصرف و عوارض جانبی که می‌توانند داشته باشند باید شفاف باشد.

سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: باید روند مصرف دارو شفاف و در سامانه‌های سازمان ثبت شود، باید از طریق ثبت کد ملی بیمار دریابیم چه فردی در چه مرکز ترک اعتیادی و با چه دوزی و تحت نظر چه کسی این دارو را مصرف می‌کند، با روش فعلی که این داروهای ترک اعتیاد از سوی معاونت غذا و دارو به دست مراکز ترک اعتیاد می‌رسد نمی‌توانیم پایش درستی در روند مصرف این داروها داشته باشیم. چرا که هیچ شفافیتی از تأمین تا عرضه این دارو نداریم.

اسماعیلی تاکید کرد: ما نمی‌دانیم متادونی که توزیع شده برای چه فردی تجویز شده و با چه میزان مصرفی یا هر مرکز چه تعداد دارو دریافت کرده است یا براساس بیمارانش چه میزان از این دارو را مصرف می‌کند، توزیع این نوع داروها از طریق داروخانه‌های منتخب مورد تأیید وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صورت می‌گیرد و به مراکز ترک اعتیاد مجوز‌داری که معاونت بهداشت آن را تأیید کرده باشد ارائه می‌شود.

وی با اشاره به ثبت کد ملی بیماران در سامانه تیتک افزود: سازمان باید نظارت داشته باشد که هر فردی با چه میزان دوز تجویزی از این داروهای مخدر استفاده می‌کند و براساس همان دوز تجویزی دارو از طریق داروخانه به مراکز ارسال می‌شود. این مسیر بسیار شفاف خواهد بود و از بسیاری از مشکلاتی که اکنون با آن در توزیع داروهای ترک اعتیاد روبه‌رو هستیم و از سوء مصرف تا نشتی‌هایی که از سوی برخی مراکز ترک اعتیاد ایجاد می‌شود، جلوگیری می‌شود.

سخنگوی سازمان غذا و دارو  در پایان با اشاره به سوء مصرف این نوع داروهای مخدر گفت: اگر فردی از این داروها بدون نظر پزشک مربوطه استفاده کند دچار عوارض جدی در سلامتش خواهد شد، وظیفه اصلی سازمان غذا و دارو حفظ جان و سلامت بیماران است. ناگفته نماند هنوز هیچ دستورالعملی ابلاغ نشده است و بعد از ابلاغ دستورالعمل داروخانه‌های عرضه کننده داروهای تحت کنترل، اعلام خواهد شد. ایران آنلاین

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.