در ایران هر ۲۰ تا ۳۰ سال جمعیت سالمندان دو برابر می‌شود
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، ایرج خسرونیا گفت: حدود ۳۰ سال گذشته فقط پنج درصد جمعیت کشور سالمند بود ولی طی چند سال اخیر متوجه شدیم که این رقم به ۱۰ درصد افزایش یافته است. بدین ترتیب بر اساس آمار سالهای گذشته در کل جهان از هر ۱۱ نفر یک نفر سالمند وجود داشت ولی در سالهای اخیر بطور میانگین از هر شش نفر در دنیا یک نفر سالمند است.

رئیس سی و پنجمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران گفت: انتظار داریم هر "صد سال" یکبار جمعیت سالمندان جهان دوبرابر شود، اما متاسفانه در ایران هر ۲۰ تا ۳۰ سال جمعیت سالمندان دو برابر می‌شود و اگر سیاستگذاری درستی در کشور انجام نشود با "رشد  انفجاری جمعیت سالمندان" کشور مشکلات متعددی نیز خواهیم داشت، سالمندان به پزشک متخصص و امکانات درمانی اختصاصی همچنین مکان‌های ورزشی و تفریحی خاص خود نیاز دارند که روی کاغذ استانداردهایی برای آن نوشته و تدوین شده اما در واقع چیزی بطور جدی و مشهود نمی‌بینیم.

وی افزود: جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران به عنوان یک انجمن علمی بزرگ متشکل از متخصصان رشته‌های مختلف «بالغ بر ۹ رشته زیر گروه طب داخلی» سعی کرده تا امسال در سی و پنجمین کنگره علمی سالانه ۲۳تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ در مرکز همایشهای رازی به ابعاد مختلف طب سالمندی و تازه های امراض داخلی بپردازد و مطالب علمی و کاربردی برای همکاران ارائه کند، متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد کاهش استقبال برای گذراندن دوره‌های تخصص و فوق تخصص پزشکی هستیم که این مساله نه تنها در ایران بلکه در آمریکا و اروپا نیز مطرح  است و بسیاری از ظرفیت‌های دورهای تخصص و فوق تخصص خالی از متقاضی مانده است.

خسرونیا گفت: "طب داخلی، مادر پزشکی" است و باید این رشته تقویت شود به همین خاطر در بسیاری از کشورهای جهان پزشکان متخصص بیمارستانی یا در اصطلاح "هاسپیتالیست" تربیت می‌کنند که به نوعی یک متخصص جامع در بیمارستان محسوب می‌شود و تمام بخش‌های داخلی و تخصصی، آی. سی. یو، سی. سی. یو، آندوسکوپی و اسپیرومتری... را تحت نظارت و مدیریت درمانی خود دارند، این فرد یک متخصص داخلی آموزش دیده است و در صورت تشخیص و ضرورت بیماران را به پزشکان فوق تخصص ارجاع می‌دهند، اما در دانشگاه‌های ایران رشته‌ای با این عنوان وجود ندارد و بهترین توصیه راه‌اندازی این رشته در دانشگاه‌های مادر است.

رئیس سی و پنجمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران گفت: امیدواریم مسئولان توصیه من را مورد توجه قرار دهند تا با تقویت رشته داخلی و یا راه‌اندازی رشته "هاسپیتالیست" از سردرگمی بیماران و صرف هزینه های فراوان بابت تغییر پزشک معالج و رفتن به سراغ فوق تخصص های متنوع جلوگیری شود.

بنابر اعلام روابط عمومی جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران وی در پایان افزود: یک متخصص داخلی خبره و با تجربه می‌تواند با معاینه اولیه و حتی یک جلسه ویزیت و بررسی  به درمان موفق بیمار کمک کند، سعی می‌کنیم دغدغه‌های اقتصادی و اجتماعی متخصصان داخلی در این کنگره مطرح شود، مباحث متنوع علمی و پزشکی، طب سالمندان، طب اورژانس، بیماری‌های گوارش و آندوسکوپی، تعرفه‌های پزشکی و اقتصاد درمان، پدیده خودکشی پزشکان، ... موضوعاتی است که مطرح می‌شود و انتظار داریم به گوش مسئولان برسد. باید دقت کرد که تلاش برای تربیت دانش آموختگان رشته تخصصی "طب بیمارستانی" بجای ایجاد رشته‌های موازی یکی از اهداف خوب و مهم در آینده باشد. 

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.