ترمیم نرخ باروری در کشور امری ضروریست
سرپرست مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت با تاکید بر لزوم پررنگ شدن نقش ماماها طی ۹ ماه بارداری مادران و زایمان طبیعی ایمن گفت: ارتباط عاطفی مناسب میان ماماها و زنان باردار، تکریم مادران و همچنین ایجاد تجربه خوشایند از فرایند زایمان میتواند نقش موثری در افزایش نرخ باروری داشته باشد.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا عسکری در مراسم «گرامیداشت روز جهانی ماما» که امروز برگزار شد با بیان اینکه نظام سلامت کشور به برنامه پزشکی خانواده پناه آورده است گفت: دلیل پناهآوردن نظام سلامت به برنامه پزشکی خانواده این است که نظام سلامت موثر، مقرون به صرفه و کارآمد نیازمند آن است که حوزه بهداشت نسبت به درمان بیشتر در کانون توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه نقش ماماها در زمینه مراقبت از زنان باردار میبایست پررنگتر شود افزود: به طور قطع شرایط باید به نحوی باشد که روند بارداری به گونهای باشد که زایمان طبیعی ایمن سبب ترس و واهمه نشود و به نحوی عمل کنیم که زنان را برای زایمان طبیعی تشویق کنیم. با توجه به این شرایط باید نقش ماماها طی ۹ ماه بارداری پررنگ شود، پررنگ شدن نقش ماماها به معنای کمرنگ شدن نقش پزشکان متخصص نیست چرا که نقش و جایگاه هرکدام از اعضای کادر سلامت در نظام سلامت مشخص است.
سرپرست مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت در خصوص خلاء زایمان طبیعی در کشور گفت: مراقبت از مادر باردار و هدایت او بهسوی زایمان طبیعی خلأیی جدی است که برای رفع این موضوع میبایست تدبیر جدی داشته باشیم.
عسکری در خصوص برگزاری دورههای توانمندسازی اظهار کرد: هدفگذاری وزارت بهداشت این است که دورههای توانمندسازی برای ماماها طی سال جاری برگزار کند تا بستری مناسب برای اشتراکگذاری تجربیات فراهم شود.
وی با اشاره به نرخ باروری در کشور افزود: ترمیم نرخ باروری در کشور امری ضروریست و این موضوع در کانون توجه مقام معظم رهبری قرار گرفته است. نرخ باروری برای نجات جمعیت کشور میبایست افزایش یابد. مولفههای اجتماعی و اقتصادی در افزایش روند نرخ باروری اثرگذار هستند اما آنچه در حوزه وظایف وزارت بهداشت میبایست در کانون توجه قرار گیرد زایمان ایمن و خاطرهانگیز برای زنان است.
سرپرست مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت در پایان گفت: ۲۰۰۰ تخت LDR در کشور وجود دارد، اگر حریم خصوصی مادران حفظ نشود و خاطر بدی از زایمان داشته باشند نباید انتظار داشته باشیم که برای بارداریهای بعدی ترغیب شوند. با توجه به این شرایط ارتباط عاطفی مناسب میان ماماها و زنان باردار، تکریم مادران و همچنین ایجاد تجربه خوشایند از فرایند زایمان میتواند نقش موثری در افزایش نرخ باروری داشته باشد.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید