پزشکی وارد دوره داده‌محور و کل‌نگر شده است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدمهدی طهرانچی امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت‌ماه در آیین افتتاحیه سرای سلامت سیمرغ دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران گفت: دنیا در آستانه تحولات علمی و فناورانه جدیدی از جنس انقلاب فناوری قرار گرفته است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: پزشکی در گذشته کیفی و بر محور تعدیل خصوصیات بدن بود. در این دوره از پزشکی داده مفهوم مهمی نداشت ما توانستیم در آن دوره سرآمد شویم که به گفته غربی‌ها ابو علی‌سینا نماد این سرآمدی است، مسلمان شدن بسیاری از مردم آسیای میانه نیز به دنبال طبابت و مداوای بیماران آن‌ها توسط پزشکان ایرانی بود. این موضوع تا حدی جدی است که ۳هزار لغت از ادبیات دینی قزاقستان و تاتارستان به زبان فارسی است.

وی افزود: امروز پزشکی در آستانه یک دوره کل‌نگر و بسط داده قرار گرفته است که ترکیبی از تعدیل و مداخله را دربرمی‌گیرد، پزشکی مدرن که در چند دهه اخیر در کشور رواج داشته است خدمات‌محور بود. در این دوره کشورها سعی می‌کردند با تامین بیمه خدمات به عدالت در سلامت نزدیک شوند. درحالی که در پزشکی جدید داده‌ها اهمیت پیدا می‌کنند و درمان از آن حاصل می‌شود.

طهرانچی با بیان اینکه تحول جدید پزشکی ملزوماتی نیز دارد گفت: امروز در نقطه شروع این تحول هستیم که کشورها در حال شتاب گرفتن در آن هستند. ما نیز نباید در این نقطه جا بمانیم. اگر در دوره قبل بلوغ پزشکان و دستان طلایی آن‌ها منشا توفیق ما در این حوزه بودند در دوره جدید این داده‌هاست که نقش جدی می‌یابد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به عنوان سرای نوآوری سلامت سیمرغ خاطرنشان کرد: در این موقف باید با الهام گرفتن از سیمرغ ما نیز شبکه‌ای عمل کنیم. زیرا حرکت‌های منفرد دیگر پاسخگوی نیاز جامعه نیست. ویژگی دیگر پزشکی در دوره جدید آن است که داده‌ها دیگر صرفا در حوزه علوم پزشکی نیستند بلکه ترکیبی از علوم اجتماعی، سیاسی و زیستی را نیز شامل می‌شوند، پیشرفت در این عرصه با دستگاه‌های خریدنی و وارداتی ممکن نیست بلکه شبکه‌ای از اطلاعات و دستگاه‌ها هستند که این موفقیت را رقم می‌زنند، امروز سیمرغ نماد تحول در علوم جدید است.

وی تصریح کرد: امروز استقبال از رشته‌های پزشکی به‌خاطر بازار کار آن‌ها نیست بلکه به‌خاطر الگوی تربیتی درستی است که انسان توانمند می‌سازد، امنیت و ثروت هر کشور به امنیت در داده بستگی دارد، ما در حوزه شبکه‌های اجتماعی توجه کافی را نداشتیم و متوجه نشدیم که شبکه‌های اجتماعی خدمات رایگانی نمی‌دهند بلکه داده‌هایی که به آن‌ها ارائه می‌کنیم هزینه قیمت سنگین این خدمات است.

طهرانچی در پایان تاکید کرد: مفهوم جدید تبادل داده و ارزش داده درحال شکل‌گیری در هوش مصنوعی است که سرمایه یک کشور را می‌سازد. داده همانند معادن و ذخایر ژنتیکی سرمایه کشور محسوب می‌شود. باید به گونه‌ای در علوم پزشکی رفتار کنیم که داده‌های این حوزه سرمایه ملی قلمداد شود، پزشکی در دوره جدید مرهون شناخت فضای جدید کلان روندهاست، همانطور که شفاخانه‌هایی که در گذشته در ایران منشا بیمارستان‌ها و مراکز درمانی فعلی هستند، سراهای نوآوری نیز منشا اتفاقات بزرگ آینده خواهند بود. ایرنا

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.