احتمال گرانی دوباره اقلام دارویی و درمانی در ماه های آینده
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، موج گرانی اقلام دارویی تمایلی به فرونشست ندارد. ظاهرا انتقادات، اعتراضات و واکنش ها به این موضوع هم تاثیری در تصمیم سازی و تصمیم گیری برای کاهش فشار ناشی از گرانی دارو بر خانواده ها نداشته و ندارد!

حضوری کوتاه مدت در یک داروخانه این واقعیت تلخ را به رخ می کشد که برخی اقلام دارویی که تا همین چند ماه پیش با قیمت‌ های پایین‌ تر عرضه می‌شد، متاسفانه افزایش قابل توجهی داشته اند. همچنان که داروخانه‌دارها هم از افزایش ۵۰ تا ۵۰۰ درصدی برخی داروها خبر می دهند.

براساس طرح ملی دارویار که در تیرماه سال ۱۴۰۱ در حوزه دارو اجرا شد قرار بر این بود که داروهای تولید داخل و وارداتی مشمول اصلاح یارانه ارزی شوند تا یارانه دارو از طریق بیمه‌ها به بیماران برسد، در واقع در قالب اجرای این طرح قرار بود که ما به التفاوت یارانه دارو توسط سازمان‌های بیمه گر پرداخت شود تا میزان پرداختی از جیب بیمار نسبت به قبل از اجرای طرح هیچ تغییری نکند.

اما آمارها واقعیت تلخی را آشکارتر می کنند که این روزها میانگین پرداختی از جیب بیمار  به بالای ۵۰ درصد رسیده و بنابر اظهارات کارشناسان حوزه سلامت این افزایش قیمت ها یعنی این که طرح دارویار در عمل با شکست مواجه شده است.

سلام ستوده عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در خصوص شرایط سخت تامین دارو و با اشاره به اینکه مردم در تماس های گوناگون با نمایندگان خواستار رسیدگی به وضعیت بازار دارو هستند گفت: دولت باید با جدیت مراقب بازار دارو و فعالیت برخی سودجویان در این حوزه باشد تا شاهد نابه سامانی نباشیم، عامل اصلی مشکل تامین داروی بیماران در حوزه های گوناگون از جمله بیماران هموفیلی و کمبود ذخایر دارویی فقدان مدیریت مناسب است چرا که اقدامات تنها در زمان بحران صورت می‌گیرد که در عمل بسیار دیر است.

وی افزود: در حال حاضر با توجه به نگرانی هایی که در حوزه دارو در کشور وجود دارد مدیران مرتبط با این موضوع در حال رایزنی با کشورهایی هستند که در تامین و تولید دارو مشکل چندانی ندارند و این رایزنی ها برای تسهیل در ورود برخی داروهای خاص ادامه دارد، مشکل کمبود برخی داروها و همچنین نگرانی از افزایش دوباره قیمت ها در ماه های آینده به یک موضوع مهم تبدیل شده است و دولت باید در این زمینه همت بیشتری داشته باشد تا نگرانی ها و فشار مضاعف بر بیماران کمتر شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تاکید کرد: وزارت بهداشت به تنهایی نمی تواند موضوع گرانی دارو را بدون هماهنگی وزارت اقتصاد، وزارت صمت و دیگر سازمان های مرتبط حل کنند و باید در این زمینه با هم همکاری داشته باشند، باید ارز ترجیحی ویژه دارو داشته باشیم، البته این نگرانی هم وجود دارد که شاهد افزایش ویزیت پزشکان در سال جدید باشیم.

ستوده با اشاره به دیگر مشکلات حوزه سلامت به موضوع فرار مغزها در حوزه بهداشت و درمان اشاره کرد و گفت: در مرحله اول باید دلایل دقیق مهاجرت تعدادی از پزشکان و داروسازان بررسی شود، اما در حوزه‌های تخصصی آمار مهاجرت پزشکان بسیار بیشتر از آمار ارائه شده است، به نظر من مهاجرت متخصصان حوزه سلامت نتیجه‌ رسیدگی نکردن به مشکلات آنهاست و امیدواریم رئیس جمهور با اشراف کامل خود به حوزه بهداشت و درمان به سرعت تصمیمات لازم را برای حل این مشکل اتخاذ کند. اطلاعات آنلاین

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.