مشکل اصلی مدیریت پسماند، همکاری بین بخشی ضعیف است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محسن فرهادی در خصوص مدیریت پسماند در کشور گفت: یکی از معضلات بهداشتی و محیط زیستی موضوع مدیریت پسماند است، با وجود تلاش‌هایی که در وزارت کشور، سازمان محیط زیست، شهرداری‌ها، دهداری‌ها و بهداشت محیط و حرفه‌ای انجام می‌شود مشکلات زیادی در این زمینه وجود دارد.

وی افزود: شهرداری‌ها و دهداری‌ها عوامل اجرایی هستند که ارتباط سیستماتیک اداری آنها با مراکز بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی بسیار ضعیف است. البته همکاری بین بخشی با تلاش‌های فردی یا مدیرانی که در مقاطعی حضور داشتند انجام شده است ولی باید توجه کرد که حلقه‌های مدیریت پسماند در اتصال با یکدیگر قرار دارند و همکاری بین بخشی ضعیف می‌تواند به محیط زیست و بهداشت آسیب برساند. در نتیجه دستگاه‌های اجرایی باید در این زمینه با یکدیگر همکاری کنند.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ادامه داد: وقتی در ساختمان سازی فکری به حال نخاله‌های ساختمانی نمی‌شود مجبور هستیم نخاله‌ها را در حاشیه شهرها انباشته کنیم، به خصوص در استان‌هایی مانند گیلان و مازندران و گلستان و حتی استان‌های جنوبی همین موارد و پسماند جزو تهدید کننده سلامت هستند. به طور مثال در چابهار و شهرهای گرم و مرطوب همین موضوع پسماند می‌تواند منجر به افزایش پشه و به خصوص پشه آئدس شود.

فرهادی گفت: در مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت به دنبال این هستیم که حلقه‌های مختلف را به یکدیگر متصل کرده و دستگاه‌های مختلف اجرایی را مرتبط کنیم و پروژه‌های مشترکی انجام بدهیم، حجم عمده‌ای از تولید پسماند در کشور در زمین دفن می‌شود، بخش‌هایی از این پسماند به این دلیل که از نظر اقتصادی ارزشمند شده در مسیر منزل تا مرکز دفن پسماند توسط زباله گردها یا سیستم‌های طراحی شده شهرداری‌ها تفکیک می‌شود.

مجریان از ناظران فرار می‌کنند

وی افزود: در کشور ما مجریان از ناظران فرار می‌کنند، در حالی‌که باید به صورت حلقه‌های یک زنجیر ناظر به اجرا کمک کند و قرار نیست که ناظر به دنبال مچ گرفتن باشد یا مشکلات اجرا را درک نکند. یکی از برنامه‌ها این است که همکاری بیشتری با شهرداری‌ها در زمینه مدیریت پسماند داشته باشیم.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تاکید کرد: توانمندی دانشکده‌های بهداشت به قدری بالا است که می‌توانند اطلاعات خود را در اختیار مجریان در مدیریت پسماند قرار بدهند. همچنین می‌توان نتایج کارشناسی نظارت را در اختیار شهرداری‌ها و وزارت کشور قرار بدهیم تا در اجرا مورد استفاده قرار بگیرد. در حال حاضر یک اطلس در زمینه مدیریت پسماند تهیه شده که در اختیار وزارت کشور قرار خواهد گرفت. نظارت‌ها در نظام شبکه بهداشت در تمام مناطق کشور انجام می‌شود و در نتیجه گزارش این نظارت‌ها می‌تواند در اختیار مجریان قرار بگیرد.

صدور مجوز برای شرکت‌های مدیریت پسماند

فرهادی در پایان اضافه کرد: بر اساس توافقی که با وزارت اقتصاد داشتیم به درگاه ملی مجوزهای کسب و کار متصل شدیم و برای متقاضیان بخش خصوصی پروانه و اجازه فعالیت در چرخه مدیریت پسماند را صادر می‌کنیم. این شرکت‌ها در بخش‌های مختلف مدیریت پسماند از جمع آوری تا بازیافت فعالیت خواهند کرد. در این شرکت‌ها مسئول فنی بهداشت محیط حضور دارد که پروژه‌های مختلف مدیریت پسماند را تحت نظارت خواهد داشت، در حال حاضر متقاضیان می‌توانند از درگاه ملی کسب و کار با رعایت دستورالعمل‌ها و بارگذاری مدارک درخواست داده و در یک ماه مجوز کار را دریافت کرده و وارد چرخه مدیریت پسماند شوند. ایران پزشک_ امیر پروسنان

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.