۳۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای تامین دارو اختصاص یافت
معاون وزیر بهداشت با اشاره به تخصیص ۳۰۰ میلیون دلاری از صندوق توسعه ملی گفت: این منابع بهصورت عادلانه میان شرکتهای دارویی و تجهیزاتی توزیع شده و تاکنون حدود ۵۵ درصد بدهیها پرداخت شده است.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مهدی پیر صالحی در همایش معاونین غذا و دارو که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد بر عملیاتی بودن جلسات تأکید کرد و از معاونان خواست بهجای سخنرانی، به دنبال راهحلهای اجرایی باشند.
وی با اشاره به شرایط نامطلوب حوزه دارو، غذا و تجهیزات پزشکی افزود: حل مشکلات این حوزه تنها با تلاش وزارت بهداشت ممکن نیست و همکاری نهادهایی چون بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه، بیمهها، گمرک، وزارت نفت و وزارت ارتباطات ضروری است، کمبود نقدینگی و بدهی سنگین دانشگاهها به شرکتهای دارویی و تجهیزاتی یکی از چالشهای جدی است، با پیگیریهای انجام شده ۳۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی تخصیص یافته که بهصورت عادلانه میان شرکتها توزیع شده است.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد در برخی موارد به علت مشکلات اجرایی پرداختها به شرکتها به طور مستقیم انجام نشده اما تلاش شده از منابع داخلی جبران شود، تاکنون حدود ۵۰ تا ۵۵ درصد بدهیها پرداخت شده و برای مابقی نیز برنامهریزی صورت گرفته است، علیرغم تصویب ۸۰ هزار میلیارد تومان اعتبار توسط مجلس هنوز بودجهای به وزارت بهداشت پرداخت نشده است، انتقال این اعتبارات به مصارف دیگر توسط دانشگاهها تخلف محسوب میشود.
پیرصالحی با هشدار نسبت به مشکلات ارزی گفت: شرکتها در تأمین ارز و واردات دچار مشکلاند و بانک مرکزی نیز در تخصیص و تأمین ارز با چالش جدی روبروست، برای ایجاد ذخایر راهبردی ۷۰۰ میلیون دلار در نظر گرفته شده که برای تأمین نیاز ششماهه کفایت نمیکند و رقم واقعی حدود ۲.۵ میلیارد دلار است اما تسهیلات ریالی مربوطه هنوز عملیاتی نشده است.
وی در پایان در خصوص افزایش قیمت شیرخشکهای متابولیک و رژیمی نیز اظهار کرد: به دلیل قطع ارتباط مستقیم با کارخانههای اروپایی خرید از بازار ثانویه انجام میشود که هزینهها را بالا برده است. همچنین تغییر نرخ ارز تجهیزات نیز بر افزایش قیمتها تأثیرگذار بوده و ضرورت حمایت بیمهها را بیشتر کرده است، پیگیری مستمر توسط دانشگاهها برای جلوگیری از انباشت بدهیها امری ضروری است، همچنین همکاری سایر دستگاهها برای حفظ سلامت مردم ضروری و حیاتی است.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید