۱۵ درصد از جمعیت ایران مبتلا به دیابت هستند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، فریدون عزیزی در خصوص نقش فناوری‌های بومی در تحقیقات دارویی گفت: در برخی موارد از ظرفیت‌های بومی از جمله داروهای گیاهی، در تحقیقات بهره می‌بریم، لکن در حوزه تخصصی ما، استفاده از این نوع درمان‌ها چندان گسترده نیست.

وی افزود: به عنوان مثال در مورد بیماری دیابت برخی ترکیبات گیاهی مانند دارچین ممکن است به‌صورت خفیف باعث کاهش قند خون شوند، این کاهش معمولاً در حد ۵ تا ۲۰ میلی‌گرم بر دسی‌لیتر است. اما باید توجه داشت که برای بیماری مانند دیابت که در آن قند خون برخی بیماران ممکن است به ۳۰۰ تا ۴۰۰ یا حتی ۵۰۰ میلی‌گرم برسد، چنین میزان کاهش، اثربخشی درمانی قابل توجهی ندارد و نمی‌توان این ترکیبات را به عنوان داروی اصلی در نظر گرفت.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به آمارهای موجود در کشور افزود: طبق آخرین بررسی‌ها حدود ۱۵ درصد از جمعیت ایران مبتلا به دیابت هستند که اغلب آن‌ها دیابت نوع ۲ دارند. در حوزه بیماری‌های غدد نیز حدود ۱۵ درصد از مردم با درجاتی از کم‌کاری یا پرکاری تیروئید مواجه هستند، این موارد از خفیف تا شدید متغیرند و طی سال‌های اخیر روند شیوع این بیماری‌ها در کشور افزایشی بوده است.

عزیزی در پایان برنامه‌های غربالگری خاطرنشان کرد: در حال حاضر برنامه مشخصی برای غربالگری تیروئید در سطح عمومی وجود ندارد، مگر برای نوزادان که غربالگری به‌طور منظم انجام می‌شود، اما در سایر گروه‌های سنی تشخیص خطر توسط پزشکان انجام می‌شود. این وظیفه پزشک است که با در نظر گرفتن عوامل پرخطر متعدد که ممکن است شامل ۱۰ یا حتی ۲۰ معیار بالینی باشد، افراد را برای غربالگری کنند.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.