ذخایر استراتژیک دارو نیازمند به‌روزرسانی و مدیریت بهینه است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، فاطمه محمدبیگی با بیان اینکه جنگ تحمیلی بسیار سخت و پیچیده با پیروزی ملت بزرگ ایران به پایان رسید اما واقعیت‌ها و ضرورت‌هایی را پیش روی ما قرار داد که باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد گفت: در این نبرد چندین هزار نفر از هموطنان مجروح شدند و اغلب آنها اکنون مراحل بهبودی را طی می‌کنند اما تعدادی هنوز در بیمارستان‌ها بستری هستند.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: بی شک بحران ها اهمیت آماده‌سازی و تقویت زیرساخت‌های حوزه سلامت در کنار بخش‌های امنیتی به ‌ویژه در زمینه پدافند زیستی که در جنگ‌ها و بحران‌های ناگهانی و غیرقابل پیش بینی از اهمیت حیاتی برخوردار است را به خوبی نشان می دهد

وی افزود: باید به سرعت تعداد تخت‌های بیمارستانی آماده را افزایش دهیم، ضمن آنکه بیمارستان‌های فرسوده‌ای که قدمت ساختشان به ۶۰ تا ۷۰ سال می‌رسد باید بازسازی و نوسازی شوند، این موضوع در شرایط کنونی و به‌ویژه پس از تجربه جنگ اخیر اهمیتی مضاعف یافته است و علاوه بر این ناوگان فرسوده اورژانس بیمارستان‌ها نیز نیازمند نوسازی فوری است تا در حوادث بعدی بتوان به سرعت و با کیفیت مطلوب به مردم خدمات‌رسانی کرد.

ضرورت تقویت نیروهای امدادی و آموزش‌های تخصص

محمدبیگی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین مواردی که باید روی آن تمرکز کنیم تقویت هلال احمر، گروه‌های جهادی و امدادی است، این نیروها باید آموزش‌های تخصصی و به‌روز در حوزه کمک‌های اولیه و اورژانس متناسب با تحولات مدل جنگ‌ها دریافت کنند، تجربه جنگ اخیر که با حضور فناوری‌های پیشرفته و سلاح‌های موشکی همراه بود، نشان داد مدل آمادگی ما باید با این تغییرات تطبیق داده شود.

تغییر الگوی جنگ‌ها

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: جنگ تحمیلی 8 ساله با جنگ ۱۲ روزه اخیر تفاوت‌های ساختاری زیادی دارد، در جنگ اخیر شاهد استفاده گسترده از فناوری‌های نوین و سلاح‌های پیشرفته بودیم که منجر به شهادت‌های گروهی، آسیب‌دیدگی ساختمان‌های بلندمرتبه و شرایط بحرانی در میدان نبرد شد و این مسائل ما را متوجه ضرورت به‌روزرسانی و گسترش آمادگی‌های دفاعی و درمانی کرد.

وی افزود: خوشبختانه حضور پزشکان، پرستاران و کادر سلامت زبده و آموزش‌دیده همراه با تجربیات حاصل از دوران کرونا و بسیج عمومی برای واکسیناسیون موجب شد در جریان جنگ تحمیلی اخیر هیچ مشکلی در پذیرش و درمان بیماران نداشته باشیم و به نحوی مطلوب از عهده خدمات‌رسانی برآییم.

رفع موانع و توسعه پروژه‌های بیمارستان

محمدبیگی ادامه داد: در جلسات متعدد با حضور مسئولان وزارت بهداشت و همچنین در نشستی با معاون اول رئیس جمهور بر لزوم تسریع در تکمیل پروژه‌های بیمارستانی بالای ۷۰ درصد پیشرفت تاکید کردم، ما نیازمند افتتاح فوری این مراکز هستیم تا ظرفیت پذیرش بیماران افزایش یافته و خدمات بهبود یافته ارائه شود.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: یکی از چالش‌های بزرگ ما کمبود پزشک و پرستار به ویژه در بخش‌های حیاتی مانند اتاق عمل و بیهوشی است که باید با افزایش آموزش و جذب نیروهای جدید جبران شود، در کشور ما ذخایر استراتژیک دارویی وجود دارد ولی نیازمند به‌روزرسانی و مدیریت بهینه است همچنین ایجاد و تجهیز انبارهای پدافندی ویژه حوزه سلامت ضروری است تا در شرایط جنگ یا بحران‌های دیگر بتوانیم به سرعت به نیازهای پزشکی پاسخ دهیم.

وی یادآور شد: روند دیجیتالی شدن خدمات سلامت و به‌کارگیری فناوری‌های نوین در دوران جنگ و بحران تجربه ارزشمندی بود که ما را با چالش‌هایی مواجه کرد اما با تلاش و تدوین دستورالعمل‌های جدید، برطرف شد.

لزوم توسعه پدافند زیستی

محمدبیگی با یادآوری اینکه توسعه پدافند زیستی یکی از درخواست‌های اصلی ما از سازمان پدافند غیرعامل و بسیج جامعه پزشکی است گفت: بر اساس پیگیری ها بسته‌های مقابله با استرس‌های روانی و ارائه خدمات مشاوره‌ای برای خانواده‌هایی که عزیزان خود را از دست داده‌اند تدوین شد البته در نامه هایی خطاب به رئیس کمیسیون بهداشت و رئیس مجلس حدود 18 پیشنهاد در حوزه سلامت را نیز ارسال کردیم که در حال بررسی است.

حمایت از گروه‌های آسیب‌پذیر

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: توجه ویژه به کودکان، نوزادان، شیرخواران، زنان باردار، سالمندان و معلولان که در شرایط بحرانی توانایی دفاع یا فرار از مخاطرات را ندارند از اولویت‌ها بوده و برای این افراد توسط سازمان بهزیستی و معاونت بهداشت وزارت بهداشت دستورالعمل هایی تهیه شده است که نیاز است هر کدام به وظیفه خود به درستی عمل کنند.

نقش موثر آمادگی حوزه سلامت و پدافند زیستی در حفظ امنیت و سلامت جامعه

وی در پایان اضافه کرد: در مجموع جنگ ۱۲ روزه نقطه عطفی بود تا متوجه شویم علاوه بر اقتدار نظامی، آمادگی حوزه سلامت و پدافند زیستی نیز نقش تعیین‌کننده‌ای در حفظ امنیت و سلامت جامعه دارد؛ اقدامات گسترده و فوری برای توسعه زیرساخت‌ها، نیروهای انسانی، تجهیزات و آموزش‌ها ضروری است تا در مقابل هر بحران و جنگ احتمالی، آسیب‌پذیری ما کاهش یافته و کشور با کمترین خسارت انسانی و مالی مواجه شود. خبرگزاری خانه ملت

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.