برنامه پزشک خانواده در عمل فاقد ساختار موثر و نتیجه‌محور است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، امیرحسین نظری گفت: آنچه امروز در کشور به نام پزشک خانواده اجرا می‌شود در عمل فاقد ساختار مؤثر و نتیجه‌محور است و نبود زیرساخت، عدم اراده جدی و نگاه سطحی به طرح، باعث شده این مدل موفق جهانی در ایران به یک روند نیمه‌کاره و پرهزینه تبدیل شود، چون نظام ارجاع در کشور عملاً شکل نگرفته است مردم امروز برای دریافت خدمات درمانی ابتدایی میان درمانگاه‌ها، مطب‌ها و بیمارستان‌ها سرگردان هستند و پزشک خانواده‌ای که باید نقطه اتصال بیمار به نظام سلامت باشد هنوز روی کاغذ باقی مانده است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به تجربه‌های شکست‌خورده قبلی گفت: در طول دو دهه گذشته چند بار تلاش شد مدل‌هایی برای اجرای پزشک خانواده تدوین شود اما هیچ‌کدام به نتیجه نرسید و اجرای طرحی با این ابعاد بدون ایجاد زیرساخت، مثل ساختمان‌سازی روی زمین سست است، پرونده الکترونیک سلامت هنوز ناقص است، نیروی کافی نداریم و مشارکت بیمه‌ها هم در حد انتظار نیست.

وی افزود: نبود نظام ارجاع باعث شده بیماران مستقیماً سراغ متخصص بروند، بدون آنکه غربالگری یا تشخیص اولیه‌ای انجام شود و این موضوع منجر به تکرار آزمایش‌ها، مصرف بی‌رویه دارو و هزینه‌های نجومی درمان برای خانواده‌ها شده است، با توجه به افت کیفیت آموزش بالینی، وقتی آموزش پزشکی دچار فرسایش کیفی شده نمی‌توان انتظار داشت خروجی آن پزشکانی توانمند و آگاه به نظام ارجاع باشد و آموزش بالینی نیاز به بازنگری اساسی دارد و وزارت بهداشت باید در این زمینه تصمیمات جدی بگیرد.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت نظری در پایان یادآور شد: پزشک خانواده اگر به درستی اجرا شود ستون فقرات عدالت درمانی و کاهش هزینه‌ها خواهد بود اما تا زمانی که این طرح به‌صورت سطحی و بدون پشتیبانی زیرساختی پیش برود نه‌تنها مشکلی را حل نمی‌کند بلکه اعتماد عمومی به نظام سلامت را هم تضعیف خواهد کرد.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.