شیب رو به رشد سرطان سینه در ایران
به گزارش پزشکان و قانون، محمد هادی زاده با تاکید بر اهمیت پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه، گفت: این بیماری در ایران و جهان شایع‌ترین سرطان در زنان است، البته هنوز زنان ایران نسبت به سایر کشورهای دنیا کمتر به این بیماری مبتلا می‌شوند.

وی افزود: با توجه به نرخ ابتلای دو تا سه برابری در آمریکا و اروپا در قیاس با ایران، نسبت شیوع سرطان سینه در ایران 30 به یکصد هزار است. 

هادی زاده تاکید کرد: در کشور ما جمعیت جوان‌تر و ریز فاکتورهای مؤثر در ابتلا به سرطان سینه هم کمتر است، 6تا 10 یا 20 سال آینده، آمار ابتلا در ایران نیز به کشورهای دارای نرخ رشد بالای سرطان نزدیک و میزان ابتلا به سرطان پستان دو یا سه برابر می‌شود، بنابراین باید به مقوله پیشگیری به شکل جدی‌تری نگریست.

این فوق تخصص جراحی سینه در ادامه گفت: 70 درصد سرطان‌ها با مراجعه به پزشک تشخیص داده می‌شوند، زمانی که سرطان در مرحله اولیه تشخیص داده می‌شود ممکن است بیمار به شیمی‌درمانی احتیاج پیدا نکند و درمان قطعی انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: سرطان سینه درمان قطعی دارد، ممکن است نتوانیم همه موارد ابتلا به سرطان پستان را پیشگیری کنیم اما اگر بتوانیم این بیماری را در افراد زود تشخیص دهیم می‌توانیم برای آنها زندگی طبیعی با طول عمر طبیعی فراهم کنیم.

هادی زاده در ادامه تصریح کرد: ترشح، تغییرات پوستی مانند قرمزی، تورفتگی، پوست پرتقالی شدن، بروز زخم و یا فرورفتن نوک سینه و نیز درد از نشانگرهای ابتلا به سرطان پستان است. جنسیت نیز از شایع‌ترین عوامل این خطر است، یعنی زنان بیشتر از مردان به سرطان سینه مبتلا می‌شوند.

این پزشک متخصص اضافه کرد:99 درصد مبتلایان به سرطان سینه را زنان و یک درصد را مردان تشکیل می‌دهند، در ایران نیز سالانه چیزی حدود 200 تا 250 مرد به سرطان سینه مبتلا می‌شوند.
سن یکی دیگر از عوامل مؤثر در ابتلا به سرطان سینه است، با افزایش سن، احتمال ابتلا به سرطان افزایش می‌یابد.

وی تاکید کرد: تقویت سیستم ایمنی  یکی از اقدامات لازم برای جلوگیری از تشکیل سلول‌های سرطانی است، و با افزایش سن سلول‌های مشکل‌دار بیشتری ساخته می‌شوند،  از طرف دیگر با بالا رفتن سن سیستم ایمنی بدن ضعیف شده و تعداد سلول‌های مشکل‌دار افزایش می‌یابد.

هادی زاده ادامه داد: یکی از مهم‌ترین عواملی را که باعث بروز سرطان در زنان می‌شود، هورمون استروژن است،  استروژن هورمون زنانه‌ای است که باعث می‌شود هرماه تخمک‌گذاری صورت گیرد.

این فوق تخصص جراحی سینه در ادامه افزود: شانس ابتلا به سرطان سینه در زنانی که ازدواج می‌کنند و زیر 30 سالگی باردار می‌شوند، نسبت به زنان دیگر کمتر است، زیرا شیردهی باعث کاهش احتمال ابتلا به سرطان می‌شود.شیر دادن نه‌تنها برای کودکان مفید است بلکه شانس ابتلا به سرطان پستان را در مادران شیرده کم می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: احتمال ابتلا به سرطان پستان در زنان نازایی را که «IVF» می‌شوند، بالا است، این افراد نیز بهتر است که حین درمان، حتماً تحت نظر پزشک متخصص پستان قرار گیرند.

هادی زاده تصریح کرد: علاوه بر عامل سابقه خانوادگی، بحث ژنتیک نیز در ابتلا به سرطان پستان اهمیت دارد، البته بحث ژنتیک باسابقه خانوادگی تفاوت‌هایی دارد، در عوامل ژنتیکی دو ژن وجود دارد که وجود آن‌ها باعث می‌شود شانس ابتلا به سرطان در فرد بین 50 تا 80 درصد باشد.

این فوق تخصص جراحی سرطان  با اشاره به اهمیت تغذیه اضافه کرد: مصرف موادی همچون روغن‌های اشباع‌شده تولید سلول‌های مشکل‌دار را افزایش می‌دهد و شانس ابتلا به سرطان را زیاد می‌کند.

وی در ادامه  فعالیت ورزشی را از دیگر عوامل مؤثر در کاهش ابتلا به سرطان عنوان کرد و گفت: خطر ابتلا به سرطان پستان در زنانی که سه بار در هفته و هر نوبت 30 دقیقه ورزشی می‌کنند که سبب ریزش عرق، نفس‌نفس و بالا رفتن ضربان قلب شود، نسبت به افرادی که ورزش نمی‌کنند، پایین‌تر است.

هادی زاده در پایان تصریح کرد: افزایش مصرف دخانیات و الکل در ابتلا به سرطان پستان تاثیرگذار است، برخورداری از آرامش روانی  یکی از عوامل مؤثر در جلوگیری از ابتلا به این سرطان است. اخیراً تحقیقات نشان داده است که ارتباطات، معنویت‌گرایی و تقویت ویژگی‌هایی همچون بخشش و عشق‌ورزی در کاهش احتمال ابتلا به سرطان مؤثر است. ایرنا

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.