تکذیب لابی با کمیسیون تلفیق درباره فرار مالیاتی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون، کمیسیون تلفیق بودجه مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه 98، دو مصوبه درباره مالیات پزشکان داشت که به نظر می‌رسد می‌تواند گام مهمی در راستای جلوگیری از فرار مالیاتی برخی پزشکان باشد.

بر اساس مصوبه اول مقرر شد تمامی صاحبان حرف و مشاغل پزشکی، دامپزشکی، داروسازی و پیراپزشکی که مجوز فعالیت آن‌ها توسط وزارت بهداشت، نظام پزشکی یا نظام دامپزشکی صادر شده، موظف شوند از پایانه‌های فروشگاهی استفاده کنند.

مصوبه دیگر نیز این است که تمامی مراکز درمانی که صورت‌حساب بیمار را صادر می‌کنند، 10 درصد از مبلغ دستمزد پزشک را مستقیماً به‌حساب سازمان امور مالیاتی بابت علی‌الحساب مالیات آن پزشک واریز کنند.

حالا اما برخی اخبار از لابی پزشکان با نمایندگان مجلس برای حذف این دو مصوبه حکایت دارد، این در حالی است که دو عضو کمیسیون تلفیق مجلس که از اعضای کمیسیون بهداشت نیز هستند این ادعا را تکذیب می‌کنند.

حیدرعلی عابدی در مورد مصوبات اخیر کمیسیون تلفیق بودجه پیرامون مباحث مالیاتی پزشکان و الزام آن‌ها به استفاده از دستگاه کارتخوان، اظهار داشت: الزام پزشکان به استفاده از دستگاه کارتخوان مشکلی ندارد و این موضوع برای حل مشکل مردم انجام می‌شود که می‌توان ارزیابی مثبتی از این اقدام داشت.

وی با اشاره به مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه در مورد دریافت مالیات از پزشکان، بیان کرد: نحوه اخذ مالیات از پزشکان اگر با نحوه دریافت مالیات از سایر صنوف متفاوت باشد، یک نوع تبعیض بوده و مغایر اصل سوم قانون اساسی است و ما نیز به آن اعتراض داریم و قرار شده تا تجدید رای در این زمینه انجام شود تا اخذ مالیات از پزشکان نیز مانند سایر حِرَف صورت گیرد.

عابدی در ادامه  در تشریح راه‌های کسب درآمد پزشکان، افزود: پزشکان یا در استخدام تأمین اجتماعی، بهداشت و درمان و دانشگاه‌ها هستند، یا در بیمارستان دولتی و خصوصی فعالیت می‌کنند یا در مطب شخصی خود فعالیت دارند.

عضو کمیسیون تلفیق بودجه 98 در مجلس شورای اسلامی گفت: پزشکان هر درآمدی که در تأمین اجتماعی، بهداشت و درمان، دانشگاه‌ها، بیمارستان‌های خصوصی و دولتی داشته باشند، ابتدا مالیات آن‌ها مانند سایر مشاغل کسر می‌شود.

وی در تشریح نحوه اخذ مالیات از پزشکان بابت درآمد آن‌ها از مطب، گفت: از آنجایی که وارد کردن اظهارنامه مالیاتی یک تخصص است، قبلاً پزشکان برای اظهارنامه مالیاتی توافقاتی با سرممیز داشتند و اکنون که سرممیزها توافق کرده‌اند، نمی‌توانیم به‌عنوان قانونگذار بگوییم این روند را قبول نداریم. این مشکل مربوط به پزشکان نیست و به سیستم مالیاتی برمی‌گردد که باید ارتباط منظمی داشته باشد.

عابدی خاطرنشان کرد: اداره دارایی نیز پذیرفته است و برای نخستین بار در اصفهان یک کارگاه آموزشی در مورد نحوه تکمیل اظهارنامه مالیاتی در مطب را با همکاری بین اداره دارایی و نظام پزشکی اصفهان برگزار کردیم که با این روند مشکلات حل خواهد شد و به نظرم در مورد این موضوع حاشیه‌سازی‌های فراوانی می‌شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس در مورد اینکه آیا لابی از سوی پزشکان برای تغییر مصوبه کمیسیون تلفیق صورت گرفته یا خیر، افزود: مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه 98 در مورد اخذ مالیات از پزشکان با اصل سوم قانون اساسی در تضاد است و حتی اگر در مجلس تصویب هم بشود، توسط شورای نگهبان رد می‌شود، زیرا با قانون اساسی مغایرت دارد.

وی در ادامه با بیان اینکه موضوع لابی کردن پزشکان برای لغو این مصوبه کمیسیون تلفیق مطرح نیست و خود نمایندگان به دنبال تغییر این مصوبه هستند، گفت: البته هنوز به این مرحله که درخواست تجدید رای کنیم نرسیده‌ایم و ممکن است در صحن پیشنهادات خود را مطرح کنیم، لابی در این زمینه وجود ندارد.

در ادامه احمد همتی، دیگر عضو کمیسیون بهداشت مجلس نیز در مورد مصوبات اخیر کمیسیون تلفیق بودجه پیرامون مباحث مالیاتی پزشکان و الزام آن‌ها به استفاده از دستگاه کارتخوان گفت: بنابر مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه 98، میزان پرداخت مالیات پزشکان افزایش نیافته است، بلکه بنابر مصوبه کمیسیون تلفیق از مبلغ نقدی که پزشکان دریافت می‌‎کنند، 10 درصد به‌صورت علی‌الحساب به اداره مالیات پرداخت می‌شود.

وی افزود: پرداخت علی‌الحساب به این معناست که از مبلغ مالیات کل سال پزشکان کسر می‌شود. باید توجه داشت که مالیات پزشکان افزایش نیافته است.

همتی در ادامه گفت:از نظر پرداخت مالیات، پزشکان جزو مشاغلی هستند که مباحث مالیاتی آن‌ها نسبت به سایر اصناف بسیار شفاف است، زیرا یا در بیمارستان دولتی کار می‌کنند که لیست‌های مالیاتی ماهانه دارند و عملکرد آن‌ها مشخص است و لیست‌های درآمدی و مالیاتی آن‌ها مانند کارمند دولت تهیه می‌شود یا اینکه پزشکان در بیمارستان خصوصی فعالیت می‌کنند و در آنجا نیز لیست مالیاتی و لیست ماهیانه عملکردی آن‌ها تهیه می‌شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان کرد: پزشکان در مطب‌ها نیز اکثراً با بیمه‌ها قرارداد دارند و وقتی نُسَخ آن‌ها به بیمه ارسال می‌شود، بیمه‌ها آن‌ها را به ادارات مالیاتی می‌فرستند، البته درصد کمی از پزشکان با هیچ کجا قرارداد ندارند.

وی اضافه کرد: اغلب قریب به اتفاق پزشکان لیست ماهانه مالیاتی مانند کارمندان دولت دارند، بنابراین این شرایط، فضاسازی و جوسازی‌هایی که علیه پزشکان ایجاد شده، درست نیست. مستنداتی وجود دارد که نشان می‌دهد درآمدهای پزشکان به‌صورت شفاف در لیست‌های ماهانه درج می‌شود.

همتی در ادامه گفت: هیچ لابی از سوی پزشکان برای تغییر مصوبه کمیسیون تلفیق در مورد اخذ مالیات از پزشکان وجود ندارد، البته ممکن است پزشکان اعتراضاتی داشته باشند، اما هیچ‌کس به تبعیض قائل شدن بین اصناف برای دریافت مالیات رضایت ندارد.

به گزارش ایرنا عضو کمیسیون تلفیق بودجه 98 در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پزشکان نیز مانند سایر اصناف در پرداخت مالیات و استفاده از صندوق‌های مکانیزه فروش و کارتخوان‌ها باید به قانون عمل کنند گفت: نباید تبعیضی بین آن‌ها قائل شویم و همه در برابر قانون برابر هستند.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.