وزارت بهداشت به تنهایی قادر به کنترل بیماری‌های غیرواگیر نیست
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سعید نمکی بیان کرد: دو تعریف از توسعه مدنظر است؛ یکی اینکه توسعه به معنی تبدیل نیروی انسانی به سرمایه انسانی است و دیگر اینکه کشوری توسعه یافته است که بتواند همراه با مقتضیات زمان خودش زندگی کند.

وی افزود: می توان کشور را با شعار و سنت تغییر داد، اما استمرار و حیات آن، با عقل و علم میسر بوده و آنچه باعث ماندگاری کشور می‌شود، تکیه بر عقل و علم است و با شعار، احساسات و تکیه بر سنت‌ها، این امر امکان پذیر نیست.

وزیر بهداشت با اشاره به ماراتن نفس گیر 72 ساعته دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در برنامه نویسی سلامت، خاطرنشان کرد: به تلاش‌های دانشجویان برای شرکت در این ماراتن، ادای احترام می‌کنم.

نمکی گفت: روزی با دکتر زالی، رییس وقت مرکز آمار ایران بر سر آمار مرگ کودکان به اختلاف خوردیم و برای حکمیت به سراغ مرحوم دکتر حبیبی رفتیم، چراکه آمارهای وزارت بهداشت بالاتر از آمارهای ارائه شده توسط مرکز آمار بود و این موضوع برای وزارت بهداشت مطلوب نبود، اما واقعیت داشت. چراکه مبنای آمارگیری مرکز آمار، اطلاعات سازمان ثبت احوال بود و همان موقع، تاکید کردم که مشکل همین است، زیرا برخی افراد شناسنامه افراد فوت شده را باطل نمی‌کردند، اما بهورزان ما در شبکه بهداشت و درمان، در زیج حیاتی، آمار را به روز ثبت می‌کردند.

وی تاثیر وزارت بهداشت در کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر را اندک خواند و افزود: برای کنترل این بیماری‌ها، باید تمام بخش‌ها، نهادها و دستگاه‌ها به کمک وزارت بهداشت بشتابند. اما اگر تمام بخش‌ها، سرمایه‌های خود را به میدان آورند، مشکل به طور کامل برطرف نمی‌شود و در این راستا، راهی جز تغییر رویکرد و بهره مندی از ظرفیت و توان استارت آپ‌ها، جوانان و شرکت‌های دانش بنیان باقی نمی‌ماند. به قول سهراب سپهری، " چشم‌ها را باید شست و جور دیگر باید دید"

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: امروز کشور محتاج اندیشه‌های جوان کشور است، چراکه بزرگترین سرمایه کشور جوانان هستند. بسیاری از جوانان و دانشجویان، پا به رکاب رفتن به خارج از کشور هستند و حس وطن ‌دوستی در فرزندان ما کم ‌رنگ شده است. این غصه بزرگی است که دامن مادر خود را رها کرده و دچار بی خویشتنی شوند.

وی تصریح کرد: ساختار مشخصی برای فعالیت دانشجویان در حوزه فرهنگی تعریف نکرده ایم، متاسفانه قدر جوانان فرهیخته کشور را به خوبی نمی‌دانیم، اما درب وزارت بهداشت به روی نخبگان باز است، چراکه زیرساخت آینده نظام ارائه خدمات، شما جوانان نخبه در حوزه‌های مختلف سلامت هستید. در دورانی از تاریخ کشور، نظام سلامت به صورت پزشک محور اداره می‌شد، اما امروز، با نگاه خدمت محور به حوزه سلامت، پزشک نیز جزیی از نظام سلامت محسوب می‌شود.

نمکی تاکید کرد: ضرورت دارد، متخصصین رشته‌های مختلف از جمله مهندسی پزشکی و فناوری اطلاعات، برای ارائه خدمات بهتر به مردم، به یکدیگر کمک کنند. امروز نیازمند آموزش و پزشکی از راه دور هستیم. چراکه فناوری‌های نوین می‌توانند کمک زیادی به نظام سلامت کنند. تمام مردم در اقصی نقاط کشور با فناوری‌های نوین ارتباطی آشنا هستند و نمی‌توان مردم را برای دریافت هر خدمت کوچک و بزرگی، به کلینیک یا مرکز بهداشتی و درمانی سوق داد و باید به سمت ارائه مشاوره به بیماران از راه دور و از طریق تله مدیسن برویم.

به گزارش تسنیم وزیر بهداشت در پایان گفت: ما ایرانیان هر کجای دنیا که باشیم، باید به سرزمین سرافراز خود افتخار کنیم و بدون احساس ضعف یا حقارت، همگی برای ساختن ایرانی آباد و آزاد کمک کنیم و ایمان دارم این دوران سخت هم می‌گذرد.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.