لزوم برنامه‌ریزی مدون و استراتژی پایدار در راستای مدیریت کاهش خطر بلایا در کشور
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمد اسماعیل مطلق که در نشست مدیران کاهش خطر بلایا دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی قطب شمال شرق کشور سخن می گفت با اشاره به ضرورت مدیریت جامع در خصوص کاهش بلایا در کشور اظهار داشت: در سال گذشته در کشور با 15 هزار و 297 مخاطره مواجه بودیم به طوری که روزانه حدود 40 مخاطره در کشور حادث شده است.
 
مشاور معاون بهداشت در مدیریت کاهش خطر بلایای وزارت بهداشت ادامه داد: با توجه به بررسی های انجام شده مخاطرات ثبت شده در سال گذشته شامل 29 مخاطره بوده که 60 درصد آن مربوط به وقوع سیل، 27 درصد زلزله ، 3 درصد طوفان و 8 درصد آن مربوط به سایر مخاطرات از جمله رانش زمین، تصادفات، مسمومیت ها، آتش سوزی و ... بوده است.

وی موقعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد را به جهت وجود بارگاه پربرکت و ملکوتی امام رضا (ع) و حضور خیل عظیم زائران در طی سال و به صورت ویژه در مناسبت های مذهبی و به صورت خاص در دهه آخر صفر بسیار حائز اهمیت برشمرد و اظهار داشت: این موقعیت برنامه ریزی و استراتژی ویژه ای را برای این منطقه طلبیده و نیازمند تخصیص منابع مالی، اعتبارات و نیروی انسانی به صورت خاص به این دانشگاه می باشد.

مطلق با توجه به پیش بینی حضور 5 میلیون زائر در دهه آخر صفر در مشهد گفت: همه ساله همزمان با فرا رسیدن اربعین حسینی و سالروز شهادت امام رضا(ع) در دهه پایانی صفر خیل عظیمی از زائران خارجی و داخلی در شهر مقدس مشهد حضور می یابند که مدیرت سلامت این جمعیت نیازمند برنامه ریزیها و اتخاذ تمهیدات ویژه ای می باشد. 

مشاور معاون بهداشت در مدیریت کاهش خطر بلایای وزارت بهداشت بر تقویت هماهنگی های درون و برون بخشی، اطلاع رسانی گسترده و تقویت نظارتها در این دهه تاکید کرد و اظهار داشت: هدف حوزه سلامت در تجمعات انبوه جلوگیری یا به حداقل رساندن خطر صدمات بیماریها و افزایش ایمنی شرکت کنندگان، داوطلبان و ساکنین است.

وی بر سیستم مراقبت بیماریها "مراقبت سندرمیک" و مقابله با طغیان ها، ظرفیت مراقبت سلامت و آمادگی برای مصدومان، بهداشت محیط و ایمنی غذا، اطلاع رسانی همگانی، پیشگیری و آمادگی و پایش مطلوب سیستم بهداشت همگانی به حوادثی که به صورت عمدی بوجود می آید همچون استفاده از مواد منفجره، مواد شیمیایی و زیستی با مواد رادیو اکتیو و رهبری عملیات و ظرفیت برای فرماندهی واحد نیز تاکید کرد.

در ادامه کاظم فرهمند قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست اظهار داشت: مشاهدات و بررسی های سال های اخیر نشان دهنده این مهم می باشد که جهان به سمت بلایا پیش می رود. 

وی مهمترین دلیل این موضوع را گرم شدن جهانی عنوان کرد وگفت: گرم شدن زمین باعث بر هم خوردن نظم  آب و هوایی در جهان شده به طوری که مکرراً شاهد وقوع بلایای طبیعی همچون سیل، زلزله و آتش نشان و ... در نقاط مختلف جهان هستیم، تاکید مدیریت حوادث و بلایا بر موضوع پیشگیری و تقدم آن بر درمان است.

قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیشگیری در همه زمینه ها اعم از مسائل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی به ویژه در حوزه بهداشت را مهم برشمرد و تاکید کرد: پیشگیری مقدم بر درمان و از نظر هزینه اثر بخشی بسیار مقرون به صرفه می باشد.

فرهمند تعداد محل های اسکان در دهه آخر صفر سال گذشته را در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد 244 مورد عنوان نمود و گفت: تمامی این محل های اسکان دارای رابط بهداشت آموزش دیده بوده اند، تعداد زائرانی که در سال گذشته در دهه آخر صفر در مشهد حضور پیدا کردند حدود 4 میلیون و 500 هزار نفر بود که 500 هزار نفر این عزیزان بصورت پیاده به این شهر سفر کرده اند. 

به گزارش وب‌دا وی در پایان با اشاره به نظارت شبانه روزی بازرسان بهداشتی از اماکن عمومی، محل های اسکان و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در این ایام گفت: در سال گذشته در دهه آخر ماه صفر 360 بازرس بهداشت در قالب 180 تیم نظارتی سلامت زائران و مجاوران را رصد کردند.

نشست مدیران کاهش خطر بلایا دانشگاه های علوم پزشکی قطب شمال شرق کشور با حضور مشاور معاون بهداشت در مدیریت کاهش خطر بلایای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مدیران کاهش خطر بلایای دانشگاه های علوم پزشکی مشهد، بیرجند، بجنورد، نیشابور، تربت حیدریه، تربت جام، سبزوار، گناباد و اسفراین به میزبانی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این شهر برگزار شد.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.