نرخ بروز سرطان سینه در دهه آینده دو برابر خواهد شد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، کیوان مجیدزاده در نشست خبری دهمین کنگره سرطان پستان، سومین کنگره ملی طب فراگیر در سرطان و سومین سمینار ملی سارکوم، که در سالن کنفرانس پژوهشکده سرطان معتمد برگزار شد، افزود: سرطان پستان، شایع ترین نوع سرطان در زنان است که البته در جوامع غربی، شایع تر است.

رئیس دهمین کنگره سرطان پستان میزان بروز سرطان پستان در ایران را بین ۳۲ تا ۳۴ مورد به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت زنان اعلام کرد و گفت: نرخ بروز این نوع سرطان در کشور رو به افزایش است به طوری در دهه آینده میزان ابتلا به سرطان پستان، دو برابر خواهد شد.

وی میزان مرگ و میر ناشی از سرطان پستان در ایران و کشورهای بلوک شرق را بیشتر از کشورهای غربی دانست و افزود: آنچه مسلم است، توجه به مقوله پیشگیری از اهمیت بالایی در کنترل سرطان پستان دارد، ۴۰ درصد سرطان ها قابل پیشگیری هستند، فاکتورهایی که مردم می توانند با رعایت آنها، سرطان ها را کنترل کنند، شامل عدم مصرف دخانیات، جلوگیری از چاقی، تحرک بدنی و فعالیت فیزیکی و تغذیه سالم است. اگر ورزش به عنوان یک برنامه دائمی در زندگی مردم گنجانده شود، می تواند خیلی اثرگذار باشد. 

مجیدزاده به رابطه سن باروری زنان و سرطان پستان اشاره کرد و گفت: بارداری در سن بالای ۳۵ سالگی، ریسک ابتلا به این نوع سرطان را افزایش می دهد. در واقع، سن بالای بارداری، فاکتور خطر جدی در ابتلا به سرطان پستان محسوب می شود. حتی برای زنانی که تا این سن تاکنون باردار نشده اند، یک ساعت پیاده روی روزانه که منجر به عرق بدن شود، برای زنان کافی است.

رئیس دهمین کنگره سرطان پستان در پایان به روند تشخیص سرطان پستان در کشور اشاره کرد و افزود: روند تشخیص به نحو قابل توجهی ارتقا یافته و اکثر بیماران در مراحل اولیه بیماری تشخیص داده می شوند، اگر در خانواده ای مواردی از سرطان وجود داشت، حتما باید به پزشک مراجعه کنند. تعداد قابل توجه ابتلا به سرطان در خانواده، ابتلای جنس مخالف به سرطان و اینکه یک نفر در خانواده بیش از یک نوع سرطان داشته باشد، نکات دیگری هستند که می بایست مورد توجه زنان قرار گیرد.

در ادامه آسیه الفت بخش دبیر علمی دهمین کنگره سرطان سینه گفت: بسیاری از سرطان‌ها در صورت مراجعه به موقع قابل درمان است، استرس نقش موثری در بروز سرطان سینه دارد، توصیه می‌کنیم خانم‌ها از سن ۴۰سالگی به بعد ماموگرافی را انجام دهند.

وی با اشاره به علائم بروز سرطان سینه در زنان گفت: وجود و لمس توده توسط خانم ها در سینه و احساس توده شایع زخم در نوک سینه و التهاب آن از جمله نشانه های ابتلا به سرطان سینه است.

اردشیر قوام زاده دبیر علمی سومین سمینار ملی سارکوم اظهار داشت: درمان سرطان در ایران قطعا بالاتر از کانادا و انگلیس است، مشکل موجود در درمان سرطان این است که در روند درمان کار تیمی صورت نمی‌گیرد.باید وزارت بهداشت را وادار کنیم تا به صورت تیمی سرطان را درمان کند

وی اظهار کرد: اگر افراد مبتلا به سرطان به موقع برای درمان مراجعه کنند درمان سرطان از درمان بیماری‌های دیگر آسان‌تر است، درصد زیادی از سرطان‌ها قابل درمان هستند، تریاک بدترین عامل بروز سرطان است.

مریم محمودی دبیر علمی سومین کنگره ملی طب فراگیر در سرطان اظهار داشت: هدف از برگزاری این کنگره اجماع و توافق در درمان از طریق طب مدرن و طب مکمل و سنتی است.

وی در پایان اضافه کرد: یکی از مباحث مهمی که وجود دارد این است که مطالعات در طب مکمل مثل مطالعات درطب مدرن انجام می‌شود؛ ضمن اینکه تغذیه و رژیم غذایی برای پیشگیری و درمان سرطان و کارگاه‌های شیوه زندگی سالم در طب سنتی و مدرن در این کنگره برگزار می‌شود. مهر - فارس

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.