گروه‌های آسیب‌پذیر و خط مقدم بهداشت و درمان در اولویت دریافت واکسن آنفلوآنزا
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدمهدی گویا در اجلاس غیرحضوری روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور در خصوص واکسن آنفلوآنزا گفت: نوع واکسن آنفلوآنزایی که انتخاب شده، بهترین نوع واکسن در دنیا بوده و تاییدیه سازمان جهانی بهداشت را نیز دارد. واکسنی که در دانشگاه ها توزیع شده اولین محموله توزیع شده بوده و محموله های بعدی نیز ارسال خواهد شد. 
 
وی تاکید کرد: دانشگاه های علوم پزشکی باید توجه کنند اولین گروه هایی که باید واکسن دریافت کنند، زنان باردار، پرسنل کادر بهداشت و درمان در تمام بخش های دولتی غیردولتی و خصوصی با اولویت خط اول درمانی، بیماران خاص و افرادی که در مراکز بهزیستی هستند با هماهنگی سازمان بهزیستی، همکارانمان در سامان انتقال خون و مرکز فوریت های پزشکی، در نوبت اول واکسیناسیون هستند. همچنین، سهمیه سازمان زندان ها براساس نیاز آنها در اختیارشان قرار می گیرد. سهمیه نیروهای نظامی و انتظامی جدا است و با هماهنگی سازمان غذا و دارو، واکسن آنفلوآنزا را خودشان تهیه می کنند و جزو دانشگاه های علوم پزشکی کشور محسوب نمی شوند. از دانشگاه ها درخواست داریم در مرحله نخست، مطابق لیستی که برای آنها ارسال شده عمل کنند.

در ادامه اجلاس زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خصوص تغذیه در دوران کرونا گفت: به دلیل تبعات اقتصادی ناشی از کرونا، بحث ناامنی تغذیه و سوتغذیه بیشتر خواهد شد.
 
وی درخصوص اقدامات و سیاست های تغذیه ای وزارت بهداشت در دوران کرونا افزود: در حال حاضر، مادران باردار و کودکان زیر 5 سال مبتلا به سوتغذیه فقیر شناسایی شده و به سازمان های حمایتی معرفی می شوند تا کمک های تغذیه ای دریافت کنند. تاکنون کمیته امداد، 50 هزار کودک زیر 5 سال دچار سوتغذیه فقیر و 67 هزار مادر باردار فقیر را که در بخش بهداشت شناسایی کردیم، تحت پوشش قرار داده است. اما هنوز تعداد زیادی باقی مانده اند که باید با همکاری و همت دانشگاه ها و کمک گرفتن از خیرین و سمن ها، شناسایی شوند. 
 
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: در کنار تمام اقداماتی که برای پیشگیری از کرونا انجام می شود، باید به بحث تشدید ناامنی غذایی، شیوع بیشتر مشکلات تغذیه ای و کمبود ریزمغزی ها توجه شود، در حال حاضر با کمک وزارت رفاه نیز برنامه کمک معیشت را برای چند استان محروم انجام می دهیم تا بر اساس آن، کودکان زیر 5 سال نیازمند را شناسایی کنیم تا ماهانه مبلغی برای آنها ارسال شود. اما این اقدامات کافی نیست و امیدواریم با حمایت دانشگاه ها این پوشش افزایش یابد.
 
عبداللهی در پایان گفت: برنامه مکمل یاری برای زنان باردار و کودکان زیر دو سال باید حتما ادامه یابد، چراکه کمبود زیرمغزی ها باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و این موضوع شانس ابتلا به کرونا را افزایش می دهد، طبق بررسی ها، تبعات اقتصادی ناشی از کرونا، منجر شده، بین 15 تا 35 درصد خانوارها در استان های کشور، مصرف اقلام غذایی را حذف کرده یا کاهش دهند. این موضوع هشداری است که باید به آن توجه کرد. به دلیل کاهش درآمد خانواده و افزایش مواد غذایی، اقلام غذایی از سفره مردم حذف شده و اگر اقدامات لازم را انجام ندهیم، پروسه مدیریت کرونا کامل نمی شود.

در ادامه احمد حاجبی مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: بحث حوزه سلامت روان در همه گیری کرونا برکسی پوشیده نیست، متاسفانه در بحث عوارض روانشناختی، مسائل و مشکلاتمان بارز نیست. درخواستم این است که روسای دانشگاه ها، گروه های هدف را مدنظر داشته باشند. یکی از این گروه های هدف، کادر درمان هستند. تمامی دانشگاه ها درگیر فرسودگی کادر درمان هستند. باید به کادر درمان توجه ویژه شود. بخشی از مداخلاتی که برای کادر درمان لازم است، بخش مدیریت و سازمانی و بخشی نیز مداخلات تخصصی حوزه سلامت روان است.
 
وی افزود: بررسی های میدانی نشان داده که کادر درمان در حال ورود به مرحله فرسودگی شغلی هستند. بنابراین این مساله بسیار مهم است و باید برای آن اقداماتی انجام شود. برخی تصور می کنند که تنها مداخله لازم، پرداخت حقوق و پرداخت مالی به کادر درمان است. اما عوارض روانی ناشی از کووید 19، مانند کوه یخ است و فقط بخش کوچکی از آن پیداست. عوارض روانی ناشی از کرونا در سال های آینده بروز خواهد کرد و در حوزه افسردگی، اضطراب و سایر اختلالات روانپزشکی خود را نشان می دهد. 
 
به گزارش وب‌دا مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در پایان درخصوص آمار خودکشی ناشی از کرونا گفت: تاکنون آمارهای ما نشان داده به دنبال کووید 19، افزایش قابل توجهی در زمینه خودکشی نداشته ایم. خودکشی در طی این مدت، نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزایش نداشته و در حد یک درصد نیز کاهش داشته است. اما این امر قطعی نیست و تجارب سارس و مرس نشان داده که در طولانی مدت عوارض روانی ناشی از همه گیری هویدا می شود. در این راستا، تدابیری اندشیده شده و تمامی معاونت های بهداشت و واحدهای سلامت روانی دانشگاه ها، نیز برنامه بازبینی شده پیشگیری از خودکشی را دریافت کرده اند. لذا از دانشگاه ها می خواهم تا برای اجرای این برنامه کمک کنند تا در آینده این پدیده تا حدودی کنترل شود.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.