واکسن کرونا وارد بازار جهانی شده، ولی به صورت محدود
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سید محمد جزایری با اشاره به اینکه تا زمان تولید واکسن داخلی مجبور به واردات این محصول هستیم گفت: وزارت بهداشت با الزامات سختگیرانه به دنبال خرید واکسن است تا محصولی مؤثر و ایمن در اختیار مردم قرار گیرد، واردات واکسن حداقل تا مدتی برای گروه‌های پرخطر مانند مادران باردار، افراد مسن، بیمارانی که به دلیل بیماری خود داروهای سرکوب کننده ایمنی دریافت کرده یا اساساً دچار سندرم‌های نقص ایمنی یا بیماری‌های صعب العلاج هستند، در اولویت خواهد بود، وقتی واکسن ایرانی مراحل مختلف خود را با موفقیت پشت سر گذاشت و به تولید انبوه رسید، در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

رئیس شبکه بیماری‌های ویروسی ایران ادامه داد: در حال حاضر سه شرکت ایرانی در کار ساخت واکسن پیشقدم هستند و طبق آخرین اطلاعات حداقل یکی از آنها در حال ورود به مرحله انسانی است، محققان ایرانی با تمام توان در تلاش هستند تا به این دستاورد بزرگ برسند و زمینه کنترل و مهار بیماری کرونا را فراهم کنند، گزارشات اولیه حداقل سه شرکت ایرانی به سازمان بهداشت جهانی و سازمان غذا و دارو ارسال شده است که پس از تأیید و اخذ مجوز وارد مرحله بعدی ساخت واکسن خواهند شد.

وی افزود: برخی از مجموعه‌ها مانند مدرنا، فایزر از آمریکا و آکسفورد از انگلیس پس از طی مراحل ساخت واکسن کرونا، محصول خود را وراد بازار کرده و کشورهای اروپای غربی در زمینه تزریق آن پیشقدم شده اند، چین، هند و ژاپن از دیگر کشورهای پیشرو در تولید واکسن کرونا هستند و اقدامات خوبی در طراحی و تولید واکسن انجام دادند، این کشورها در مراحل مختلف ساخت واکسن قرار دارند و در تلاش هستند تا این واکسن را تولید و در دسترس مردم قرار دادند.

جزایری به مردم توصیه کرد که به امید تولید و در دسترس قرار گرفتن واکسن کرونا، رعایت موارد بهداشتی را کاهش ندهند و به عبارتی آنها را به امید واکسن، رها نکنند و اضافه کرد: مردم همچنان باید توصیه‌های بهداشتی از جمله فاصله‌های گذاری اجتماعی را رعایت کنند تا شاهد روند افزایش بیماری به خصوص میزان بیماری و مرگ ناشی آن در کشور نباشیم.

رئیس شبکه بیماری‌های ویروسی ایران به مراحل مختلف ساخت واکسن اشاره کرد و گفت: واکسن بعد از طراحی توسط دانشمندان وارد مرحله اولیه اصلی ساخت خود می‌شود که نیاز به کشت در سلول دارد و این کار نیاز به آزمایشگاه‌های بسیار مجهز دارد که هر کشوری آنها را در دسترس ندارد. بعد از آن واکسن وارد فاز حیوانی خود می‌شود که عمدتاً در موش و میمون این کار انجام می‌شود، وقتی نگرانی اولیه در مورد اثرات سو و ایجاد ایمنی مطلوب، در مرحله حیوانی رفع شود، کار با اطمینان می‌تواند وارد مرحله بالینی شود.

وی اظهار کرد: سه فاز بالینی برای ساخت واکسن وجود دارد در مرحله اول این موضوع را بررسی می‌کنیم که آیا سطح ایمنی قابل قبول ایجاد می‌کند یا نه. به عبارتی آنتی بادی که در بدن ایجاد می‌کند، در حد قابل قبولی است یا خیر. اگر واکسن نمره قبولی در این مرحله را کسب کرد، وارد فاز دوم می‌شود که با تعداد بیشتر بیمار و قدری زمان طولانی‌تر علاوه بر سنجش اثربخشی، از نظر عوارض سو جانبی نیز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، فاز سوم بالینی ساخت واکسن از مفصل ترین و پرهزینه ترین مراحل مختلف تولید این محصول است و در این مرحله هزاران بیمار مورد ارزیابی قرار می‌گیرند تا اثر سو و عوارض جانبی و تعداد دوز مناسب مشخص شود. اگر این مرحله با موفقیت پشت سر گذاشته شود، واکسن وارد مرحله تولید انبوه می‌شود. البته قبل از شروع به تولید باید گواهی‌های بین المللی را نیز کسب کند.

به گزارش ایرنا جزایری در پایان اضافه کرد: در حال حاضر رقابت بسیار تنگاتنگی بین دانشگاه‌ها و مؤسسات علمی و شرکت‌های دولتی یا خصوصی در دنیا برای ساخت واکس کووید ۱۹ در جریان است. هم اکنون حداقل ۱۶۶ شرکت در فازهای مختلفی که در بالا توضیح داده شد واکسن ساخته شده مراحل ارزیابی‌ها و کسب مجوزهای ملی یا بین المللی را طی می‌کنند.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.