جهشی که کرونا را مسری‌تر کرد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حمید سوری روز سه شنبه در یادداشتی به بررسی جهش جدید در ویروس کرونا در انگلیس پرداخت که در ذیل می خوانید: در روزهای اخیر ویروس کووید - ۱۹ جهش جدیدی یافته و منشا آن انگلیس اعلام شده است، خبر مهمی که به سرعت در اقصی نقاط دنیا انتشار یافت.

این موضوع حتی اگر برای اصل اپیدمی و بار آن مهم نباشد ولی هم خوراک رسانه ای با ارزشی است و هم می تواند دغدغه ذهنی جدیدی برای مردم، آن هم در شرایط التهاب و بی تابی جامعه فراهم کندالبته این جهش ویروس کرونا می تواند بالقوه برای جامعه جهانی از جمله ایران با اهمیت تلقی شده و باید از سوی سیاست گذاران واکنش سریع و مناسبی نسبت به آن اتخاذ و اعمال شود.  

واقعیت موضوع این است که ویروس کووید- ۱۹ با ساختار ژنتیکی خاص خود مرتب در حال جهش بوده و آنچه پیش آمده غیرقابل انتظار نبوده و در آینده هم غیر قابل انتظار برای جهش های دیگر نخواهد بود اما تعداد اندکی از جهش ها سبب سرعت انتشار این بیماری شده است.  

با اولین گزارش انگلیس از شیوع ویروس جهش یافته، بلافاصله و در عرض چندساعت کشورهایی مانند ایتالیا، اسپانیا هلند و دیگر کشورهای اروپایی حتی کانادا و ایران به این خبر واکنش سریع نشان دادند.  

بدیهی است وقتی ویروسی در شرایط اپیدمی جهش پیدا می کند در ابتدا محدود به زمان و مکان مشخص و محدودی است و آن طور نیست که به یکباره همه ویروس های جهان تصمیم به جهش بگیرند ولی ویروس جهش یافته در یک جغرافیای خاص می تواند به سرعت در سایر مناطق جهان گسترش یابد.  

در این شرایط آنچه باید انجام شود همانگونه که در اتحادیه اروپا و اغلب کشورها انجام شده نخست واکنش سریع کمیته کشوری را برای محدودیت های جدی برای مسافران انگیسی چه با پرواز مستقیم چه غیرمستقیم داشته باشیم و دوم این که ضمن حفظ آرامش جامعه محافظت های پیشگیرانه ای که در قالب طرح هایی مانند شهید قاسم سلیمانی در سراسر کشور در حال انجام است را جدی تر بگیریم.

نکته امیدوار کننده این است که گاه ویروس جهش یافته، خود قدرت ادامه حیات نداشته و ممکن است به طور طبیعی از بین برود و در این وضعیت دانشمندان به حفظ آرامش بیشتر و جلوگیری از نگرانی این جهش تاکید دارند.

به گزارش ایرنا ویرولانس شدت بیماری‌زایی میکروارگانیسم را گویندکه عوامل بیماری زا در صورتی که به تعداد اندک وارد میزبان شوند نیز قادر به ایجاد بیماری است. ویرولانس شامل اتصال و تهاجم و توکسین زایی میکروارگانیسم است.

وزیر بهداشت انگلیس روز گذشته اعلام کرد که شیوع گونه جهش‌یافته و جدید ویروس کرونا در این کشور از کنترل خارج شده است.

مت هنکاک در گفت‌ وگو با شبکه خبری اسکای تصریح کرد: مردم باید مانند کسی رفتار کنند که به این ویروس مبتلا شده اند؛ «چون فقط از این طریق می‌توان مانع شیوع آن شد.

گونه جدید این ویروس بیش از هزار نفر را در جنوب انگلیس آلوده کرده است و موارد ابتلا به اندازه چشمگیری در حال افزایش است.

با شناسایی گونه جدید و جهش‌یافته ویروس کرونا در انگلیس و تشدید محدودیت‌های کرونایی، دوباره پروازها از مبدا و به قصد این کشور معلق، بازار بورس متلاطم و نگرانی‌ها درباره کمبود مواد غذایی افزایش یافته است.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.