واکسیناسیون نباید موجب شود در برابر کرونا دچار عادیسازی شویم
رییس جمهور گفت: ویروس کرونا قبلاً سن و سال میشناخت و سراغ بالای ۶۰ سال میرفت، اما الان دیگر سن و سال هم نمیشناسد و سراغ هر کسی میرود، حتی اگر این واکسیناسیون انجام شود ما بازهم باید بدانیم که لازم است تا یک سال آینده پروتکلهای بهداشتی را باید رعایت کنیم؛ چرا که تاثیرگذاری واکسن صدردصد نیست و همچنان باید مراقبتها انجام شود، امر واکسیناسیون نباید موجب شود که ما در برابر کرونا بازهم دچار عادیسازی شویم و بگوییم الحمدلله واکسن رسید و یکی دو ماه دیگر نوبت ما میشود و دیگر لازم نیست رعایتی انجام دهیم.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه خوشحالیم وضعیت کشور طوری است که میتوانیم جلوی ایجاد موج چهارم را بگیریم گفت: مردم باید خیلی مراقب باشند. این ویروس قبلاً سن و سال میشناخت و سراغ بالای ۶۰ سال میرفت، اما الان دیگر سن و سال هم نمیشناسد و سراغ هر کسی میرود.
وی افزود: همانطور که دیدیم در هفتههای اخیر دو نفر از ورزشکاران ما آقایان میناوند و انصاریان را بر اثر ابتلا به این ویروس از دست دادیم، نزدیک به یک سال از شیوع ویروس کرونا در کشور میگذرد، آماری که هفته پیش در این جلسه اعلام شد نشان داد که رعایت پروتکلهای بهداشتی کاهش پیدا کرده و به ۸۰ درصد رسیده و امروز نیز آمار رعایت پروتکلهای بهداشتی به ۷۵ درصد رسیده است. اگر همینطور روند کاهشی ادامه پیدا کند، روند ابتلا و سپس مرگ و میر افزایش مییابد.
رییس جمهور با اشاره به اهمیت درمان کرونا ادامه داد: تا امروز این ویروس درمان قطعی و موثری نداشته است. البته آن داروهایی که در دنیا میگویند موثر است را ما در ایران به دنبال ساخت و سازش رفتهایم و آنها را در کشور داریم و به بیمارستانها دادهایم، با توجه به روند واکسیناسیون در جهان، اگر قرار بود روند رسیدن به واکسن سیر طبیعی را طی کند احتمالاً باید یک یا دو سال دیگر هم صبر میکردیم اما به خاطر تلفات این ویروس، سازمان بهداشت مجوز اضطراری داد و الان ۶ تا ۷ واکسن معروف در دنیا ساخته شده است که مصرف میشوند اما ۸ میلیارد نفر را در دنیا بخواهیم واکسن بزنیم مدتها طول میکشد.
روحانی تاکید کرد: حتی اگر در هر کشور ۸۰ درصد مردم بخواهند واکسن بزنند نیز باز کاری بزرگ و طولانی است و مشکلات خود را دارد. ما هم در ایران جمعیت ۸۰ میلیونی داریم و نیاز به عدد قابلملاحظهای از واکسن داریم، امکانات تزریق واکسن به گونهای نیست که ظرف یکی دو روز کار واکسناسیون انجام شود، اگر بر فرض واکسن آماده باشد یکی دو روزه که نمیتوان کار واکسیناسیون را تمام کرد. این امر نیاز به شاید ششماه زمان دارد، از این هفته واکسیناسیون در کشور آغاز میشود، قبل از ۲۲ بهمن و در همین هفته و طبق اولویتهای وزارت بهداشت کار واکسیناسیون با کادر درمان و بعد افراد دارای بیماری زمینهای و مسن آغاز میشود. بخشی از محموله واکسن در ماه فوریه و بخشی دیگر در ماه مارس به دست ما خواهد رسید که امیدواریم تا اوایل فروردین این واکسیناسیون انجام شود.
به گزارش ایسنا وی در پایان اضافه کرد: همچنین امیدواریم که تا فصل بهار و تابستان واکسنهای ایرانی هم آماده شوند و به دست عموم برسند، اما حتی اگر این واکسیناسیون انجام شود ما بازهم باید بدانیم که لازم است تا یک سال آینده پروتکلهای بهداشتی را باید رعایت کنیم؛ چرا که تاثیرگذاری واکسن صدردصد نیست و همچنان باید مراقبتها انجام شود، امر واکسیناسیون نباید موجب شود که ما در برابر کرونا بازهم دچار عادیسازی شویم و بگوییم الحمدلله واکسن رسید و یکی دو ماه دیگر نوبت ما میشود و دیگر لازم نیست رعایتی انجام دهیم.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید