تمام داروهای "کرونا" تحت پوشش بیمه قرار گرفت
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سعید نمکی در جلسه امروز "20 آبان" ستاد مدیریت و مقابله با کرونای استان کرمانشاه از ویروس کرونا به عنوان یکی از پیچیده ترین ویروس های جهان یاد کرد وافزود: می توان گفت این ویروس یکی از پیچیده ترین مخلوقاتی است که پا به عرصه وجود گذاشته و بسیار پیچیده تر از آن است که بشود به راحتی درباره آن اظهار نظر کرد و یا دارویی برای آن تولید کرد.

وزیر بهداشت ادامه داد: پیچیدگی این ویروس هزینه های بسیاری بر نظام سلامت جهان وارد خواهد کرد و برآورد این است که میزان مرگ و میر بر اثر ابتلا به این ویروس در برخی کشورهای اروپایی طی ماه های آینده به روزانه هزار نفر هم برسد و  در کشور ما هم برآوردهایی از افزایش مرگ و میر وجود دارد که البته امیدواریم با همدلی و همراهی تمام مردم این آمارها را کاهش داده و بحران کرونا را با کمترین میزان خسارت پشت سر بگذاریم.

وی به جانِ دوباره گرفتن کادر بهداشت و درمان بعد از جلسه با مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: در این جلسه دو بال به کادر بهداشت و درمان اضافه شد، یکی در بحث تامین اعتبارات برای جبران معوقات ومطالبات کادر بهداشت و درمان و دیگر در بحث سخت گیری و نظارت بر اجرای پروتکل های بهداشتی با تشکیل قرارگاهی در این زمینه، طبق پیشنهاد مقام معظم رهبری قرارگاهی به ریاست وزیر کشور برای پیگیری و نظارت بر اجرای مصوبات ستاد ملی کرونا تشکیل شده که بسیار کمک کننده بوده و در کنترل بیماری می تواند نقش موثری باشد.

نمکی به اقدامات صورت گرفته در زمینه تولید دارو و واکسن کرونا اشاره کرد و گفت: در زمینه تولید داروی کرونا باید این نکته را یادآور شد که هنوز هیچ داروی قطعی برای این بیماری در جهان وجود ندارد و در بحث اثرگذاری داروهایی مانند رمدسیویر و فاویپیراویل هم هنوز بحث و گفت و گو است، در بحث تولید این داروها خوشبختانه توانستیم ظرف مدت دو ماه این داروها را در کشور تولید کنیم و در حال حاضر نمونه محلول رمدسیویر هم در کشور تولید شده که ظرفیت تولید را تا 10 برابر افزایش خواهد داد.

وزیر بهداشت تصریح کرد: قطعا با افزایش تولیدات، تولید و توزیع انبوه این داروها را در کشور شاهد خواهیم بود و این خبر خوش را هم به مردم می دهیم که تمام داروهای کرونا را در جلسه شورای عالی بیمه که هفته گذشته برگزار شد تحت پوشش بیمه برده ایم، اقدام دیگری که در این جلسه صورت گرفته این است که بیمارانی هم که تحت پوشش هیچ بیمه ای نیستند به محض اینکه بستری شوند، در همان روز اول تحت پوشش بیمه سلامت قرار می گیرند.

وی با اشاره به اضافه کردن تخت بیمارستانی و دستگاه اکسیژن ساز در تمام استان های کشور گفت: تا دو هفته آینده هیچ شهری مشکل کمبود اکسیژن نخواهد داشت و همچنان در حال اضافه کردن تخت های بیمارستانی عادی و ویژه هستیم، این اطمینان را به مردم می دهیم که هیچ بیمار کرونایی پشت درب بیمارستانها نمی ماند و تمام بیماران نیاز به بستری، در بیمارستان بستری خواهند شد، تامین تخت و دستگاه اکسیژن و... به این معنی نیست که مردم نسبت به این بیماری و خطرات آن بی توجه شوند و همه باید کمک کنند تا با کمترین هزینه این بحران را پشت سر بگذاریم.

نمکی در ادامه خبرهای خوبی از تولید واکسن ایرانی کرونا داد و گفت: در بحث تولید واکسن کرونا 12 مجموعه دانش بنیان در کشور در حال فعالیت هستند که خوشبختانه چهار مورد آنها به نتایج خوبی رسیده اند. این چهار مجموعه دانش بنیان در حال حاضر در حال اتمام فاز مطالعات حیوانی و ورود به فاز مطالعات  انسانی هستند، روند کار این مجموعه های دانش بنیان به حدی خوب پیش می رود که آماده پیش خرید واکسن کرونا از این مجموعه ها شده ایم و تا ماه های آینده خبرهای خوشی به مردم ایران خواهیم داد.

وزیر بهداشت با اشاره به افزایش ظرفیت انجام تست روزانه کرونا گفت: در حال افزایش تست روزانه کرونا به 100 هزار تست هستیم و در کنار این تست  کرونا برای تمام مراجعان به مراکز سرپایی رایگان خواهد بود و حتی از خانواده بیماران هم بصورت رایگان تست گرفته می شود و منابع آن هم تامین شده است.

وی با تقدیر از همکاری و همراهی تمام مردم ایران در مقابله با کرونا افزود: پیش از همه تا زنده ایم از حمایت های رهبر انقلاب در بحث مقابله کرونا یاد می کنم، چرا که اگر حمایت های ایشان نبود در میانه راه این مبارزه با مشکلات عدیده ای مواجه می شدیم، ایشان الگوی تمام عیار از یک رهبر فرزانه و خردمند هستند و برخورد ایشان در بحث مقابله با کرونا مثال زدنی است و تاریخ این را ثبت خواهد کرد، همچنین از نیروهای نظامی و انتظامی و استانداران و سازمان های مردم نهاد که در طول مدت مبارزه با این بیماری یار و همراه کادر بهداشت و درمان بودند تقدیر و قدردانی می کنم، از مردم عزیز ایران هم که با کمک های مومنانه خود حماسه ای بزرگ خلق کردند کمال قدردانی را دارم.

نمکی به فداکاری های کادر بهداشت و درمان اشاره کرد و افزود: مدافعان سلامت و فداکاری هایی که طی این مدت داشتند یادآور فداکاری های هشت سال دفاع مقدس است و مانند دفاع مقدس تنها چیزی که باعث شد سرداران و سربازان در این مسیر آگاهانه به دل خطر بزنند عشق به میهن و مردم و نجات جان انسان ها بود، میان مدافعان سلامت با مدافعان حرم و شهدای هشت سال جنگ تحمیلی یک تفاوت اساسی وجود دارد و اینکه مدافعان اینجا دشمن را نمی بینند و با یک دشمن نامرئی در حال مبارزه هستند و در این جبهه خط مقدم مشخص نیست و همه جا احتمال خطر وجود دارد و همین کار مدافعان سلامت را دشوار کرده است.

وزیر بهداشت به تحریم های ظالمانه آمریکا در این شرایط سخت کرونا نیز اشاره کرد و گفت: متاسفانه در همین شرایط که کشور با کرونا دست و پنجه نرم می کند تحریم های ناجوانمردانه هم فشار را بر مردم ایران مضاعف کرده است، اما امروز شاهد هستیم که کسی که تحریم ها را علیه ایران تشدید می کرد امروز با خفت رفته و مردم عزتمند ایران استوار مانده اند، هرچند معتقدیم به گفته مقام معظم رهبری دولت جدید آمریکا هم برای مردم ایران فرقی نمی کند و این گردش قدرت تفاوتی برای وضعیت ما نمی کند.

وی در حاشیه افتتاح ۶۶ پروژه سلامت محور استان کرمانشاه در جمع خبرنگاران با اشاره به تلاش های شبانه روزی کادر بهداشت و درمان گفت: امسال با وجود کرونا و شرایط سخت تحریم، در کنار رسیدگی به بیماران کرونایی، پروژه های متعدد عمرانی هم به بهره برداری رسید که جای تقدیر دارد، امسال کشور سخت ترین سال خود را تجربه کرد، اما در همین سال بیشترین افتتاح را در حوزه زیرساخت های نظام سلامت داشتیم، بطوری که طی این مدت 10 هزار تخت بیمارستانی و تعدادی مرکز بهداشت و مرکز جامع سلامت در کشور افتتاح شده است.

نمکی با اشاره به افتتاح طرح سراسری محله محور مدیریت و مقابله با کرونا گفت: این طرح به صورت نمادین در کرمانشاه افتتاح شده و در سراسر کشور شروع می شود، در این طرح بسیج، هلال احمر، سازمان های مردم نهاد و... در کنار کادر بهداشت و درمان خواهند بود و کار شناسایی و پیگیری درمان بیماران کرونایی را در محلات انجام می دهند، در این طرح در کنار بحث شناسایی، در برخی محلات محیط های قرنطینه هم برای افراد کم بضاعت در نظر گرفته می‌شود تا کار کنترل کرونا بهتر صورت گیرد.

وزیر بهداشت گفت: از جمله دیگر اقدامات صورت گرفته برای بحث کنترل و مدیریت کرونا، شناسایی بیشتر مبتلایان است، بطوری که از ۲۰ هزار تست روزانه کرونا در ماه های اخیر به روزانه ۴۰ هزار تست رسیده ایم، با ورود تست های سریع از دو هفته آینده این تعداد به روزی ۱۰۰ هزار تست می رسد، در روزهای اخیر که تعداد مبتلایان افزایش یافته، به دلیل افزایش تست های روزانه و شناسایی تعداد بیشتر مبتلایان است، امیدواریم با این اقدامات در ماه های آینده شاهد کاهش قابل توجه بیماران کرونا در کشور باشیم.

وی با اشاره به پیگیری های متعدد در خصوص رفع مشکل کمبود اکسیژن گفت: بیماری کرونا مصرف اکسیژن را به حد قابل توجهی افزایش داد و هر بیمار خارج از بخش ویژه به ۱۲ لیتر در دقیقه و بیمار درون بخش ویژه به ۲۴ تا ۳۲ لیتر در دقیقه اکسیژن نیاز دارد که این میزان مصرف اصلا با ظرفیت های موجود تناسبی نداشت، بنابراین تمام همکاران شبانه روز برای تامین اکسیژن تلاش کردند، خوشبختانه تلاش ها نتیجه داد و در حال حاضر در تمام استانهای کشور مشکل کمبود اکسیژن به حداقل رسیده و معدود نقاطی هستند که در این زمینه مشکل داشته باشند که در حال رفع آن هستیم.

نمکی تصریح کرد: با توجه به پیگیری های صورت گرفته تا دو هفته آینده هیچ نقطه ای در کشور نخواهد بود که مشکل کمبود اکسیژن داشته باشد، در زمینه تامین تخت هم همه تلاشمان را به کار گرفته ایم و تعهد می دهم که هیچ وقت به هیچ ایرانی نمی گوییم تخت خالی نداریم و هر بیماری مراجعه کند تحت هر شرایطی بستری می‌شود، امیدواریم تامین این امکانات موجب نشود مردم  نسبت به خطر کرونا بی توجه شوند و باید بدانند کادر بهداشت و درمان فشار بسیاری تحمل می‌کنند. از همه مردم تقاضا دارم برای نجات جان و سلامتی خودشان با کادر بهداشت و درمان همکاری کنند.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.