اجرای ناقص اقدامات حمایتی از دستیاران پزشکی توسط دانشگاهها
رئیس کمیته آموزش علوم پزشکی کمیسیون بهداشت مجلس بر ضرورت تقویت دورنمای شغلی و حمایتهای معیشتی رزیدنتها تاکید کرد و گفت: با وجود تصویب و ابلاغ اقدامات حمایتی از دستیاران پزشکی، متاسفانه در بسیاری از دانشگاههای علوم پزشکی شاهد عدم اجرای کامل آنها هستیم و بر همین اساس مقرر شد کمیتهای ترکیبی متشکل از کمیسیون و وزارت بهداشت برای پیگیری و ارتقاء فرآیندها تشکیل تا اصلاحات موثرتری اعمال شود.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، عالیه زمانی کیاسری با اشاره به بررسی مشکلات دستیاران پزشکی با حضور وزیر بهداشت در نشست اخیر این کمیسیون گفت: اقدامات و تمهیداتی که تاکنون برای دستیاران در نظر گرفته شده از جمله اصلاح و افزایش حقوق، بهبود وضعیت کشیک، حمایتهای رفاهی و مسائل آموزشی آنها مورد بررسی قرار گرفت و تأمین محل استراحت مناسب برای دستیاران در کشیکهای شبانهروزی و برنامهریزی دقیقتر برای شرایط آموزشی آنها توسط نمایندگان مورد تاکید قرار گرفت.
رئیس کمیته آموزش علوم پزشکی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه در قانون بودجه سال ۱۴۰۴ با حمایت مجلس حمایتهای حقوقی و بیمهای برای دستیاران گنجانده شده و اصلاحات حقوقی و دستمزدی تا حد قابل قبولی بهبود یافته است گفت: همچنین از نظر وضعیت آموزشی در زمینه زمان کشیک و استراحت پس از کشیک و مرخصیهای مورد نیاز اقداماتی در دست اجرا و برنامهریزی است.
وی افزود: البته با وجود تصویب و ابلاغ این برنامههای خوب متأسفانه در بسیاری از دانشگاههای علوم پزشکی شاهد عدم اجرای کامل آنها هستیم و بر همین اساس مقرر شد کمیتهای ترکیبی متشکل از کمیسیون و وزارت بهداشت برای پیگیری و ارتقاء فرآیندها تشکیل تا اصلاحات مؤثرتری اعمال شود.
وی افزود: البته با وجود تصویب و ابلاغ این برنامههای خوب متأسفانه در بسیاری از دانشگاههای علوم پزشکی شاهد عدم اجرای کامل آنها هستیم و بر همین اساس مقرر شد کمیتهای ترکیبی متشکل از کمیسیون و وزارت بهداشت برای پیگیری و ارتقاء فرآیندها تشکیل تا اصلاحات مؤثرتری اعمال شود.
زمانی کیاسری گفت: در این چارچوب باید به تقویت دورنمای شغلی دستیاران نیز توجه کرد تا شرایط حقوقی و مزدی آنها در سطحی قابل قبول قرار گیرد و بتوانند با انگیزه بیشتر در نظام سلامت فعالیت کنند همچنین در این کمیته مشترک، برای حمایتهای معیشتی از جمله مسکن و خودرو نیز پیشنهاداتی مطرح شد که باید بهصورت دقیق در قالب سیاستهای قضایی بررسی و به راهکارهای قابل اجرا تبدیل شود.
رئیس کمیته آموزش علوم پزشکی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: هر چند در سال جاری تصمیمات خوبی در حوزه دستیاری اتخاذ و فرآیندهای مربوطه بازنگری شده و اصلاحاتی نیز چه از منظر حقوق و مزایا و چه از منظر نحوه گذراندن دوره دستیاری اعمال شده اما نکته اساسی که بار دیگر باید بر آن تأکید کرد این است که دانشگاههای علوم پزشکی باید خود را در برابر دستیاران متعهد و مسئول بدانند زیرا دستیاران شخصیتهای حقوقی مستقلی هستند که ضمن آموزش بالینی، خدمات درمانی و مراقبت از سلامت را نیز به مردم ارائه می کنند.
وی یادآور در پایان شد: لازم است وزارت بهداشت و بهویژه دانشگاههای علوم پزشکی در مواجهه با مسائل مربوط به دستیاران تغییر رویکرد دهند و با نگاهی انسانی، مسئولانه و همدلانه عمل کنند، مدیران حوزه سلامت باید در موضوع دستیاری با درک عاطفی از شرایط آنان نگاه پدرانه و مادرانهای در پیش بگیرند تا هم رضایت شغلی افزایش یابد و هم نظام سلامت کشور از حضور فعال این قشر متخصص بهره مند شود. خبرگزاری خانه ملت
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید